Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
3er vs 5er
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Ne, tak jsem to nemyslel. Myslel jsem, ze to pluje. Proste jako kdyz jedes po oceanu na velke lodi a na male lodicce. Tak takovy je rozdil mezi 3 a 5.Tashiro píše:Myslíš, jako že plave v řízení?Demostenes píše:Spotrebu moc nesrovnam, pritelkyne ma e36 325 a ja mam e34 535. Ale petka je proste uplne jina kara. Daleko vice "pluje", je velice klidna, trojka bych rekl ze je zase takova mrstnejsi.
Pokud vim, tak hlinikovy podvozek ma az e39, e34 ho jeste nema.
Měl jsem 318i (M40) e30 a po ní 525i (M20) e34, když jsem trojku prodal a koupil pětku ze začátku jsem toho litoval. Pětka mi připadala těžkopádná, žravá. Vzpomínal jsem jaká byla trojka obratná a zábavná na řízení. Ovšem nedávno se mi dostala do ruky e30 a byl jsem v šoku, jak se e30 naklání v každé yatáčce jako kačena, nekomfortní, malá, úzká, hlučná. Tehdy jsem si to neuvědomoval. Pětka je komfortní vůz, který má špičkový podvozek za který se nemusí ani dnes stydět. Mimochodem občas mám pocit, že se v zatáčkách ani nenaklání. Trojka je auto spíše do města nebo jako první, startovací BMW.
Zdar K2
Zdar K2
Rozhodne bude trpet vice nez tvoje E36, protoze podvozky od BMW jsou s kazdou dalsi verzi shitovejsi a shitovejsi, ale oproti stejne stare E46 na tom bude stejne. Obecne pocitej s tim, ze do podvozku nasypes do kazdeho novejsiho baworaka nejvice penez.Tashiro píše:Takže kladná odezva, to rád slyším, a jak je to třeba se servisováním, četl jsem, že je hliníkovej podvozek, netrpí to moc (víc než 3er)?
Jinak problem petku je stisneny interier oproti konkurenci, ale toho si nekdo kdo prechazi z trojky ani nevsimne.

Sem si nikdy nemyslel, že by šlo o sportovní vůz, spíš vyšší střední třída, luxus pro starý pányAtila píše:No zrovna petka toho komfortu moc nepobrala. Pokud chces pohodli pro dedka tak bud musis jit do sedmicky a nebo ke konkurenci. Petka ve standardu je to co by v normalni automobilce oznacili za super sport limited edition.

Myslím, že je to relativní. Pokud bych byl svobodnej, dal bych přednost řadě 3. Je to sportovnější auto, spíš na "blbnutí". Pětková řada je prostě vyžší třída se vším všudy. Mám 520i Touring r.v. 2002 a naprostá spokojenost. Neřešim prostor, a je i o dost bezpečnější, než trojková řada. Řekl bych. Mohutnější, bezpečnější, konfortnější, luxusnější. Můj názor.
Možná hoď tohle téma na trojkovej chat a budeš mít zmatek.. 

Luxus pro stary pany je Cadillac a v nasich podminkach rekneme Mercedes, BMW je vzdycky hozeny spise do sportovna, coz v mensi mire plati i o sedmicce. Petka je na pomery ve sve tride pomerne drsny vozidlo, kdyz to srovnas treba s E classe nebo s A6.Tashiro píše:Sem si nikdy nemyslel, že by šlo o sportovní vůz, spíš vyšší střední třída, luxus pro starý pányAtila píše:No zrovna petka toho komfortu moc nepobrala. Pokud chces pohodli pro dedka tak bud musis jit do sedmicky a nebo ke konkurenci. Petka ve standardu je to co by v normalni automobilce oznacili za super sport limited edition.
No to je mi právě jasný ---- ))) Jdo o to, že mám 320 a můžu koupit e39 za polovinu ceny.... 528i ... tak abych pak jako nelitoval ))))Maxiczech píše:Myslím, že je to relativní. Pokud bych byl svobodnej, dal bych přednost řadě 3. Je to sportovnější auto, spíš na "blbnutí". Pětková řada je prostě vyžší třída se vším všudy. Mám 520i Touring r.v. 2002 a naprostá spokojenost. Neřešim prostor, a je i o dost bezpečnější, než trojková řada. Řekl bych. Mohutnější, bezpečnější, konfortnější, luxusnější. Můj názor.Možná hoď tohle téma na trojkovej chat a budeš mít zmatek..
-
- Klubové ID: 2283
Tak se s tou 528i projed a bude ti jasno
E36 osobně hodnotím jako auto na blbnutí a 528 je spíš rodinná záležitost. Spotřeba je velmi podobná, tj. s dítětem v sedačce cca 9l a solo od 10l nahoru. Servisně je samozřejmě E36 levnější, ale 528 je až na ten podvozek taky bezproblémová.
Pokud chceš přímé srovnání, tak se stav a můžeš se klidně projet, aktuálně parkuji v Třebíči.

E36 osobně hodnotím jako auto na blbnutí a 528 je spíš rodinná záležitost. Spotřeba je velmi podobná, tj. s dítětem v sedačce cca 9l a solo od 10l nahoru. Servisně je samozřejmě E36 levnější, ale 528 je až na ten podvozek taky bezproblémová.
Pokud chceš přímé srovnání, tak se stav a můžeš se klidně projet, aktuálně parkuji v Třebíči.
Jo díky, rád bych se nejdřív projel, ale bohužel nemám moc času. Sem z prahy a ani tady nemám toliko času, a prodejce taky ne. Jsou to filmaři holt, ale zatím to vypadá na slušné reference stran e39 )))) to sem rád )))tonye36 píše:Tak se s tou 528i projed a bude ti jasno![]()