Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
2008: 118d vs 318i sedan
-
Ahojte,
Vybiram mezi 118d (5tidver) v plne palbe nebo holoverzi 318i sedan, obe nove, cena cca 820 tis vcetne DPH. Muj sen je 318d, ale bohuzel na tu neni rozpocet. Pri testech me oslnila 118d svym motorem (ted mam octu I. 1.8 T 20V) a hravosti, nicmene mi to prijde jako male (a trosku drahe)auto - vzadu za ridicem je mene mista nez v OI a to merim 177cm. 3ka se mi libi vice, jizdne je take super, jen bohuzel nemam moznost otestovat 318i - nevite prosim nekdo, jak tato kombinace jezdi v realu a jak je to se spotrebou?
Najezdim cca 20 tis km rocne, casto po Praze a sam, vikendove cesty prevazne ve dvou do 300 km po CR. Parkrat za rok jezdime ve 4ech lezt do Alp. 3ku povazuji za super nastupce oktavky (pro me samozrejme - tim nechci nikoho urazit), ackoli 118d me ridicsky uchvatila vic - pri koupi 118d se obavam, ze budu muset slevit z jezdeni ve 4ech na delsi trasy.
Mete nekdo prosim zkusenost s temito auty a muzete prosim doporucit, co vybrat z pohledu velikost, motor, zajem zlodeju, bezpecnost, uzitna hodnota?
Diky moc.
Vybiram mezi 118d (5tidver) v plne palbe nebo holoverzi 318i sedan, obe nove, cena cca 820 tis vcetne DPH. Muj sen je 318d, ale bohuzel na tu neni rozpocet. Pri testech me oslnila 118d svym motorem (ted mam octu I. 1.8 T 20V) a hravosti, nicmene mi to prijde jako male (a trosku drahe)auto - vzadu za ridicem je mene mista nez v OI a to merim 177cm. 3ka se mi libi vice, jizdne je take super, jen bohuzel nemam moznost otestovat 318i - nevite prosim nekdo, jak tato kombinace jezdi v realu a jak je to se spotrebou?
Najezdim cca 20 tis km rocne, casto po Praze a sam, vikendove cesty prevazne ve dvou do 300 km po CR. Parkrat za rok jezdime ve 4ech lezt do Alp. 3ku povazuji za super nastupce oktavky (pro me samozrejme - tim nechci nikoho urazit), ackoli 118d me ridicsky uchvatila vic - pri koupi 118d se obavam, ze budu muset slevit z jezdeni ve 4ech na delsi trasy.
Mete nekdo prosim zkusenost s temito auty a muzete prosim doporucit, co vybrat z pohledu velikost, motor, zajem zlodeju, bezpecnost, uzitna hodnota?
Diky moc.
Pokud se jedná o nový auto, tak 118d v plný palbě za 820tis fakt nepořídíš. Za 820 máš spíš takovej nutnej základ ( autoklima, metla, kůže na volant, kola a pár drobností, který si ani neuvědomuješ ( loketní opěrka, koberečky...)
Já jsem si objednal 118d v nějaký takový nutný výbavě. Jezdím většinou maximálně ve 2 nebo po městě občas ve 4, ale to se tam prostě nějak namačkat musí. Jízdní vlastnosti co jsem slyšel tak je jednička taková hravější proti trojce ( s 3kou jsem nejel...) Místa tam mám víc než dost ve předu ( při 190cm).
Co se bezpečnosti týče, tak zjískala 5 hvězd v euro - ncap, ale to už dneska má skoro každý auto
Co se mi na ní líbí je, že jich na silnici moc nepotkáš...
Co se užitný hodnoty, tak to je asi jasný od pohledu. 1ka je hatchback, takže to může mít taky svý výhody...
Já jsem si objednal 118d v nějaký takový nutný výbavě. Jezdím většinou maximálně ve 2 nebo po městě občas ve 4, ale to se tam prostě nějak namačkat musí. Jízdní vlastnosti co jsem slyšel tak je jednička taková hravější proti trojce ( s 3kou jsem nejel...) Místa tam mám víc než dost ve předu ( při 190cm).
Co se bezpečnosti týče, tak zjískala 5 hvězd v euro - ncap, ale to už dneska má skoro každý auto

Co se mi na ní líbí je, že jich na silnici moc nepotkáš...
Co se užitný hodnoty, tak to je asi jasný od pohledu. 1ka je hatchback, takže to může mít taky svý výhody...
-
Pridej jeste MP3 radio, xenony atd. Je to v nejakem paketu asi za 80tis vcetne DPH - myslim advantage plus paket, pro me je to plna palba - teda pokud nepotrebujes k normalnimu jezdeni automat, parkovaci senzory, navigaci, kuzi a nevim co jeste. Ja prevazne jezdim take sam nebo ve 2, nicmene obcas jezdime 1000 km na vikend ve 4ch a toho se v 1 trosku obavam...samozrejme, mozne je vsechno - , ale do auta za 820 tis bych mozna cekal, ze se vejdeme pohodlne ve 4 a ne "jak pises nejak". Na druhou stranu hatch vypada pekne, dobre se s nim parkuje, lepsi vlez do kufru nez sedan...1.8d je fakt povedeny motorM@rtin píše:Pokud se jedná o nový auto, tak 118d v plný palbě za 820tis fakt nepořídíš. Za 820 máš spíš takovej nutnej základ ( autoklima, metla, kůže na volant, kola a pár drobností, který si ani neuvědomuješ ( loketní opěrka, koberečky...)
Souhlas no...
Jinak CD MP3 rádio je v základu, to zvládá i ten byznys.
Jde spíš o to, jestli dokážeš prekousnout místo vzadu, nebo si třeba jenou za rok půjčit auto od někoho jiného.
Zase si kupovat kvůli výletu který děláš občas jiný auto... mno nevím no.
Jako velký plus ber taky spotřebu 118d
Ale nechci ti v žádným případě 3ku rozmlouvat... jenom prostě ve svým případě i v tom tvým bych šel do 1ky.
Jde spíš o to, jestli dokážeš prekousnout místo vzadu, nebo si třeba jenou za rok půjčit auto od někoho jiného.
Jako velký plus ber taky spotřebu 118d

Ale nechci ti v žádným případě 3ku rozmlouvat... jenom prostě ve svým případě i v tom tvým bych šel do 1ky.
-
Pujceni auta je asi nerealne, nicmene jinak naprosty souhlas. 1 je super auto pro dva do mesta i na vylety, o tom zadna, mysli na ridice a kdyz se vypne elektronika, tak je to takova sajdkara - ani se mi nechtelo ji po cca hodinove jizde v sobotu vracet. Nicmene 3ka je take vyborna, plavnejsi, robustnejsi a pocitove bezpecnejsi. BMW jsou bezesporu ridicky nejprijemnejsi auta, ve kterych jsem jel.M@rtin píše:Souhlas no...
Jako velký plus ber taky spotřebu 118d![]()
Co se tyce motoru, mas pravdu - jezdil jsem s 118d jako pasik

Srdcem jednicka vyhrava na cele care, mozkem uz je to horsi - cena neni lidova a hlavne obcas je fajn jet ve 3-4 lidech...
-
- Klubové ID: 1795
To určitě, do BMW jsem blázen od malička, a kdybych koupil shade, tak bych snad nemoh ani spát s tím pocitem, že jsem dal přednost Škodovce před BMW.
Jediný, co mě odrazovalo na 1ce je, to místo vzadu a že to je celkem "výrazný" auto ( proti shade)
Jinak v tý 3ce by mě asi dost věcí ve výbavě chybělo

Jediný, co mě odrazovalo na 1ce je, to místo vzadu a že to je celkem "výrazný" auto ( proti shade)
-
Ja se rozhoduji mezi 118d 5dver, 318isedan a Passat Variant 2.0 TDi common rail - jen pro nenechavce - Passaty se vyrabeji jiz pouze v CR (teda 2.0 TDI, 1.9 zustanou PD) - dodaci lhuta 3 mesice. Z tyhle trojice je na 3 miste, nicmene je to naftak a velky auto....spise me prekvapuje, ze tu nikdo nema nebo nereaguje na 318i????? Je to slaby motor, nebo spatny motor nebo jak? Dale me trosku desi presednout z turbomotoru do klasickyho - jsem zvyklej na docela slusny zatah od 1500 otacek az do 7 tis, na bezny jezdeni staci radit na hranici 3 tis otacek.....jeste jsem zvazoval Volvo V50 2.0D, ale to me moc neoslovilo...svadi az moc k poklidne a uspavaci jizde....pokud schade, tak jedine 1.8TSI, nicmene bezpecnostne je na tom hure, nez uvedena trojice a schade je take hodne "okoukana"...M@rtin píše:To určitě, do BMW jsem blázen od malička, a kdybych koupil shade, tak bych snad nemoh ani spát s tím pocitem, že jsem dal přednost Škodovce před BMW.![]()
318i mi přijde na trojku možná dost slabá
Co se spotřeby týče, tak tady todle auto asi nikdo nemá, takže to budeš zjišťovat těžko.
Passat mě nijak neoslovil, to bych dal přednost spíš Mondeu ( i když je to Ford
, který moc nemusim)
Volvo je hezký, ale srovnávat s BMW se to fakt nedá.
Zkus všecky možný dealery, aby ti zajistili testovací jízdu v 318i a uvidíš....
Zvlášt jestli jsi z Prahy, tak to není problém snad...

Passat mě nijak neoslovil, to bych dal přednost spíš Mondeu ( i když je to Ford

Volvo je hezký, ale srovnávat s BMW se to fakt nedá.
Zkus všecky možný dealery, aby ti zajistili testovací jízdu v 318i a uvidíš....
Zvlášt jestli jsi z Prahy, tak to není problém snad...
-
- Klubové ID: 633
- Kontaktovat uživatele:
s 118d jsem měl možnost jet. Byl to sekvenční automat 6ti kvalt myslim.. Mno nejelo to špatně, celkem to táhlo a jelo to příjemně. Ale zdálo se mi takový přeposilovaný, spíš pro ženskou, ale ovládalo se suprově. Jako auto do města uplně super, akorát ta spotřeba stejná jako 335d v plnym plynu mě docela zarazila a to bylo auto s cca 7.000km... ( 8,5l )
raději bych se svezl obouma... at máš co porovnávat.
raději bych se svezl obouma... at máš co porovnávat.
-
Prolezl jsem inet a nasel na spritmonitor.de nasledujici - 318i - 105 kw:
1. uzivatel
7,15 -min spotreba
8,8 -max spotreba
8,3 - prumer (na 6,100 km)
1.uzivatel
7,65 -min spotreba
11,36 -max spotreba
9,99 - prumer (na 6,100 km)
Bohuzel nepisou nic o spokojenosti nebo nespokojenosti. Nicmene, asi to bude celkem nic moc, k ostatnim motorum - napr 118d jsou cca 4 stranky uzivatelu.
1. uzivatel
7,15 -min spotreba
8,8 -max spotreba
1.uzivatel
7,65 -min spotreba
11,36 -max spotreba
Bohuzel nepisou nic o spokojenosti nebo nespokojenosti. Nicmene, asi to bude celkem nic moc, k ostatnim motorum - napr 118d jsou cca 4 stranky uzivatelu.
-
Opravuji - 2 uzivatel (spodni) - najeto 3,700 kmpetrousekmm píše:Prolezl jsem inet a nasel na spritmonitor.de nasledujici - 318i - 105 kw:
1. uzivatel
7,15 -min spotreba
8,8 -max spotreba
1.uzivatel
7,65 -min spotreba
11,36 -max spotreba
-
Ahojte, doufam, ze me "neukamenujete" - mel jsem na den pujcenou 318i v touringu a musim rici, ze me to auto moc neoslovilo - uvnitr je to sice vetsi nez schade koktavka, nicmene ten motor stoji za houbeles - chapu, ze tu nikdo na nej nereaguje - 1.8 T mi subjektivne prislo zivejsi, tizsi a celkove na jezdeni prijemnejsi. Zbytek auta se srovnavat samozrejme s BMW neda - leda - obe jsou cerne barvy
.
Musim rici, ze po teto zkusenosti a vzhledem k rozpoctu cca 840 tis jsem 3jec vyskrtl - cili zbyva 118d jako super autak do mesta i mimo, na dalnici asi nic moc oproti polikaci km pasiku. Srdcem vyhrava 118d, je super zabavna, nicmene hrozne stisnena, kufr a zadni sedacky nic moc. Mozkem vede passat - ikdyz jizdne a i kvalitou je uplne o necem jinem.
Je tu nekdo, kdo ma jednicku dele nez rok, dva? Jaky na ni ma nazor po teto dobe? Porad bavi nebo je to spise auto na jedno leto - vyblbnout se, prodat a koupit neco usedlejsiho? Ma nekdo zkusenost jak se s tim jezdi na delsi trasy? trebas 600-800 km po dalnici v kuse ? Jak za mokra a v zime? Diky moc za nazory, P.

Musim rici, ze po teto zkusenosti a vzhledem k rozpoctu cca 840 tis jsem 3jec vyskrtl - cili zbyva 118d jako super autak do mesta i mimo, na dalnici asi nic moc oproti polikaci km pasiku. Srdcem vyhrava 118d, je super zabavna, nicmene hrozne stisnena, kufr a zadni sedacky nic moc. Mozkem vede passat - ikdyz jizdne a i kvalitou je uplne o necem jinem.
Je tu nekdo, kdo ma jednicku dele nez rok, dva? Jaky na ni ma nazor po teto dobe? Porad bavi nebo je to spise auto na jedno leto - vyblbnout se, prodat a koupit neco usedlejsiho? Ma nekdo zkusenost jak se s tim jezdi na delsi trasy? trebas 600-800 km po dalnici v kuse ? Jak za mokra a v zime? Diky moc za nazory, P.
-
Ahoj uz mas jednicku? jak jsi s ni spokojen?M@rtin píše:Souhlas no...
Jako velký plus ber taky spotřebu 118d![]()
Dneska je to přesně tejden co jí mam. Jsem z ní absolutně nadšenej.
Pořád zajíždím, takže sem na to ještě pořádně nešláp. Na dálnici se při 160 chová ukázkově, i v zatáčkách... pochybuju, že se passat chová líp.
Mam na tom leťáky a i kolem nuly nebo za mokra s protiprokluzem pohoda
Měřím 190 cm a místa mám ve předu hooodně, když řídim, tak si za sebe nesednnu ale za sedadlem spolujezdce, který se trochu uskrovní se dá jet celkem v poho myslim.
Delší trasy myslím že bez problémů ( akorát jsem slyšel trochu stížnosti, že bolí noha ze sportovních sedaček).
Velikost kufru? Mě stačí...
Jestli máš další dotazy, ptej se, rád odpovím

Pořád zajíždím, takže sem na to ještě pořádně nešláp. Na dálnici se při 160 chová ukázkově, i v zatáčkách... pochybuju, že se passat chová líp.
Mam na tom leťáky a i kolem nuly nebo za mokra s protiprokluzem pohoda

Měřím 190 cm a místa mám ve předu hooodně, když řídim, tak si za sebe nesednnu ale za sedadlem spolujezdce, který se trochu uskrovní se dá jet celkem v poho myslim.
Delší trasy myslím že bez problémů ( akorát jsem slyšel trochu stížnosti, že bolí noha ze sportovních sedaček).
Velikost kufru? Mě stačí...
Jestli máš další dotazy, ptej se, rád odpovím