Doufám, že zde najdu odpovědi na svoje (možná i zbytečné) otázky.

Ale abych začal od začátku. Již delší dobu uvažuji o koupi nějakého opravdu pěkného, výkonného a hlavně luxusního vozu, který by naplnil moji touhu po příjemném svezení. Protože vozy BMW pro mě byly od mala etalon desingu, není co řešit.
Aby bylo hned jasno, uvádím, že na nový vůz samozřejmě nemám a tak se rozhlížím po ojetinách. Na českém trhu je výběr opravdu žalostný a tak jsem po netu zabrousil k našim západním sousedům. Tady je z čeho vybírat.
Jelikož bych chtěl auto opravdu pro radost, začal jsem hledáním modelu 540i.
Výběr je docela dobrý, jen mě překvapilo, že všechny auta mají najeto překvapivě jen kolem 120000km, o čemž si lze myslet ledasco.
Protože se řídím heslem, čím víc, tím líp, zabrousil jsem i do modelů řady 7.
Překvapilo mě, že ceny jsou mnohdy ještě nižší, než u řady 5. Tady mě zaujalo několik modelů BMW 750i.
Teď se vlastně až dostávám k mým dotazům.
CO VY NA TO???
1. Na co si dát při koupi největší pozor/na co se zaměřit?
2. Je dobré kupovat hned první vyrobené vozy (r.1995), nebo připlatit za novější?
3. Jaké jsou specifické problémy modelu 750i, pokud nějaké tak "dokonalé " auto vůbec má?
4. Má motor V12 oproti svým menším šesti-osmi válcům významnější servisní nároky? Příp. stojí vůbec oproti 740i za koupi?
5. Je k běžným opravám (výměna oleje, destiček, kotoučů, žárovek) potřeba nějaké speciální nářadí?
6. Je možné takovéhle auto z průměrného platu "uživit"?

Tohle berte prosím s nadhledem, je mi jasné, že to si musím zpočítat sám, ale zkušenostmi nepohrdnu. Z toho plyne otázka jaká je REÁLNÁ spotřeba? V údajích výrobce je kolem 13,6l/100km.
Dodávám, že k dispozici mám něco kolem 250000kč, z toho min. 50000kč bych si chtěl nechat jako zálohu na příp. opravy a servis.
Děkuji všem za jakoukoliv reakci a těším se i na odpovědi.
S pozdravem Petr[/url]