Přátelé zatím čistě ze zvědavosti mám pár dotazů ohledně přípravy auta do lakovny. Čeká mě to sice až za pár měsíců ale už dopředu bych rád věděl co mě čeká
Do lakovny chci auto (e36 touring) dovézt už odstrojené a to nejen z důvodu ušetření ale hlavně z důvodu aby zpětné nastrojení proběhlo velmi pečlivě tedy v mojí režii Nezabývám se věcmi jako nárazníky, světla, okna dveří atd atd... Zajímá mě jestli se musí na celolak vyřezat i přední okno, dále jestli jde okno z 5tých dveří pouze vysadit z gumy nebo se musí řezat a to samé boční okýnka u zavazadlového prostoru? Dále jestli mohu ve dveřích nechat motorky oken (jsou myslím nanýtované - zbytečné sundávat). Jestli je složité rozdělat šíbr tak aby zůstala jen plocha na lak a vůbec takové postřehy od těch co už to třeba absolvovali. Auto sem ještě nikdy celé nelakoval. Zatím nemám vybraného ani lakýrníka tak se nemám kde poptat. Díky
nazdar! no to hlavne zalezi na tebe,ako to moc chces mat urobene dobre.e36 som este nejak moc neodstrojoval az takto,ale e30 sme vykuchali ako blazon.aj celne sklo sme vyrezali,bocne skla vylupli,okna dvery a listy dali dole a listy dveri.to celne sklo preto,lebo tam na hornom leme to lubi korodovat.siber sme nechali na voze,len tu gumu okolo neho sme dali dole.klucky z dvery a blinkre..no proste vsetko z vonku,kde by mohlo rozdelovat novy lak.treba to odstrojit tak,aby lak nemohol mat prechody,aby bol " z jedneho kusu".kolko to bude stat?aku znacku laku davas?
Taky považuju za nutnout vyřezat i přední okno ale kdosi mi říkal že se to dělat nemusí. Je fakt že když už tak už.... Co se týče ceny tak zatím sonduju lakovny a mé plány jsou vejít se do 30tis.
30 papiru???ty jo! ja som lakoval e34 za 22 tisic sk aj s vypalovacou pecou.lak glasurit,takze ppg..vyraba to ta ista chemicka.a to sklo kludne vyrez.ten set ( drot,aktivator a lepidlo ) kostuje nejakych 500korun,takze pohoda lesna.mam taku blbu skusenost ze ta horna hrana plechu nad celnym sklom hnije na kazdom voze.oplati sa dat dole uz len koli tomu,ze sa ti casom nobude lupat od vetra,vody a soli....
hele to je nejaky levny po me chteli jen za par veci kolem 15tis, za cely auto kolem 88 nejlevnejc snad za 50 takze nevim kde berete ty cifry? a to sem se neptal jen ve dvou lakovnach...s odstrojenim mozna jeste vic, ted pokud to berete tak ze se vsechny dily poradne obrousi, opiskuji, co pujde tak se vyvari, zakytuje a zabrousi , proste to pripravit takzvane pod lak, jen nastrikat tomu bych veril ze se do tech 30 vejdes ale kdyz to mabyt kvalitni prace a ne lak co vydrzi dva roky tak si myslim ze tech 30 je blbost....
calif píše:hele to je nejaky levny po me chteli jen za par veci kolem 15tis, za cely auto kolem 88 nejlevnejc snad za 50 takze nevim kde berete ty cifry? a to sem se neptal jen ve dvou lakovnach...s odstrojenim mozna jeste vic, ted pokud to berete tak ze se vsechny dily poradne obrousi, opiskuji, co pujde tak se vyvari, zakytuje a zabrousi , proste to pripravit takzvane pod lak, jen nastrikat tomu bych veril ze se do tech 30 vejdes ale kdyz to mabyt kvalitni prace a ne lak co vydrzi dva roky tak si myslim ze tech 30 je blbost....
Blbost to není, jen chvilku trva najít tu správnou lakovnu...
calif píše:hele to je nejaky levny po me chteli jen za par veci kolem 15tis, za cely auto kolem 88 nejlevnejc snad za 50 takze nevim kde berete ty cifry? a to sem se neptal jen ve dvou lakovnach...s odstrojenim mozna jeste vic, ted pokud to berete tak ze se vsechny dily poradne obrousi, opiskuji, co pujde tak se vyvari, zakytuje a zabrousi , proste to pripravit takzvane pod lak, jen nastrikat tomu bych veril ze se do tech 30 vejdes ale kdyz to mabyt kvalitni prace a ne lak co vydrzi dva roky tak si myslim ze tech 30 je blbost....
Blbost to není, jen chvilku trva najít tu správnou lakovnu...
kdo hleda- najde) ja to mel komplet vybrouseny,naky zakytovani promacklin na masce atd atd... navic bez faktury,takze zadny dane)
Proboha neblázni 80tis za lak na e36?? Tam nechavaji nalakovat auto možná nějací fajnšmekři. Ale já nemám Porsche ale starý BMW a to bych nikdy takovou sumu za lak nedal. Za těch 30tis seženeš super lakovny viděl jsem už několik aut od jednoho místního lakýrníka a výsledek parádní! Samo že je to včetně přípravných prací a do 30tis se u něj vlezeš bez problému a to se o něm povídá že je dost drahej... Ale zase kvalitní.
chtel bych taky at mi 30 litru pripada malo,ja se bojim do moji e36 coupe riznout, kvuli te sume co stoji celolak!a to mi 30 uz projde celkem dost!myslim ze budes mit nadhernou colorku za tolik kovaku!pak muze s hodit foto!at se dari!