Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Menší bouračka :(

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Dnes časně ráno sem si jel spokojeně z chaty do práce v rychlosti asi 40km/h sem v zatáčce v lesním úseku na zledovatělé vozovce dostal smyk a skončil čumákem asi v metr hluboké příkopě. vypadalo to nevinně jen jsem se tak pomalinku svezl... Jenže krom nárazníku to odnesli asi oba chladiče což nebylo na první pohled vidět až po cca 1km pokračování v cestě se mi auto začalo přehřívat ihned sem zastavil zkoukl vodu a bylo jasno dolil sem vodu a rozhodl se dojet zoět na chatu jenze voda mizela hodně rychle a jelikož bylo 4 hodiny ráno nikomu sem se nedovolal aby me odtáhl a tak sem se rozhodl dojet to po svých cca 2km sem ujel pomalinku se zastávkami nicméně ručička stáůe v červeném poli. Když sem to pak zkusil na chatě jen nastartovat dosti něco pískalo asi vodní pumpa myslíte že sem ji tím mohl odrovnat?? :roll: :roll: :roll: Chladiče budu objednávat oba nové protože ten od klimy má díru a ten motoru teče jak cedník. Navíc mám rozsekanej větrák klimy... Kterej počítám že bez provozu klimy je k ničemu tak ho zatim řešit nebudu... Co myslíte že se tou jízdou mohlo poškodit?? Jsem z toho ted celej nesvůj. :cry:
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

pokud jezdis na sucho tak si to fakt posral ... neexistuje pomalicku .. i volnobehem to znicis pokud nechladis
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

Je mi to jasny proste v tu chvili sem nepremyslel nemohl sem nikoho sehnat a navic sem hodne pospichal do prace tak sem to proste dojel ted me zajima co se mohlo poskodit? :cry:
dargon

#4 Příspěvek od dargon »

takze prvni chyba byla zes poradne nezkontroloval auto nez jsi znova zahajil cestu
druha chyba sebemensi zvyseni teploty jsi mel okamzite zastavit a dal nepokracovat v ceste
treti chyba ze jsi dolil vodu (urcite studenou ci ledovou) kdyz auto bylo prehrate a urcite se ti ani neodvzdusilo auto takze jsi tim jeste vic ublizil nez pomohl .
no tak pocitej prehraty motor studena voda nejmensi si myslim ze to chytla krom chladicu atd.. hlava, tesneni pod hlavou, pokud se to porad prehrivalo tak pumpa se urcite zkrivila teplem
Pavel H

#5 Příspěvek od Pavel H »

Bohuzel ma Patras pravdu. Jak jde raficka do cerveneho, tak okamzite zastaveni a do opravy nepokracovani v jizde muze motor zachranit. Jina varianta je napovazenou.
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Bombarder »

Klucíí, já to měl v červeném několikrát a po dolití bylo vše ok, tak ho zbytečně nestraště..
Martinéz

#7 Příspěvek od Martinéz »

taky jsme uvaril svy td/s tim, ze mi vytekla voda a nevedel jsme o tom a nebyl problem.. jenze je to o stesti a td.. dnes uz bych nejel..
PavelP

#8 Příspěvek od PavelP »

Bombarder píše:Klucíí, já to měl v červeném několikrát a po dolití bylo vše ok, tak ho zbytečně nestraště..

Neblázni,jak jde teplota do červenýho tak jde motor při další jízdě do kytek nebo v nejlepším případě dostane pořádně zabrat.Zvláště šestiválce jsou na to háklivý
PavelP
Odpovědět