Zdravím,
chci se jen zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s touto motorizaci, jak jede, spolehlivost, spotřeba atd.? Zkoušel jsem to tu hledat, ale nic sem nenašel.
Dik
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 523i
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
Otec ho má v kombajnu .. a jezdí dálkovou na tempomatu za 7l ve městě do 10l dle přepisů .... já stím stejným motorem v trojce dálkovou 8l město 10,7l ...dlouhodobou spotřebu (cca 47tis km) na LPG mám 10,2l a to jezdím 75% město.
i pětka 523i mi připadně docela svižná proti jiným značkám aut nadprůměrná byť považuji za optimální 528i ... ale to je o prioritách
i pětka 523i mi připadně docela svižná proti jiným značkám aut nadprůměrná byť považuji za optimální 528i ... ale to je o prioritách

-
cca rok ho mám a spokojenost...dlouhodobá průměrná 10.7, nejeudím ani moc pomalu ani moc rychle..dlouhé trasy po dálnici s tempomatem na nějakou rozumnou rychlost, 130-140 za těch 8 zvládne v poho, s ne moc těžkou nohou na plynu žere do 200kmh 10-12, od 200 nahoru to pak letí a není problém jet za 20...na spolehlivost si nemůžu stěžovat, za ten rok odešly jen destičky a kotouče, proatě provozní věcí, žádnou závadu jsem neměl..ale je tak že jsem to kupoval když to mělo 108tis najeto, auto ci bude mít 200tis+ na tom asi bude jinak...
Mírně vyšší spotřebu mám ve městě, ale to každé auto, si člověk nevybere
Jede pomerně slušně, do 2tis otáček už je poměrně živý, nejlíp jede asi od 2500 do 3000 ot...každopádně jet svižně se s tím dá dobře, na rychlé předjetí na okresce motor stačí bez problém a na dálnici taky vpohodě
Mírně vyšší spotřebu mám ve městě, ale to každé auto, si člověk nevybere
Jede pomerně slušně, do 2tis otáček už je poměrně živý, nejlíp jede asi od 2500 do 3000 ot...každopádně jet svižně se s tím dá dobře, na rychlé předjetí na okresce motor stačí bez problém a na dálnici taky vpohodě
-
myslím, že 523i je jedna z nejlepších kombinací...určitě doporučuji...
1. silný, vyvážený a spolehlivý motor, velmi dobré zrychlení, kultivovaný chod, táhne velmi vyváženě a pravidelně
2. ještě velice dobrá spotřeba, počítač mně ukazuje průměrnou spotřebu 9.0 litrů na 100 km, jezdím vlastně pořád stejně: ve městě tak normálně, mezi obcema tak 100 - 120 a 160 - 180 na dálnici.
3. velmi dobře naladěný podvozek, dobře sedí, velmi dobré brzdy, při rozumném rozměru pneu i velmi komfortní
4. celkově auto žádné závady, jen vlastně 2 x do roka měním nějakou zadní žárovku za 10,- kč, jinak vlastně nic... samozřejmě pravidelné servisy...
1. silný, vyvážený a spolehlivý motor, velmi dobré zrychlení, kultivovaný chod, táhne velmi vyváženě a pravidelně
2. ještě velice dobrá spotřeba, počítač mně ukazuje průměrnou spotřebu 9.0 litrů na 100 km, jezdím vlastně pořád stejně: ve městě tak normálně, mezi obcema tak 100 - 120 a 160 - 180 na dálnici.
3. velmi dobře naladěný podvozek, dobře sedí, velmi dobré brzdy, při rozumném rozměru pneu i velmi komfortní
4. celkově auto žádné závady, jen vlastně 2 x do roka měním nějakou zadní žárovku za 10,- kč, jinak vlastně nic... samozřejmě pravidelné servisy...