Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

320d touring kvalita po x kilometrech

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pan_hrabe

#1 Příspěvek od pan_hrabe »

Zdravim, potreboval bych poradit od zkusenejsich. Rad bych si koupil novou karku ke konci pristiho roku. Zamiloval :oops: jsem se do 320d t e46, projizdel jsem mobile.de a autoscout24.de a zjistil jsem, ze diesel se da koupit novejsi levneji (aspon tak me to ted prijde).
Pokud bych se rozhodl pro BMW tak rok vyroby min. 2003, ale preferuju 2004 a rozhodne bych ho kupoval v de od germana.
Puvodne jsem chtel koupit novyho ceeda (kia) :roll: , ale je to jenom obyc. kia a 400 - 450t se me za kiu zda dost.
Proto BMW, ktery ma charizma.
Rad bych proto vedel v jakem stavu (globalne, ne konkretni kus) celkove byvaji 320d po cca 120 000 km?

A da se vubec prirovnat kvalitativne k 320d ford mondeo titanium 2.2 tdci - v testech dost chvali podvozek - pro me dulezite - da se koupit novejsi (2005) s min kilometrama za stejny penize. U toho fordu se me jeste dost zamlouva motor 1.8 sci (primej vstrik - benzin)

btw: tydne najedu min 220km
Fantucci
Klubové ID: 1047
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fantucci »

120 t km u nových aut je prd. co se týká dieslů a výdrže turba - je to sofistikovanější motor a o to víc záleží jak s tím předchozí majitel jezdil. BMW nevyjímaje.
Tím, že to bude dovoz z DE, tak je tam větší šance na lepší kousek.
Jinak ale dle uvedených min km/týden. To není ročně takový náběh aby byl diesel extra výhodný. Nebude lepší benzin vzhledem k servisu či pořizovací ceně? Ale pokud je v tom láska.... :)
Co se týká toho naftovýho fordu, tak pokud se nemýlím,na téma jejich turba se na českém internetu vedlo mnoho diskuzí. - ale myslím, že to bylo o autech vyrobených kolem r. 02 takže tyhle nový by snad mohly už být v cajku.
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
pan_hrabe

#3 Příspěvek od pan_hrabe »

S tim, ze diesel je sofistikovanejsi to je jasny, vyhazim z toho, ze se me prave zda, ze diesely jsou v de levnejsi nez benzin. A ani ja sam nevim jak moc budu jezdit - takovy auto k tomu uplne laka. Jo dival jsem se i na 320i - to je 6valec, ze? Jaka je u neho spotreba pri plynule jizde pri pribliznem dodrzovani limitu (na dalnici cca 140 - 150, obec 50, okresky cca 90 - 100)
Toho forda bych nejspis vzal 1.8 sci (96kw, 6kvalt)
Fantucci
Klubové ID: 1047
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fantucci »

tady je něco o 320d vs 320i. jsou tam i ostatní 6 válce
je to pár témat pod tímhle :wink:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=36725
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
Odpovědět