Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nekompatibilita hlavice řadící páky s řadící pákou

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
halfskier
Klubové ID: 1888
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od halfskier »

Tak mi dneska přišla nová hlavice řadící páky, celej nadrženej jsem sundal tu starou a zjistil jsem, že byla naražená na hromadě izolačky na tyči bez závitu (viz foto z odkazu níže) - což je problém, protože ta nová má závit, jako každá normální hlava řadičky...

http://www.medved.xf.cz/stuff/bmw/radici_paka.jpg

teď koukám podle katalogu, že to bude asi u BMW normální, ale já tam potřebuju dostat tu svoji hlavici... neexistuje nějaká redukce, nebo něco pomocí čeho bych tam dal tu se závitem?

jestli ne, tak to prostě hodim na soustruh, uberu tomu trochu na průměru a vyříznu závit... :) ale bude to zase hroznej voser, pač budu muset vyndat celou tu tyč...
all
Klubové ID: 1018

#2 Příspěvek od all »

hele, to je normální, tam na té páce, je tam zoubek a tam má zapadnout zoubek řadící páky...
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

halfskier píše:Tak mi dneska přišla nová hlavice řadící páky, celej nadrženej jsem sundal tu starou a zjistil jsem, že byla naražená na hromadě izolačky na tyči bez závitu (viz foto z odkazu níže) - což je problém, protože ta nová má závit, jako každá normální hlava řadičky...

http://www.medved.xf.cz/stuff/bmw/radici_paka.jpg

teď koukám podle katalogu, že to bude asi u BMW normální, ale já tam potřebuju dostat tu svoji hlavici... neexistuje nějaká redukce, nebo něco pomocí čeho bych tam dal tu se závitem?

jestli ne, tak to prostě hodim na soustruh, uberu tomu trochu na průměru a vyříznu závit... :) ale bude to zase hroznej voser, pač budu muset vyndat celou tu tyč...

já co viděl takový uni hlavice, tak ty měli tři závity kolmo na osu po obvodu.. a drží to v celku obstojně.. brácha to má v autě.. tak mě spíš napadá, jestli nebude lepší udělat nějakou podobnou redukci na jednom konci se závitem který potřebuješ, a na druhém se třemi závity kolmými na osu.. lepší než vyndavat celou tyč..
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DC Výkonná rada »

jakou novou hlavici si koupil?

BMW totiž od začátku 80. let používá systém, kterej máš vyfocenej, tudíž s origo řadičkou by takový problém nenastal...
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
MatyACS
Klubové ID: 1587
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MatyACS »

já měl podobnej problém s hlavicí od Grega z BMWstyle...prostě sem tam vrazil kus gumový hadice a drží to krásně fest :wink:
halfskier
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od halfskier »

Jendix: nejak jsem nepochopil to s temi tremi zavity :) - jako ze jsou za sebou tri zavity o ruzne velikosti? Ale kazdopadne kdybych na to udelal nejakou redukci, tak se prodlouzi delka radici paky a to nechci :(

DC: me se prave origo radicky nelibej :? Koupil jsem tuhle
http://uni.autodoplnky.cz/autostyle-ruk ... 1bc2e9c7bf

MatyACS: jo kdyby ta dira co je v ty hlavici byla vetsiho prumeru nez je tyc radici paky tak uz to tam taky mam nejak vpasovany, ale ten zavit v hlavici ma asi o 2mm mensi prumer, takze ji tam ani nenasadim :(
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

halfskier píše:Jendix: nejak jsem nepochopil to s temi tremi zavity :) - jako ze jsou za sebou tri zavity o ruzne velikosti? Ale kazdopadne kdybych na to udelal nejakou redukci, tak se prodlouzi delka radici paky a to nechci :(

MatyACS: jo kdyby ta dira co je v ty hlavici byla vetsiho prumeru nez je tyc radici paky tak uz to tam taky mam nejak vpasovany, ale ten zavit v hlavici ma asi o 2mm mensi prumer, takze ji tam ani nenasadim :(
ne ne.. jsou to takový červíky po obvodu... ale kolmo k ose.. ale pokud je průměr řadicí páky větší.. prodloužilo by se to o dost.. nechá se to použít tam kde je větší rozdíl průměrů..
halfskier
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od halfskier »

Jendix píše:
halfskier píše:Jendix: nejak jsem nepochopil to s temi tremi zavity :) - jako ze jsou za sebou tri zavity o ruzne velikosti? Ale kazdopadne kdybych na to udelal nejakou redukci, tak se prodlouzi delka radici paky a to nechci :(

ne ne.. jsou to takový červíky po obvodu... ale kolmo k ose.. ale pokud je průměr řadicí páky větší.. prodloužilo by se to o dost.. nechá se to použít tam kde je větší rozdíl průměrů..
jo jasný, to mám vlastně na tý řadičce co tam byla doteď :oops: (sem se teď vzbudil tak mi to jestě nemyslí naplno) :)

zrovna jsem volal do toho shopu a mám jim poslat fotky, tak jsem zvědavej co vymyslej... :)
MatyACS
Klubové ID: 1587
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MatyACS »

aha, tak to nevím co s tím...uvidíš co ti napíšou
halfskier
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od halfskier »

tak ty k***y se k tomu nejak nechtej vyjadrit... asi budu muset sehnat nejakou s tema trema cervikama... i kdyz ty jsou taky nic moc, protoze jak je ta radicka kratka, tak abych je zasrouboval a pak pres ne nasrouboval jejich kryt, musim tu hlavici dat trochu vejs a tim se prodlouzi delka radicky a tim padem snizi komfort pri razeni...
Killca
Klubové ID: 1648

#11 Příspěvek od Killca »

resis sracky, kup origo za 2 a pul a jen nacvaknes, mas komfort, zaradis a jedes a sviti :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
halfskier
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od halfskier »

Killca píše:resis sracky, kup origo za 2 a pul a jen nacvaknes, mas komfort, zaradis a jedes a sviti :-D
jj vim ze jsou to sracky, ale jak jsem rek, origo se mi nelibi, a to tak ze vubec :)
Killca
Klubové ID: 1648

#13 Příspěvek od Killca »

no tak pokud tam chces davat nejaky tuningy a na ty 3 cerviky v obvodu, tak is gumovou podlozkou to za tejden ukroutis, nebo aspon kdyz ja tenhle tuzing mel, tak sem si do ty tyce vyryl radnou diru dokola diky tem cervikum a to i s tou plastogumovou trubkou nebo c o to je a bylo to k nicemu a namlatil sem tam hlavu z M5 a je to supr :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
halfskier
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od halfskier »

Killca píše:no tak pokud tam chces davat nejaky tuningy a na ty 3 cerviky v obvodu, tak is gumovou podlozkou to za tejden ukroutis, nebo aspon kdyz ja tenhle tuzing mel, tak sem si do ty tyce vyryl radnou diru dokola diky tem cervikum a to i s tou plastogumovou trubkou nebo c o to je a bylo to k nicemu a namlatil sem tam hlavu z M5 a je to supr :)
ee - zadnej tuzing - ta co jsem si vybral mi prijde celkem normalni, pekne zapadne do interieru (tuzing tam byla doted a ta byla strasna - proto ji menim)

ty origo mi prijdou takovy moc obycejny, ale asi nad nima budu uvazovat no... :wink:
Odpovědět