Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosim o radu: BMW Z3

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Stepper »

Ahoj,

muzu ted mit za dobry prachy BMW Z3 Roadster, ale nevim zda do tohoto auta jit ci ne. Nejde o to, ze je auto neprakticke s platenou strechou, u nas pouzitelne pouze v lete...ale spis potrebuju rady ohledne servisu, dostupnosti nahradnich dilu, jejich cen vcetne servisnich praci. Jedna se konkretne o roadster s motorem 1.8i / 116k, r.v. 1998.

Diky moc za kazdou radu!!!

Stepper / stepper@seznam.cz
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

rozhodne ne :) alespon ne s timhle motorem ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Slid

#3 Příspěvek od Slid »

no já bych zase Z3 chtěl a s tímhle motorem :lol: na pohodovou jízdu letní se stáhnutou střechou stačíííí.....
shwaaraa

#4 Příspěvek od shwaaraa »

BMW pod 200koni neni BMW :D
petto

#5 Příspěvek od petto »

shwaaraa píše:BMW pod 200koni neni BMW :D

v čem jezdíš :?: :mad: :lol:
shwaaraa

#6 Příspěvek od shwaaraa »

petto píše:

No priznam se, ze v soucasnosti v oktavce 1.6i 101PS.:oops: Ale ke konci prazdnin si chci koupit 530i e39;)
Jestli se to nekoho dotklo, tak sorry, jen jsem tim chtel rict, ze predevsim u BMW by nemel vykon zaostavat za schopnostmi podvozku.
petto

#7 Příspěvek od petto »

shwaaraa píše:
petto píše:

No priznam se, ze v soucasnosti v oktavce 1.6i 101PS.:oops: Ale ke konci prazdnin si chci koupit 530i e39;)
Jestli se to nekoho dotklo, tak sorry, jen jsem tim chtel rict, ze predevsim u BMW by nemel vykon zaostavat za schopnostmi podvozku.

ochcávkář ty voe a vyskakuje proti slabším BMW...i s tou mojí 1,6 bych vyklepal tvé současné vozítko jak startku...a co budeš mít je mi u prdele, protože taky nebudu mít 1,6 věčně :wink: a nemyslel sem to zle :lol:
shwaaraa

#8 Příspěvek od shwaaraa »

petto píše:
shwaaraa píše:
petto píše:[quote="shwaaraa"]BMW pod 200koni neni BMW :D

ochcávkář ty voe a vyskakuje proti slabším BMW...i s tou mojí 1,6 bych vyklepal tvé současné vozítko jak startku...a co budeš mít je mi u prdele, protože taky nebudu mít 1,6 věčně :wink: a nemyslel sem to zle :lol:[/quote]
Vzdyt ja nerikam, ze nevyklepal;-) Jen jsem rekl, ze podle meho nazoru, aby bylo BMW spravne BMW (a to jak jizdnimi vlastnostmi, tak vykonem) bylo by dobre, aby melo alespon 200koni. Nedokazu si totiz predstavit nic potupnejsiho nez sedet ve svy Z3 a nechat se vyskolit oktavkou v PD:-)
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Stepper »

Prosim neodvadejte komentare jinym smerem :roll:

Shwaaraa: BMW se ctyrvalcem neni BMW = kdyz uz teda chces tady rypat :) Ta Z3 je bohuzel 4valec, ale jak rikam za super cenu a na letni projizdku se stazenou strechou + nizka spotreba, to myslim staci 8)
DOEMIXXX

#10 Příspěvek od DOEMIXXX »

pokud to auto nemas na zavodeni a bude ho ridit i treba zena (pritelkyne) tak nemas problem... :wink:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matal Moderátor »

Stepper píše:Ahoj,

muzu ted mit za dobry prachy BMW Z3 Roadster, ale nevim zda do tohoto auta jit ci ne. Nejde o to, ze je auto neprakticke s platenou strechou, u nas pouzitelne pouze v lete...ale spis potrebuju rady ohledne servisu, dostupnosti nahradnich dilu, jejich cen vcetne servisnich praci. Jedna se konkretne o roadster s motorem 1.8i / 116k, r.v. 1998.

Diky moc za kazdou radu!!!

Stepper / stepper@seznam.cz

Vůbec bych se toho nebál..je jasný,že to nebude závodnička.. :wink:
Dostupnost dílů je běžná jako na ostatní auta, i z druhovýroby,se servisem podle toho odkud jsi, jsou neautorizované servisy,které se specializují na BMW.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Stepper »

DOEMIXXX píše:pokud to auto nemas na zavodeni a bude ho ridit i treba zena (pritelkyne) tak nemas problem... :wink:

...zajima me hlavne ten servis a celkovy dojmy z tohoto auta popr. zkusenosti s timto autem. Vim, ze tenhle motor je ten nejslabsi, co se tam daval, takze to opravdu zadny trhac asfaltu neni...i kdyz ty "ochcavce" v 1.6 by to nejspis nandal :twisted: /Sorry, ale musel sem si rejpnout :D/
shwaaraa

#13 Příspěvek od shwaaraa »

:lol: :lol: :lol:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od DC Výkonná rada »

vůbec bych se tý Z3 nebál, je to velmi příjemnný a agilní autíčko, který nemá ještě moc elektroniky, takže dobře opravitelný, mechanika je v lecčems shodná s jinými auty jako E36, E36 compact apod.
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Maca

#15 Příspěvek od Maca »

Když jsem vloni sháněl Z3 já, tak jsem taky chtěl buď 1.8 nebo 1.9, protože jsem si říkal, že to jen zkusím, jak se s tím jezdí, těch 200 tis. za který se dali sehnat není zas až tak moc a když mi to nesedne, tak se toho s nějakou menší finanční ztrátou klidně zbavím. Nakonec to dopadlo jak to dopadlo (viz.podpis) a jsem spokojenej a nerad bych se s ním loučil. Není to pochopitelně ani komfort, ani luxus (což podle mě ani není u roadsteru cílem - spíš naopak), ale je to auto pro zábavu a vyblbnutí.
Maca

#16 Příspěvek od Maca »

Apropo, jen tak ze zvědavosti. Říkáš dobrá cena...kolik je dneska dobrá cena za Z3, 1.8, r.v.98? Jestli to teda není tajný :)
petto

#17 Příspěvek od petto »

shwaaraa píše:
petto píše:
shwaaraa píše:[quote="petto"][quote="shwaaraa"]BMW pod 200koni neni BMW :D

ochcávkář ty voe a vyskakuje proti slabším BMW...i s tou mojí 1,6 bych vyklepal tvé současné vozítko jak startku...a co budeš mít je mi u prdele, protože taky nebudu mít 1,6 věčně :wink: a nemyslel sem to zle :lol:[/quote]
Vzdyt ja nerikam, ze nevyklepal;-) Jen jsem rekl, ze podle meho nazoru, aby bylo BMW spravne BMW (a to jak jizdnimi vlastnostmi, tak vykonem) bylo by dobre, aby melo alespon 200koni. Nedokazu si totiz predstavit nic potupnejsiho nez sedet ve svy Z3 a nechat se vyskolit oktavkou v PD:-)[/quote]
takže e36 325i,323i,328i to vlastně nejsou BMW....a nějaky PD vyškolijou kdykoliv...tu vyškoli i 320ka :lol:
podle mě si vůl s těma názorama, ale neber si to špatně...
shwaaraa

#18 Příspěvek od shwaaraa »

petto píše:
shwaaraa píše:
petto píše:[quote="shwaaraa"][quote="petto"][quote="shwaaraa"]BMW pod 200koni neni BMW :D

Vzdyt ja nerikam, ze nevyklepal;-) Jen jsem rekl, ze podle meho nazoru, aby bylo BMW spravne BMW (a to jak jizdnimi vlastnostmi, tak vykonem) bylo by dobre, aby melo alespon 200koni. Nedokazu si totiz predstavit nic potupnejsiho nez sedet ve svy Z3 a nechat se vyskolit oktavkou v PD:-)[/quote]
takže e36 325i,323i,328i to vlastně nejsou BMW....a nějaky PD vyškolijou kdykoliv...tu vyškoli i 320ka :lol:
podle mě si vůl s těma názorama, ale neber si to špatně...[/quote]
Prijde mi, ze se tady nekdo urazil, a tak prichazi do osobnich utoku... no budiz. Mluvil jsem o Z3 s 1.8 - precti si to jeste jednou a poradne;-) O silnejsich motorech jako 2.0 a vys tu nepadlo jediny slovo!A ze nekdo s 1.6 nepochopi trochu nadsazky jsem sice nepredpokladal, ale mohlo me to napadnout, to je fakt...
castro
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od castro »

Mno že by to zas nežralo bych neřekl. Někde jsem k tomu autu v 1,8 8v četl komentář a spotřeba neklesne moc pod 9L což je asi normální ale za to jak to pojede... mno nevim. Bude to hodně věc názoru a očekávání.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Maikl »

já bych ho bral, líbí se mi a sem zvyklej na 1.6.. :D
Odpovědět