Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

3er vs 5er

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Tashiro

#1 Příspěvek od Tashiro »

Zdar, nemá někdo zkušenost z 3er na 5er? mám možnost koupit e39 528 a ted mám e36 320. Tak mě zajímá spotřeba o kolik je větší a díly, a subjektivní pocit atd. prostě cokoli +-

díky
Tashiro

#2 Příspěvek od Tashiro »

Koukám, že nikdo nepřesedlal. Neva, něco jsem si už našel, ale není mi jasný, že píšou že vše je automat, mimo 520, je to pravda?
pindak1

#3 Příspěvek od pindak1 »

MĚL JSEM 320 VANOS A TEĎ MÁM 528 MANUAL A MUŽU ŘÍCT ŽE JE 528 SUPR.JSEM SPOKOJENÝ JAK SE SPOTŘEBOU TAK I S TÍM JAK SE S NÍ JEZDÍ.PO MĚSTĚ SE PRAVDA DOSTANU NA SPOTŘEBU 10.5-12.5 L PODLE TOHO JAK JEZDÍM ALE MIMO MĚSTO PŘI KLIDNÉ JÍZDĚ OKOLO 8L.NELITUJI TOHO ŽE JSEM PŘEŠEL NA PĚTKOVOU ŘADU. :lol:
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Demostenes »

Spotrebu moc nesrovnam, pritelkyne ma e36 325 a ja mam e34 535. Ale petka je proste uplne jina kara. Daleko vice "pluje", je velice klidna, trojka bych rekl ze je zase takova mrstnejsi.
Tashiro

#5 Příspěvek od Tashiro »

Takže kladná odezva, to rád slyším, a jak je to třeba se servisováním, četl jsem, že je hliníkovej podvozek, netrpí to moc (víc než 3er)?
Tashiro

#6 Příspěvek od Tashiro »

Demostenes píše:Spotrebu moc nesrovnam, pritelkyne ma e36 325 a ja mam e34 535. Ale petka je proste uplne jina kara. Daleko vice "pluje", je velice klidna, trojka bych rekl ze je zase takova mrstnejsi.
Myslíš, jako že plave v řízení?
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Demostenes »

Tashiro píše:
Demostenes píše:Spotrebu moc nesrovnam, pritelkyne ma e36 325 a ja mam e34 535. Ale petka je proste uplne jina kara. Daleko vice "pluje", je velice klidna, trojka bych rekl ze je zase takova mrstnejsi.
Myslíš, jako že plave v řízení?
Ne, tak jsem to nemyslel. Myslel jsem, ze to pluje. Proste jako kdyz jedes po oceanu na velke lodi a na male lodicce. Tak takovy je rozdil mezi 3 a 5.

Pokud vim, tak hlinikovy podvozek ma az e39, e34 ho jeste nema.
k2
Klubové ID: 1178

#8 Příspěvek od k2 »

Měl jsem 318i (M40) e30 a po ní 525i (M20) e34, když jsem trojku prodal a koupil pětku ze začátku jsem toho litoval. Pětka mi připadala těžkopádná, žravá. Vzpomínal jsem jaká byla trojka obratná a zábavná na řízení. Ovšem nedávno se mi dostala do ruky e30 a byl jsem v šoku, jak se e30 naklání v každé yatáčce jako kačena, nekomfortní, malá, úzká, hlučná. Tehdy jsem si to neuvědomoval. Pětka je komfortní vůz, který má špičkový podvozek za který se nemusí ani dnes stydět. Mimochodem občas mám pocit, že se v zatáčkách ani nenaklání. Trojka je auto spíše do města nebo jako první, startovací BMW.

Zdar K2
Atila

#9 Příspěvek od Atila »

Tashiro píše:Takže kladná odezva, to rád slyším, a jak je to třeba se servisováním, četl jsem, že je hliníkovej podvozek, netrpí to moc (víc než 3er)?
Rozhodne bude trpet vice nez tvoje E36, protoze podvozky od BMW jsou s kazdou dalsi verzi shitovejsi a shitovejsi, ale oproti stejne stare E46 na tom bude stejne. Obecne pocitej s tim, ze do podvozku nasypes do kazdeho novejsiho baworaka nejvice penez.
Jinak problem petku je stisneny interier oproti konkurenci, ale toho si nekdo kdo prechazi z trojky ani nevsimne. :-) Jizdni vlastnosti na narocnych technickych trati nejlepsi ve tride, ale je to vykoupeno tvrdym podvozkem specialne u kombi a M-packetu. Celkove je petka naladena hodne do sportovna cimz trpi komfort. Nicmene opet pro nekoho kdo prechazi z trojky nepostrehnutelna vec. Velkou vyhodou trojky je, ze narozdil od vetsiny trojek ma povetsinou pomerne slusnou vybavu.
Tashiro

#10 Příspěvek od Tashiro »

Mám možnost velmi levně koupit e39, vím jen, že je to 528 a modrá ... zatím to vypadá, že plysy jsou v komfortu a jízdě tak jako spíš "dědkovatější". No taky už nejsem nejsem mladej hejsek tak se radši svezu v pohodlí.
Atila

#11 Příspěvek od Atila »

No zrovna petka toho komfortu moc nepobrala. Pokud chces pohodli pro dedka tak bud musis jit do sedmicky a nebo ke konkurenci. Petka ve standardu je to co by v normalni automobilce oznacili za super sport limited edition. ;-)
Tashiro

#12 Příspěvek od Tashiro »

Atila píše:No zrovna petka toho komfortu moc nepobrala. Pokud chces pohodli pro dedka tak bud musis jit do sedmicky a nebo ke konkurenci. Petka ve standardu je to co by v normalni automobilce oznacili za super sport limited edition. ;-)
Sem si nikdy nemyslel, že by šlo o sportovní vůz, spíš vyšší střední třída, luxus pro starý pány :D
kavanda
Klubové ID: 1103

#13 Příspěvek od kavanda »

Určitě je pětka to co hledáš.Já měl e30, e36 a teď e34.
Absolutně se to nedá srovnat - pětka je už prostě loď, ale když ji přikrmíš tak taky dokáže pěknej mazec.
Určitě 5er je dobrá volba :wink:
Maxiczech

#14 Příspěvek od Maxiczech »

Myslím, že je to relativní. Pokud bych byl svobodnej, dal bych přednost řadě 3. Je to sportovnější auto, spíš na "blbnutí". Pětková řada je prostě vyžší třída se vším všudy. Mám 520i Touring r.v. 2002 a naprostá spokojenost. Neřešim prostor, a je i o dost bezpečnější, než trojková řada. Řekl bych. Mohutnější, bezpečnější, konfortnější, luxusnější. Můj názor. :wink: Možná hoď tohle téma na trojkovej chat a budeš mít zmatek.. :biggrin:
Atila

#15 Příspěvek od Atila »

Tashiro píše:
Atila píše:No zrovna petka toho komfortu moc nepobrala. Pokud chces pohodli pro dedka tak bud musis jit do sedmicky a nebo ke konkurenci. Petka ve standardu je to co by v normalni automobilce oznacili za super sport limited edition. ;-)
Sem si nikdy nemyslel, že by šlo o sportovní vůz, spíš vyšší střední třída, luxus pro starý pány :D
Luxus pro stary pany je Cadillac a v nasich podminkach rekneme Mercedes, BMW je vzdycky hozeny spise do sportovna, coz v mensi mire plati i o sedmicce. Petka je na pomery ve sve tride pomerne drsny vozidlo, kdyz to srovnas treba s E classe nebo s A6.
Tashiro

#16 Příspěvek od Tashiro »

Maxiczech píše:Myslím, že je to relativní. Pokud bych byl svobodnej, dal bych přednost řadě 3. Je to sportovnější auto, spíš na "blbnutí". Pětková řada je prostě vyžší třída se vším všudy. Mám 520i Touring r.v. 2002 a naprostá spokojenost. Neřešim prostor, a je i o dost bezpečnější, než trojková řada. Řekl bych. Mohutnější, bezpečnější, konfortnější, luxusnější. Můj názor. :wink: Možná hoď tohle téma na trojkovej chat a budeš mít zmatek.. :biggrin:
No to je mi právě jasný ---- ))) Jdo o to, že mám 320 a můžu koupit e39 za polovinu ceny.... 528i ... tak abych pak jako nelitoval ))))
tonye36
Klubové ID: 2283

#17 Příspěvek od tonye36 »

Tak se s tou 528i projed a bude ti jasno ;-)

E36 osobně hodnotím jako auto na blbnutí a 528 je spíš rodinná záležitost. Spotřeba je velmi podobná, tj. s dítětem v sedačce cca 9l a solo od 10l nahoru. Servisně je samozřejmě E36 levnější, ale 528 je až na ten podvozek taky bezproblémová.

Pokud chceš přímé srovnání, tak se stav a můžeš se klidně projet, aktuálně parkuji v Třebíči.
Tashiro

#18 Příspěvek od Tashiro »

tonye36 píše:Tak se s tou 528i projed a bude ti jasno ;-)

E36 osobně hodnotím jako auto na blbnutí a 528 je spíš rodinná záležitost. Spotřeba je velmi podobná, tj. s dítětem v sedačce cca 9l a solo od 10l nahoru. Servisně je samozřejmě E36 levnější, ale 528 je až na ten podvozek taky bezproblémová.

Pokud chceš přímé srovnání, tak se stav a můžeš se klidně projet, aktuálně parkuji v Třebíči.
Jo díky, rád bych se nejdřív projel, ale bohužel nemám moc času. Sem z prahy a ani tady nemám toliko času, a prodejce taky ne. Jsou to filmaři holt, ale zatím to vypadá na slušné reference stran e39 )))) to sem rád )))
Tashiro

#19 Příspěvek od Tashiro »

Tak z koupě asi sejde, už je zamluvený ... a zrovna přes víkend, to je pech :( :(
Maxiczech

#20 Příspěvek od Maxiczech »

Alespoň máš po problému :wink:
Odpovědět