Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaké BMW za 250 klacků

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
MrScully

#1 Příspěvek od MrScully »

Nazdar chlapi,

uz me unavilo moje hezky, ale liny Hyundai Coupe (1.6!), takze pokukuju po nejakym peknym BMW. Budu mit (snad) cca 250 tisic a chci *minimalne* tech 135+ kW (coz asi znamena novejsi 2.8 nebo jeste lepe 3.0) a rok vyroby pokud mozno aspon 2000. Je realny sehnat neco s temihle parametry? Nebo budu muset ubrat a hledat neco starsiho?

No a dalsi otazka - tentokrat vylozene stupidni: jake jsou vlastne rozdily mezi trojkovou a petkovou radou? Jasne, ze trojkova je lehci, o neco mensi a trochu jinak vypada. Ale jinak? Mam pokukovat spis treba po 330 nebo 530? Libi se mi oboji :-)

Jinak benzin/diesel neni rozhodujici, ale o neco radsi bych benzin. A tuningove ambice nemam, jsem spotrebitel.

Dikes a jeste jednou sorry za blby dotazy :D
Viktor523i

#2 Příspěvek od Viktor523i »

Spíš než na rok bych koukal na stav, pokud bude v super stavu a málo najeto tak bych se nebál jít do staršího....nějaký novější pokud se sežene za tuto cenu tak je otázka v jak moc dobrém stavu..a jestli 5 či 3 bych řekl že je otázka osobních prefernecí, jestli chceš spíš menší auto se sportovnějším charakterem nebo si chceš víc užívat pohodlí...neprohloupíš ani s jedním
MrScully

#3 Příspěvek od MrScully »

S tim rokem mi slo spis o to, ze (pokud se nemylim) treba 328i (1998) ma stejny vykon 142 kW jako 325i (2001), takze by teoreticky bylo mozna lepsi vzit tu novejsi 325... i kdyz pojistka vlastne asi stejna, takze je to mozna fuk.

Procital jsem taky ruzne autoservery a cetl recenze - a slysel nejaky stiznosti na diesely pred rokem 2000. Taky proto se spis upinam k autum o neco novejsim. Ale ty jsou malokdy pod 300 tacu...
Viktor523i

#4 Příspěvek od Viktor523i »

Právě, jde o to jestli je reálné sehnat za tu cenu dobré mladé auto, taky se kloním k tomu že novější budou dražší neř těch 250...každopádně nic nezkazíš když mrkneš na mobile.de nebo autoscout, v Německu by se mohlo najít něco dobrého za rozumnou cenu
Atilak

#5 Příspěvek od Atilak »

Myslim,ze za tyhle penize uz se da sehnat pekna e46... Klidne sahni po 330 benzin 8)
bmwfil

#6 Příspěvek od bmwfil »

No co se týče rozhodování 3 vs 5er, tak tu e39 seženeš levněji jak e46...
adam

#7 Příspěvek od adam »

Tak 330i za 250 tisic bych chtel taky...
MrScully

#8 Příspěvek od MrScully »

Jo, to mate pravdu, ze E39 se sezene levneji nez E46. Taky za tuhle cenu vidim realnejsi koupit tu 530. Ale v benzinu (170 kW) se skoro neda sehnat, drtiva vetsina jsou diesely 142 kW.

Uvidim, asi prodam stavajici karu, pak budu dva mesice jezdit sockou a hledat auti. Vyplati se dovoz z GER nejak vyrazne? Podle mobile a autoscout to vypada, ze mozna by se tak i par desitek tisic usetrit dalo.
T.o.m.

#9 Příspěvek od T.o.m. »

adam píše:Tak 330i za 250 tisic bych chtel taky...

... asi tak
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

MrScully píše:Jo, to mate pravdu, ze E39 se sezene levneji nez E46. Taky za tuhle cenu vidim realnejsi koupit tu 530. Ale v benzinu (170 kW) se skoro neda sehnat, drtiva vetsina jsou diesely 142 kW.

Uvidim, asi prodam stavajici karu, pak budu dva mesice jezdit sockou a hledat auti. Vyplati se dovoz z GER nejak vyrazne? Podle mobile a autoscout to vypada, ze mozna by se tak i par desitek tisic usetrit dalo.

dieselu se neboj, možná do něho budeš muset něco narvat, ale když dáš 50 do motoru za vstřiky, žhaviče, čerpadlo a turbo tak máš pokoj a najezdíš hromadu km bez problému se super spotřebou, třeba Marek-is má i pod 6litru s 330d čiplou :)
muj vyběr: pokud bych chtěl lítat a užívat sprotvoní jízdu taak asi nějakou 330i nebo tak něco
pokud bych chtěl spíš cestovat tak 530d, 730d.
MrScully

#11 Příspěvek od MrScully »

Nevim proc, ale skoro se mi vic libi trojkova rada, tudiz posilhavam po zminene 330i / 170 kW... to uz by mohlo bejt celkem delo, ze jo :D Nasel jsem dve nebo tri z 2001, vesmes presne za 300 tacu. To uz stoji za zamysleni, nasetrit si na ni :)
michal09

#12 Příspěvek od michal09 »

No v Německu koupíš auto za rozumnou cenu a většinou v lepším stavu než u nás... Když by si kupoval auto do sto tisíc, tak ušetříš pár tisícovek, jak kdy, když koupíš autí v D za 250, u nás může mít hodnotu i 300, ale je to hrozně individuální... Když přivezeš auta za mega na zakázku, tak se na tom dá už hodně vydělat... Např. kámoš mi řikal že před rokem z D přitáhnul velmi pěknýho, novějšího peugeota za asi 260, v ČR to do dvou měsíců prodal za 320... Tak asi tak... Ale podrobnosti k tomu nevim...

Jinak jak už tu bylo řečeno - 3ka je lehčí, trošku menší než 5ka a je na sportovnější svezení, kdyžto 5ka je hlavně o luxuxu, pohodlí a prostoru .... :wink:
michal09

#13 Příspěvek od michal09 »

MrScully píše:Nevim proc, ale skoro se mi vic libi trojkova rada, tudiz posilhavam po zminene 330i / 170 kW... to uz by mohlo bejt celkem delo, ze jo :D Nasel jsem dve nebo tri z 2001, vesmes presne za 300 tacu. To uz stoji za zamysleni, nasetrit si na ni :)

Jo já taky preferuju 3ku, až budu čtyřicátník, budu preferovat 5ku a pro důchodce jedině 7ku... :D No vzledem k tomu že si do teďka jezdil s 1,6, tak budeš z 330 ohromenej!!! A hlavně základ všeho je nesrovnatelnej rozdíl v samotný jízdě v Hundayce a v Báwu (mluvim za sebe:)).... Ale to jistě poznáš :wink:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

michal09 píše:
MrScully píše:Nevim proc, ale skoro se mi vic libi trojkova rada, tudiz posilhavam po zminene 330i / 170 kW... to uz by mohlo bejt celkem delo, ze jo :D Nasel jsem dve nebo tri z 2001, vesmes presne za 300 tacu. To uz stoji za zamysleni, nasetrit si na ni :)

Jo já taky preferuju 3ku, až budu čtyřicátník, budu preferovat 5ku a pro důchodce jedině 7ku... :D No vzledem k tomu že si do teďka jezdil s 1,6, tak budeš z 330 ohromenej!!! A hlavně základ všeho je nesrovnatelnej rozdíl v samotný jízdě v Hundayce a v Báwu (mluvim za sebe:)).... Ale to jistě poznáš :wink:

ja myslím že moje duchodcovska sedma by natrhlla tvoji mladickou 36ku jak nic :)
michal09

#15 Příspěvek od michal09 »

JaraX píše:
michal09 píše:

ja myslím že moje duchodcovska sedma by natrhlla tvoji mladickou 36ku jak nic :)

Jasný, tomu věřim :D Jen sem tím chtěl říct že do důchodu si nechávám pořádnoou loď, jako sedma bezesporu je :cool2: Jinak musíš uznat že sportovnějšího ducha má spíš trojka, luxus a spousta koní to je spíš sedma. Sedmička na dálnici, trojka na zatáčkovytý okresky... :wink: Hele jen nároz, v sedmě sem nikdy nejel, takže můžu taky pěkně kecat... :D
MrScully

#16 Příspěvek od MrScully »

Jeste by me zajimalo, jestli byste treba u te 330i brali 4x4 jako vyhodu nebo nevyhodu. Jestli to ma vubec nejaky vyznam do bezneho provozu (mesto apod.) nebo je to spis na skodu (pokud clovek nejezdi na hory apod.).
Dave
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Dave »

Atilak píše:Myslim,ze za tyhle penize uz se da sehnat pekna e46... Klidne sahni po 330 benzin 8)

:lol: No za ty prachy s moc pěknou 330i nepočítej, jestli vůbec nějakou seženeš. Jedna byla za tyto kačky v áčkách a investice aby bylo auto zase v pořádku byla určitě nemalá.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Dave píše:
Atilak píše:Myslim,ze za tyhle penize uz se da sehnat pekna e46... Klidne sahni po 330 benzin 8)

:lol: No za ty prachy s moc pěknou 330i nepočítej, jestli vůbec nějakou seženeš. Jedna byla za tyto kačky v áčkách a investice aby bylo auto zase v pořádku byla určitě nemalá.

no pán by chtěl za ty prachy dokonce 330ix :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

michal09 píše:
JaraX píše:
michal09 píše:[quote="MrScully"]Nevim proc, ale skoro se mi vic libi trojkova rada, tudiz posilhavam po zminene 330i / 170 kW... to uz by mohlo bejt celkem delo, ze jo :D Nasel jsem dve nebo tri z 2001, vesmes presne za 300 tacu. To uz stoji za zamysleni, nasetrit si na ni :)

Jasný, tomu věřim :D Jen sem tím chtěl říct že do důchodu si nechávám pořádnoou loď, jako sedma bezesporu je :cool2: Jinak musíš uznat že sportovnějšího ducha má spíš trojka, luxus a spousta koní to je spíš sedma. Sedmička na dálnici, trojka na zatáčkovytý okresky... :wink: Hele jen nároz, v sedmě sem nikdy nejel, takže můžu taky pěkně kecat... :D[/quote]

máš pravdu, trojka je sportovnější, ale sedma zase tak vzadu není, sám se divil jak se s tím autem daj lítat začátky, ale taky to chce hodně široky gumy apod, naklady sedmy sou uplně někde jindea nejde tam citit rychlost oproti trojce, ale pohodlí je někde jinde.
Dave
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Dave »

MrScully píše:Jeste by me zajimalo, jestli byste treba u te 330i brali 4x4 jako vyhodu nebo nevyhodu. Jestli to ma vubec nejaky vyznam do bezneho provozu (mesto apod.) nebo je to spis na skodu (pokud clovek nejezdi na hory apod.).

Taky jsem o Xku prýmýšlel ale v 99 % případů jenom vozíš váhu navíc a v tom zbývajícím 1 % (extra moc sněhu nebo vody) nebudeš mít problém pokud pořídíš kvalitní pneu. Jinak kromě váhy navíc počítej taky cca 1 l spotřeby nahoru.
Odpovědět