Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

papírová válka

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
CZ
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od CZ »

Dejme tomu, že jsem koupil auto s platnou STK a na papírech, ale chci si z něj udělat jen dárce orgánů. Sepsala se normálně kupní smlouva a prodávající to na mně odhlásil. Musím do toho teď vrážet nesmyslně 800 za přihlášení a 250 za evidenčku, pojišťovat to a pak dávat značky do depozitu? Navíc pak bude asi potřeba dodat protokol o ekologickém zlikvidování, aby se ty papiry daly pohrbit, což si nedokážu moc představit, kdyz se to auto rozebere do šroubku... Poradí někdo nějaký jiný postup?
bmwfil

#2 Příspěvek od bmwfil »

Vyřež Vinka a na papíry s SPZ a se štítkama bude fronta... :lol: Néé, joke... Normál to nech tak jak to teď máš-tzv. v mezipřepisu, čili mrtvém bodě...
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pietro »

Mno on polopřevod zas tak mrtvej bod není... :wink:
Dohlásit tona sebe, pokud už je to v polopř., je asi nejrozumější, jelikož trvale vyřadit auto v polopř. NELZE, bud ho zrusit, nebo doprevest, kazdopadne musis nejak sehnat doklad o ekol. likvidaci, bez toho se not nezbavis..
Jde taky o to, jakej dil si z auta chces ponechtat, necha se i domluvit nekde na poverenem miste, ze jim treba das skelet + litr...
bmwfil

#4 Příspěvek od bmwfil »

Pietro píše:Mno on polopřevod zas tak mrtvej bod není... :wink:
Dohlásit tona sebe, pokud už je to v polopř., je asi nejrozumější, jelikož trvale vyřadit auto v polopř. NELZE, bud ho zrusit, nebo doprevest, kazdopadne musis nejak sehnat doklad o ekol. likvidaci, bez toho se not nezbavis..
Jde taky o to, jakej dil si z auta chces ponechtat, necha se i domluvit nekde na poverenem miste, ze jim treba das skelet + litr...

No měl jsem tak jeden vrak cca 4 roky a naprosto v klidu, nic se nedělo... On to je mrtvý bod protože původní majitel ho odhlásil a zrušil ručení (ten je z obliga) a nový majitel na sebe nepřihlásil (ten je taky z obliga). Jen s tím nesmí nikam jezdit, to by byl pruser bez ručení, jinak je to v klidu...
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pietro »

Nový majitel není z obliga, je jeho povinnost do do pár dní na sebe dohlásit.. Samozřejmě jen cituju zákon, mě osobně je to putna(abys nemyslel, že jsem nějakej skalní příznivce zákona :lol: )
A v poslední době po tom příslušné ORV docela i jdou- po nedodelanych prevodech, aut bez ruceni... A ver, ze udelat si tam vypisy je fakt otazka chvilicky...
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

to pihlaseni je poviny do 8 dni ale neexistuje postih takze mrtvej bod :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pietro »

Killca píše:to pihlaseni je poviny do 8 dni ale neexistuje postih takze mrtvej bod :)

Ale existuje :) Presny taxy nevim, v praxi to moc neuplatnujou, ale kdyby slo do extremu, nejaky paky tam jsou, jestli Te to zajima konkretne, optam se...
CZ
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od CZ »

v podstate z toho auta nezustane vubec nic, tak jsem zvedavej, co se bude ekologicky likvidovat :lol: postihy by me zajimaly, pokud zjistis, budu rad.
Boriss23

#9 Příspěvek od Boriss23 »

ja bych to neřešil...vinka daruj bezdomovci do šrotu...a noty vystav v garaži.Když nebudou použity papíry...tak ti to muže byt Putna.....
Odpovědět