Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Alarm?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Faith

#1 Příspěvek od Faith »

Možná hloupá otázka, ale chtěl jsem se zeptat, jak poznám, že mi funguje alarm? pořídil jsem včera nový auto a mám na klíčku 3 tlačítka - jedno odemkne auto, druhé zamkne, třetí - rozsvítí??? navíc mi jaksi nefunguje dojezd okýnek při zamykání...četl jsem někde, že když je alarm v autě a funguje, tak když se zamyká, tak problikne taková ta dioda před řadičkou...ta problikne...blinkry probliknou...ale envím, jak zjistit, estli je funkční...díky
(ještě mě napadá - budu měnit vodu v chladiči...nakoupil jsem nemrzku...jakej je postup? vypustit chladič, vypustit asi motor (to nevím, kde má ventil) pak nalít nemrzku s destilkou...nějako odvzdušňovat?)
děkuju a omlouvám se za asi hloupé dotazy....ale je to moje první bmw...je to E36
anymartin

#2 Příspěvek od anymartin »

Ten alarm vyzkoušíš že zamkneš přes čudlík na klíčku a zkusíš to odemknout pouze klíčem tak při otevření dveří by to mělo začít houkat. Takhle jsem to měl alespoň u svého báfka.S tou nemrznoučkou ti neporadím taky mám své první bmw a ještě jsem to nedělal. :)
pazda
Klubové ID: 1432
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pazda »

anymartin píše:Ten alarm vyzkoušíš že zamkneš přes čudlík na klíčku a zkusíš to odemknout pouze klíčem tak při otevření dveří by to mělo začít houkat. Takhle jsem to měl alespoň u svého báfka.S tou nemrznoučkou ti neporadím taky mám své první bmw a ještě jsem to nedělal. :)
pokud ma origo alarm tak houkat samozrejme nebude, pac je ve vysledku jedno jestli zamyka klicem nebo cudlikem
wacc
Klubové ID: 1576

#4 Příspěvek od wacc »

pazda píše:
anymartin píše:Ten alarm vyzkoušíš že zamkneš přes čudlík na klíčku a zkusíš to odemknout pouze klíčem tak při otevření dveří by to mělo začít houkat. Takhle jsem to měl alespoň u svého báfka.S tou nemrznoučkou ti neporadím taky mám své první bmw a ještě jsem to nedělal. :)
pokud ma origo alarm tak houkat samozrejme nebude, pac je ve vysledku jedno jestli zamyka klicem nebo cudlikem
U meho originalniho alarmu v E36 to bylo tak, jak pise anymartin.
pazda
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pazda »

wacc píše:U meho originalniho alarmu v E36 to bylo tak, jak pise anymartin.
U me ne, druha poloha klicku v zamku je stejna jako druhy cudlik na klicku, a je jedno kterou z techhle moznosti zvolis.
calif

#6 Příspěvek od calif »

kdyz uz tu mame takovou debatu tak se taky zeptam, mam taky origo alarm, zamknu dalkou, blinkry bliknou, dioda blika, ale do auta muzu strkat jak chci, kopat do pneumatik a ja nevim co jeste ale nezahouka!! slysel sem ho jen dvakrat, kdyz sem mel auto zamceny dalkou a klicem sem si otevrel kufr, a pak kdyz se mi vybila baterka v klici, odemknul sem klicem, otevru dvere a alarm spustil, mohl sem dvere klicem zamykat jak sem chtel ale neprestal, houkalo to pul hodiny nez sem zprovoznil tu baterku v klici a zamknul dalkou? takze co s tim??? proste do toho auta muzu strkat jak chci, a nehoukne, jen jak sem popsal.....
pazda
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pazda »

calif píše:...
muzes zapnout alarm i bez dalky?
calif

#8 Příspěvek od calif »

pazda píše:
vim ze v manualu se to pise, ze dalka funguje stejne jako klic, ale kdyz mi to neslo klicem vypnout tak myslim ze to nepujde ani obracene, ale tusim ze jednou sem zamknul klicem a pak s nim i odemknul a v poho, kdyz zamknu dalkou a otevru klicem tak to zacne rvat
pazda
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pazda »

calif píše:
pazda píše:
vim ze v manualu se to pise, ze dalka funguje stejne jako klic, ale kdyz mi to neslo klicem vypnout tak myslim ze to nepujde ani obracene, ale tusim ze jednou sem zamknul klicem a pak s nim i odemknul a v poho, kdyz zamknu dalkou a otevru klicem tak to zacne rvat
tohle by nemelo, klic v zamku ma dve polohy, stejne jako jsou dva cudliky na klicku
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mkalous »

alp píše:alarm vyzkousis jednoduse. zmacknes spinac dveri na nekterych z dveri. zaalarmujes a po cca minute ho pustis ... zacneli houkat, je vse ok.
nebo si otevři kapotu motoru, zmáčkni ten spínač, jakoby byla kapota zavřená, zamkni dálkou, chvilku počkej a pak ten spínač (jakoby pod kapotou) pust. A uvidíš, jestli bude houkat nebo ne. JE to prakticky stejnej postup jako u těch dveří.
Faith

#11 Příspěvek od Faith »

tak jsem to zkusil s tou kapotou....a funguje:)
děkuju za rady:)
calif

#12 Příspěvek od calif »

mkalous píše:
alp píše:alarm vyzkousis jednoduse. zmacknes spinac dveri na nekterych z dveri. zaalarmujes a po cca minute ho pustis ... zacneli houkat, je vse ok.
nebo si otevři kapotu motoru, zmáčkni ten spínač, jakoby byla kapota zavřená, zamkni dálkou, chvilku počkej a pak ten spínač (jakoby pod kapotou) pust. A uvidíš, jestli bude houkat nebo ne. JE to prakticky stejnej postup jako u těch dveří.
no me to takhle prave nejde, to sem taky zkousel, jen tak jak sem popsal, coz znamena ze alarm neplni svou funkci :( ba naopak.......
Slid
Klubové ID: 1699

#13 Příspěvek od Slid »

calif píše:
mkalous píše:
no me to takhle prave nejde, to sem taky zkousel, jen tak jak sem popsal, coz znamena ze alarm neplni svou funkci :( ba naopak.......
bliká ti ta kontrolka nad řadičkou po zamknutí?
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pazdi »

Slid píše:bliká ti ta kontrolka nad řadičkou po zamknutí?
no já to taky zkoušel...alarm zapiští, ale kontrolka nebliká....divný???
calif

#15 Příspěvek od calif »

Slid píše:
calif píše:
mkalous píše: nebo si otevři kapotu motoru, zmáčkni ten spínač, jakoby byla kapota zavřená, zamkni dálkou, chvilku počkej a pak ten spínač (jakoby pod kapotou) pust. A uvidíš, jestli bude houkat nebo ne. JE to prakticky stejnej postup jako u těch dveří.
ano blika, funguje i funkce pro prevazeni kontejnerem , na lodi atd, to jest ze podrzim cudl na zamykani delsi dobu....vse se tvari jako ok, ovsem alarm pri bezne situaci nespusti.......
Slid
Klubové ID: 1699

#16 Příspěvek od Slid »

calif píše:
Slid píše:
calif píše: no me to takhle prave nejde, to sem taky zkousel, jen tak jak sem popsal, coz znamena ze alarm neplni svou funkci :( ba naopak.......
ano blika, funguje i funkce pro prevazeni kontejnerem , na lodi atd, to jest ze podrzim cudl na zamykani delsi dobu....vse se tvari jako ok, ovsem alarm pri bezne situaci nespusti.......
aa máš tam sirenu?
já řeším to samé, ale nemám sirenu, mám sice v autě ještě jeden alarm a ten funguje, ale origo jen blikaj blinkry
calif

#17 Příspěvek od calif »

Slid píše:
calif píše:
Slid píše: bliká ti ta kontrolka nad řadičkou po zamknutí?
aa máš tam sirenu?
já řeším to samé, ale nemám sirenu, mám sice v autě ještě jeden alarm a ten funguje, ale origo jen blikaj blinkry
jo siéna tam je, vzdyt to jde myslim pres normalni klakson, psal sem ze sem ji uz jednou slysel ale jen kdyz zamknu dalkou a odemknu klicem, otevru dvere a zacne to houkat. jinak to nazahouka ani kdyz hejbu s autem atd, dioda blika, bllnkry bliknou,,,
Odpovědět