Prosím o názory proč mít / nemít puštěně blikání směrovek při zamykání auta. Tato volba je nastavitelná a nemůžu přijít na to proč. Podle mě je lepší mít směrovky aktivní, je vidět, že auto reaguje na tlačítko. Například na rušné silnici vůbec není slyšet cvaknutí centrálu a přes tmavší okna není vidět tlačítko dvěří. Co vy na to?
Jestli máš na mysli bliknutí při zamčení dálkovým ovladačem, tak s Tebou musím jen souhlasit. Akustický signál mám aktivní taky, ale bliknutí je jistota i na hlučném místě. Určitě používat... Ale už několikrát se mi stalo, že jsem po pár hodinách (!) došel k autu a zjistil, že jsem zapomněl zamknout
Pavel H píše:Jo, to mám přesně na mysli. Hledám spíše důvody proč to mít skryté. Zatím mi vychází více plus pro to optické, případně i akustické upozornění.
Pokud si dobře vzpomínám, tak třeba Hanz měl jen to blikání u svého bývalého iS. Ale jestli měl vypnuté i bliknutí to si nevzpomínám. Důvod pro vypnutí akustiky je celkem pochopitelný v případě parkování mezi paneláky apod., obvzlášť když si někdo zapomíná věci v autě a jezdí do práce brzy ráno - takovýho "pípáka" bych po ránu asi nepochválil
Pavel H píše:akustiku bych i chapal. Ja mam momentalne vypnute vse. Uz jsem to tak koupil. A premyslim az to pujdu na Modic pustit co vlastne chtit.
Rekl bych , ze je to verze pro zeme kde je blikani parkovacek pri zamykani zakazano.Ale je to domenka.
To si dělaš srandu? Něco takového existuje? Kde je větší kocourkov něž u náš? Jak pak řeší auta co tam přijedou na návštěvu? To se mi nezdá. Ale možné je v tomhle světě asi vše.
Speedy píše:Dá se to nějak nastavit i u e36? Taky mi neblikne při zavření a siréna od origo alarmu ani píp
Tak to si nejsem jistý, ale předpokládám, že ano. Pokud máš alarm, tak z jeho základních funkcí bylo blikání a houknutí. Taky nevím jak se to chová, když je v době zamčení vyvolán poplach, tak co to dělá při odemknutí. Starej alarm od Jablotronu mi na Felde pri odemykani trikrat bliknul, když jsem nechal třeba psa v autě a zareagovala vnitřní čidla.
Pavel H píše:akustiku bych i chapal. Ja mam momentalne vypnute vse. Uz jsem to tak koupil. A premyslim az to pujdu na Modic pustit co vlastne chtit.
Rekl bych , ze je to verze pro zeme kde je blikani parkovacek pri zamykani zakazano.Ale je to domenka.
To si dělaš srandu? Něco takového existuje? Kde je větší kocourkov něž u náš? Jak pak řeší auta co tam přijedou na návštěvu? To se mi nezdá. Ale možné je v tomhle světě asi vše.
No zakazano jsem napsal spatne...ale regulovano je lepsi slovo.Rozhodne jsou v nekterych zemich regulace blikani parkovacek pri pouziti centralu.
Nzeda se mi to tak nelogicke, kdyz vezmes, ze nektery auta blikaly treba 3krat a vickrat..to uz muze v noci ridicovi jedoucimu kolem nekde v neprehlednem miste zpusobit trosku sok a ztratu orientace.
Hmm, to je mozny, ale to je ted jedno. Je tedy nejaky duvod proc to mit bez blikani blinkru? Dnes jsem si vsimnul, ze kdyz mam otevreny kufr, zamknu auto a pak kufr zabouchnu, tak blinkry jednou bliknou..Proc?
Mělo by to jít nastavit,snad přez diagnostiku,zrovna dnes jedu do Renocaru,zkusím se na to zeptat.. Mě auto blikne jednou při zamčení,při odemykání nic..
matal píše:Mělo by to jít nastavit,snad přez diagnostiku,zrovna dnes jedu do Renocaru,zkusím se na to zeptat.. Mě auto blikne jednou při zamčení,při odemykání nic..
jedinej duvod, proc mit vypnuty blinkry me napada pri odemykani, protoze kdyz nekde ztratis klice, bude mit "nalezce" ztizene nalezeni auta... ale to uz je fakt paranoia mozna jeste kdyz parkujes v tmavych garazich a nechces ocni test pokazde, kdyz zamknes auto... tichej mod je urcite +, nektere alarmy jsou fakt hlucny pri zamykani, kdyz to udelas 5x po sobe, zacne to budit emoce, jak psal pyron