Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Provozní náklady na E36 316
u me hraje roli i ruceni ...sem studentik a penez neni nazbyt ale nejak me oslovil styl BMW. tak sem se chtel taky pripojit i kdyz jen 316tkou. Jak drahej byl pro Tebe provoz? ..spotreba a jak casto se ti tam neco sralo? ...DIKxboy píše:Jedno jsem měl. Záleží na spoustě věcí. Dá se s tím taky dobře jezdit, ale osobně bych doporučil 6ti válec.
-
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle kompromis v podobě 318iS?? Já ho nedávno koupil a spokojenost.. Ručení stejný jak na 316, lepší výbava, brzdy, výkon mnohem vyšší a spotřeba stejná.. Jen se hůř shání... A můžu říct, že těch 140 poníků už s tím dokáže docela zacvičit.. Jasně že to nemá na 325, ale v porovnání s 320 to jede stejně a provozní náklady mnohem nižší... Při pohodový jízdě po venku se v poho vejdu do 6,5 litru...
-
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Jen to že je to šestivál neznamená, že to pojede líp.. Koukni do papírů, 320 má sice o 10 kobyl a asi 15 Nm víc, ale taky je o dost těžší (možná i o metrák) . A papírově je na stovku rychlejší asi jen o 0,2 vteřiny a maximálku má větší jen o 1 km/h !!!! Takže si troufám tvrdit, že to jede stejně (je to v šoférovi) a podstatně za míň (myslím celkové náklady - benzín, ručení, olej atd..) Jasně že šestivál je něco jinýho, to je mi jasný, ale osobně bych 320 nebral, bral bych až 325 (nebo ideál 323).. Jo a moje iSo je ještě 1796 ccm... Ten motor 1,9 iS je u nás o ničem.. Blbý ručení a žere víc než původní 1,8 iS