Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Facelift chrom. ledvinky

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
normann

#1 Příspěvek od normann »

Mám dotaz, zda lze nahradit ledvinky na předfaceliftovém modelu faceliftovými chrom. ledvinkami http://cgi.ebay.de/VOLL-CHROM-Nieren-Gr ... otohosting, který se mi moc líbí a na pohled se zdá, že by tam mohly jít. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dík za rady a poznatky.
my_dudesty

#2 Příspěvek od my_dudesty »

abych ti pravdu rekl tak nevim jaky je rozdil mezi predFL a poFL ledvinami, ale nemas snazsi koupit rovnou chrom ledviny pro predFL? http://cgi.ebay.de/VOLL-CHROM-Nieren-Grill-Frontgrill-BMW-E38-E-38-94-98_W0QQitemZ370035031819QQihZ024QQcategoryZ68195QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Professor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Professor »

žádný rozdíl v před a po face-liftu není a nikdy nebyl.. co se týče ledvinek.. :mad: face-lift se později lišil pouze předními projektory, blinkry a spoilerovým prahem pod dveřmi, který měl úchyt na hever schovaný jinak než před face-liftem.. a čirou optikou vzadu.. to je vše.. co se týče exteriéru. :wink:
normann

#4 Příspěvek od normann »

Pokud si dáte vedle sebe obrázek staršího a novějšího E38, tak hned na 1. pohled uvidíte rozdíl mezi jejich ledvinkami. Stará maska má ty mřížky rovný, černý a nevýrazný, proti nový masce je mdlá. Nová maska má na pohled stejný tvar, ale mřížky jsou chromovaný (černý, karbon, matný chrom- je víc barevných verzí) a vystouplý podle tvaru přídě auta, což autu propůjčuje zarputilejší hezčí design zepředu. Schválně se mrkněte, navíc, před chvílí jsem našel obrázky starší verze s novou maskou, tak snad to jde.
DOEMIXXX

#5 Příspěvek od DOEMIXXX »

samozrejme, ze to jde, chci to taky 8) Btw. dej to tam :!:
ACDC

#6 Příspěvek od ACDC »

Podle mého známého Tomáše Hajra to jde,dokonce mi to doporučil.Ale mě se líbí ta stará,natónovaná černě,aby se tak neleskla.
Professor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Professor »

ano, to máš pravdu.. takhle se liší.. ale já měl na mysli jejich vnější tvar, tudíž rámečky.. ty jsou stejné.. protože kdyby byly jiné, tak je tam nedostaneš.. mřížka už neovlivní funkčnost a napasování.. ale ovlivní vzhled, to je pravda.. určitě doporučuji je tam dát.. ale chromované s matným karbonem.. ty celo chromové jsou moc lesklé a je to přehnané.. mrkněte na některé nové baworáky.. které jsou trochu vyladěné už od výrobce, jak to mají.. :D :mad:
bas2

#8 Příspěvek od bas2 »

Chrom. ledvinky chci taky a meli by pasovat bez problemu i na rok 95.
A co se tyce vyvoje ledvin, tak po faceliftu byli mrizky vypustene trocha ven a jedine 750i mnela konce pochromovany a od roku myslim 2000 mneli vsechne E38 pochromovany mrizky.

Uz se nene chystam nejaku dobu, len nevim od jakeho prodejce nakoupit, aby byli OK.
anymartin

#9 Příspěvek od anymartin »

normann píše:Mám dotaz, zda lze nahradit ledvinky na předfaceliftovém modelu faceliftovými chrom. ledvinkami http://cgi.ebay.de/VOLL-CHROM-Nieren-Gr ... otohosting, který se mi moc líbí a na pohled se zdá, že by tam mohly jít. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dík za rady a poznatky.

Já jsem si koupil faceliftové ledvinky na předface.model a bohužel ty nové při zasazení nesedí je tam ještě volné místo tudíž nepasují.Mluvil jsem o tom s někým jiným a ten říkal to samé musíš koupit faceliftovou masku do které to usadíš :roll:
T-Diesel

#10 Příspěvek od T-Diesel »

Professor píše: to je vše.. co se týče exteriéru. :wink:

a co se menilo jinak? resp. da se to nekde dohledat, docist?
zatim je moje veskera snaha o dopatrani se techto informaci bohuzel marna :(
Professor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Professor »

takže chceš říct, že musíš kvůli tomu kupovat novou kapotu? 8O
Professor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Professor »

to nevím, zda se to dá někde dočíst. ale určitě mít v ruce originál katalog obou typů, dalo by se to z toho zjsitit.. ale co se týče toho exteriéru, tak to co jsme jmenoval by mělo být vše.. :wink: i když teď se tu řeší, že i jiná maska.. tak nevím :?
Professor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Professor »

jinak pokud je někdo koupíte a vyměníte za stávající na předfaceliftovém modelu a budou krásně sedět, tak potom prosím napište od jakého výrobce ty ledvinky jsou, případně kde jste je pořídili.. :mad: dík
bas2

#14 Příspěvek od bas2 »

anymartin píše:
normann píše:Mám dotaz, zda lze nahradit ledvinky na předfaceliftovém modelu faceliftovými chrom. ledvinkami http://cgi.ebay.de/VOLL-CHROM-Nieren-Gr ... otohosting, který se mi moc líbí a na pohled se zdá, že by tam mohly jít. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dík za rady a poznatky.

Já jsem si koupil faceliftové ledvinky na předface.model a bohužel ty nové při zasazení nesedí je tam ještě volné místo tudíž nepasují.Mluvil jsem o tom s někým jiným a ten říkal to samé musíš koupit faceliftovou masku do které to usadíš :roll:

Tak to jsi koupil asi nejake nepodarky, bo sem videl hafo navodu kde lidi menili ty ledvinky a v pohode a schvalne sem ted kouknul do ETK na kapoty a v roce 2001 byla furt ta stejna jak v roce 1995. Takze by to mnelo pasaovat.
JIP

#15 Příspěvek od JIP »

Jenže vy řešíte sedmičku E38(kapota) a "anymartin" trojku E36(maska)...jeden o voze, druhý o koze...a oba máte pravdu... :lol:
Professor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Professor »

koukám, že se to tedy nějak zamotává..? :?
Professor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Professor »

a nevíte někdo, jakým způsobem je to v kapotě uchycené? 8O zda nějak nacvaklé či nalepené jako zadní chrom. lišta nad SPZ.. :wink:
normann

#18 Příspěvek od normann »

Jsou tam takový zácvaky plastový, který když sundáš masku, tak asi rády praskají, páč já mám stříkanou kapotu a ty ledvinky byly tudíž dole, na těch zácvacích jsou jakési šroubky, tak nějak něco nahrazující, beztak jsou ty ledvinky nějak volné a pravou mám přichycenou zčásti drátem, ještě vizitka po předešlých majitelích. Chci to uvést na pravou míru, takže proč tam nedat hezčí ledvinky, že? :D Takže doufám, že tam půjdou. Díky za rady a názory.
Professor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Professor »

jasně.. ono je to všechno do jisté míry stavebnice, ale většina bez opakovatelného demontování.. :D taky to chci měnit.. ale až někdo napíše, které tam s tím chromem opravdu sedí.. :wink:
normann

#20 Příspěvek od normann »

Koupím si tu faceliftovou, je o hodně hezčí. Teda.... až na to bude čočka :D dřív ale musím investovat do důležitějších věcí na autě.
Odpovědět