Tak jsme včera trochu faceliftovali Compacta ... Jedeme si vyzvednout ze servisu pětku kousek za Prahu, jednu obci před cílem hned za cedulí zatáčka, najednou dvě světla - nějakej dement to nevybral a jede v protisměru, tak to Alp strhnul, jenže ejhle, žádná krajnice ... hup jak sviňa, chvíli letíme vzduchem, chvíli písek, mokrá tráva, před náma strom, Alpovy manévry - hlavně né do stromu ... Najednou zeď a je nám už jasný, že průseru už nejde zabránit ...
... Rána to byla jako svině, sundávám ruce, kterýma jsem si chránila hlavu a koukám ejhle airbagy (teda prvně jsem se lekla, že jsem v průseru - vidět jako první po havárce jen samý bílo není moc dobrý

Jak jsme se později dozvěděli od místních, v týhle zatáčce jsou podobný excesy na denním pořádku - dokonce jsme při čekání na policii viděli slečnu s Cliem, která jela z druhý strany a podobně jako ten dement, kvůli kterýmu máme teď auto kratší, taky to nevybrala a dokonce vylítla ze silnice ... naštěstí tam rovnou navazovalo pole bez pangejtu, tak auto jen slušně zabahnila a zatravnila

Policie docela v pohodě, nedělali prudy (evidentně měli s touhle zatáčkou už zkušenosti), majitel baráku taky v pohodě, tomu jsme jen trochu poškrábali a zamodřili kachličky na baráku, prý mu tuhle nějaký mladík trefil barák tak blbě, že mu strhl okap

No děcka řeknu vám, jezděte opatrně, ten náraz mohl být tak 40 - 50, ale byla to pecka jako sviňa, přes prsa mám modrej pruh od pásů, kolenem jsem promáčkla kastlík, loket mám naraženej, neumím si představit, jak musí vypadat čelní náraz v kilu nedejbože ještě proti někomu

Nebejt připoutaná, věřím, že mě teď seškrabujou z tý zdi, ta síla co vás trhá ven je fakt strašná

No ale abych skončila nějak vesele, tak máme teď z Compacta vlastně třícu - dva světlomety vedle sebe a předek do pravýho úhlu

Moc děkuju Radkovi (Speedymu), kterej nás přijel z Prahy podpořit a zkontrolovat, zda jsme v pohodě a něco nepotřebujem - díky Ráďo

Rozpis škod udělaj kluci až to pořádně obhlídnou na světle, naštěstí to schytal fakt jen předek, takže to nejspíš budou jen díly, co jsou kompatibilní se sedanam a půjdou tedy snad dobře sehnat ... Pojištěný to bylo, tak to vem čert, hlavně že až na ty modřiny jsme celí ... Uff