Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

330ix nebo xd touring e46 - co vy na to?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
brumlae34
Klubové ID: 1853

#1 Příspěvek od brumlae34 »

Máte někdo zkušenost s tímto vozem? Přemýšlím o koupi, tak něco kolem toho spotřeba, závady a jiné špeky ? Díky
P-J

#2 Příspěvek od P-J »

brumlae34 píše:Máte někdo zkušenost s tímto vozem? Přemýšlím o koupi, tak něco kolem toho spotřeba, závady a jiné špeky ? Díky
Kupoval jsem něco málo před měsícem 330iXt v automatu. Spotřebu vidíš v podpisu - mírně převažují jízdy po městě z lehkou nohou.
gas

#3 Příspěvek od gas »

Mám ho taky chvíli jen asi 4 měsíce spotřeba kolem 10 litrů a spokojenost maximální,ale pokud opravdu tu 4kolu nutně nepotřebuješ kup 330i náklady na provoz jsou menší a jízdní vlastnosti lepší.Já to potřebuju,protože jsem měl zadkolu a problémy jsem měl nejen v zimě.
P-J

#4 Příspěvek od P-J »

gas píše:ale pokud opravdu tu 4kolu nutně nepotřebuješ kup 330i náklady na provoz jsou menší a jízdní vlastnosti lepší.
No a hlavně je tam menší riziko, že se něco posere.... :wink:
brumlae34

#5 Příspěvek od brumlae34 »

A co spotreba s lehkou nohou? A to je to oprvdu, tak poruchovy?
kadous
Klubové ID: 606

#6 Příspěvek od kadous »

mam 330xd touring-2002 nechtel jsem psat driv nez neco najedu a auto poznam jelikoz jsem pred tim jezdil jen s 5er,od 4.listopadu kdy jsem ho koupil jsem najel neco kolem 7000km,jelikoz bydlim celkem v horach tak si snehu a namrazy uziji za zimu celkem dost/rijen- kveten/,taky jsem se rozhodoval mezi 330xi a330xd,ale proste spotreba je spotreba,prumer mam 7,3 ted v zime ale jel jsem trasu pri rychlosti do 110 za 6,6,cestou z nemecka po dalnici rychlost 160-230 prumer 7,6/u 330xi pod 9 dalku budes tezko zvladat a na courani bude kolem 10--nezapomen ze ty auta vazi +-1800kg/,poruchovost stejna jako u vsech bmw,tady mas navic ten predek-odchazeji predni poloosy nova stoji 12000 prava/mam za sebou/repase do 6000,vstriky oproti benzinu kde se ti muze na motoru posrat cokoliv tez neresim proste si tou spotrebou na sebe vydela/najedu kolem 40000km rocne/,no a k jizdnimu pozitku??? proste jedes a jedes a jedes a kdyz si vypnes dsc tak drift a drift ....to uz musis zazit sam,schrnuto a podtrhnuto hodne dobrej podvozek na snehu vynikajici jizdni vlastnosti jsem nad miru spokojen no a minusy jsou 4x4 ale to je u vsech 4x4 proste vic veci na aute no a tady u toho snad jeste ze nejmensi pneu jsou 17ky :wink: :driver:
brumlae34

#7 Příspěvek od brumlae34 »

Ok, diky za radu. :wink:
P-J

#8 Příspěvek od P-J »

kadous píše:oproti benzinu kde se ti muze na motoru posrat cokoliv
Tak to je dobrý hlod :lol: :lol:

Šance, že se něco posere na benzínu nebo dieselu je tak 1:100 pro benzín. Nepamatuju si, že by jsme někdy řešili něco na benzínu, zato na dieselech je furt něco - minimálně ty vstřiky.....
Chaotik

#9 Příspěvek od Chaotik »

P-J píše:
kadous píše:oproti benzinu kde se ti muze na motoru posrat cokoliv
Tak to je dobrý hlod :lol: :lol:

Šance, že se něco posere na benzínu nebo dieselu je tak 1:100 pro benzín. Nepamatuju si, že by jsme někdy řešili něco na benzínu, zato na dieselech je furt něco - minimálně ty vstřiky.....
Taky si myslím. Když se člověk podívá tady do "servisáckejch" sekcí, tak je to většinou o dieselech...
kadous

#10 Příspěvek od kadous »

no kluci nechte na hlave schvalne ty prispevky v jednotlivejch sekcich sectete a udelejte statistiku mozna budete prekvapeni a hlavne nezapomente porovnat nejety km/poruchovost, :Poklona:
P-J

#11 Příspěvek od P-J »

kadous píše:no kluci nechte na hlave schvalne ty prispevky v jednotlivejch sekcich sectete a udelejte statistiku mozna budete prekvapeni a hlavne nezapomente porovnat nejety km/poruchovost, :Poklona:
No radši bych to nedělal, ještě by jsi toho diesela honem házel někam ze sklály..... :lol: Pokud nějaképroblémy u benzína jsou, tak jsou vyřešené za pár stokorun - čidla snímače, které mimochodem jsou i u diesela a odcházejí taky. A o ty kilometry bych se radši taky neopíral. U benzínu rozhodně není pravidlem, že by se po cca 150 - 200tkm musela dělat oprava za cca 60tKč......
kadous

#12 Příspěvek od kadous »

taky nerikam ze ropa neni bez poruchova ale auto zkurvi pouze a jen clovek svym zachazenim ale tuto debatu nema cenu pitvat protoze stejne kazdy bude hajit sve zkusenosti :wink:
P-J

#13 Příspěvek od P-J »

kadous píše:taky nerikam ze ropa neni bez poruchova ale auto zkurvi pouze a jen clovek svym zachazenim ale tuto debatu nema cenu pitvat protoze stejne kazdy bude hajit sve zkusenosti :wink:
Já vyloženě proti ropákům nic nemám, kdybych měl na nové, tak bych si ho asi i koupil... I když ten zvuk benzínových motorů by mi chyběl... Nic to ale nemění na faktu, že benzínový motor má podstatně míň věcí, co se na něm můžou p****t.
gas

#14 Příspěvek od gas »

P-J píše:
kadous píše:taky nerikam ze ropa neni bez poruchova ale auto zkurvi pouze a jen clovek svym zachazenim ale tuto debatu nema cenu pitvat protoze stejne kazdy bude hajit sve zkusenosti :wink:
Já vyloženě proti ropákům nic nemám, kdybych měl na nové, tak bych si ho asi i koupil... I když ten zvuk benzínových motorů by mi chyběl... Nic to ale nemění na faktu, že benzínový motor má podstatně míň věcí, co se na něm můžou p****t.
Plně s tebou souhlasím a řekne ti to každej servisák.Já teda mám benzín a mám ho protože jsem ho chtěl.Až budu chtít šetřit koupím si 1,4 tdi.Prostě buď chceš naftu nebo benzín pos... se ti může oboje-vlastní zkušenost.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matal Moderátor »

Spíš by sis měl spočítat kolik km ročně najezdíš a jestli se Ti nafta vyplatí s tím, že je dražší servis, jestli najezdíš míň jak 25t.km,tak bych volil benzín.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Odpovědět