Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Starší auto= vrak?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
gelty
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od gelty »

Byl sem v pátek na pojiš?ovně Kooperativa, kde mi po telefonické domluvě řekli, že je možné si připojistit čelní sklo k zákonné pojistce.
Když sem tam, ale dorazil, tak mi řekli, že se ten dotyčný kolega se kterým sem mluvil zmýlil a že toto pojištění už u starších aut zaniklo. :cry:
Prý to funguje jen, kdybych si koupil funglovku a nebo kdybych měl havarij.pojistku 8O Tak sem si myslel, že když už člověk má havar.pojistku, tak v tom má vše. :? Hm, tak asi né... 8)

Ale neuměla mi (mladá vyvinutá ženská :oops: ) zdělit, jaký je rozdíl rizika rozbití okna u staršího auta a u nového.
A nejvíc mě nasralo, když se podívala do mé pojistky a řekla:"no jo, vy už máte staré auto, to už nejde." :x :evil: Nechtěl sem ji urazit, tak sem jen podotknul, že to auto stále je cenově výš než česká Fabia!
Takže chlapi, jestli máte auto ročníku 98(jako já) a starší, tak jeďte na vrakáč, co na tom, že to auto má hodnotu klidně i půl mega, jednou je to staré a připojistit se nedá, tak co.... 8)
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od coupe328 »

ahoj,tak to je divne...Tohle same se mi stalo u Alianz...Proto jsem od nich odesel a presel ke Kooperative...A ty mi ho uplne v klidu schvalili..a dokonce mam i pomerne velky dulek od kamene na skle...vyfotili a pohoda...Jinak cena 700.- na rok pro sklo do 10k...jinak sem pojistoval v lednu...Zkusil bych zajet jeste na jinou pobocku Koo...a myslim,ze by nemel byt problem :)
dannyM

#3 Příspěvek od dannyM »

Já v tom taky nevidím problém,mám to u Generali a úplně lehce to udělali a hlavně v poho.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zave »

My to mame u kooperativy na Filcku rv.96 a i na Mitsubishi rv.98 a ja si to ted budu delat na moje, protoze mi po vymene dovnitr tece, tak to pojistim a rozbiju... nikdy sem neslysel ze by to neslo...
gelty
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od gelty »

Prý to je nový zákon a platí od nového roku.
Tak nevím, zkusím najít ještě jinou pobočku, anebo počkat do května, kdy mi skončí pojistka a jít k jiné pojiš?ovně....
Zave
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Zave »

no tak to teda potes koste, to si to okno asi necham za petikilo prelepit :lol:
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RedBaron »

Nevím, v čem je problém. Je nějaká cena nového skla, je nějaké riziko a je nějaká výše pojistky, kterou pro takový případ musím platit. Všechno ostatní je irelevantní.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

gelty píše:A nejvíc mě nasralo, když se podívala do mé pojistky a řekla:"no jo, vy už máte staré auto, to už nejde." :x :evil: Nechtěl sem ji urazit, tak sem jen podotknul, že to auto stále je cenově výš než česká Fabia!
Takže chlapi, jestli máte auto ročníku 98(jako já) a starší, tak jeďte na vrakáč, co na tom, že to auto má hodnotu klidně i půl mega, jednou je to staré a připojistit se nedá, tak co.... 8)

:lol: :lol: :lol:
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Poslal bych je do pr... :twisted:
Maca

#10 Příspěvek od Maca »

coupe328 píše:ahoj,tak to je divne...Tohle same se mi stalo u Alianz...Proto jsem od nich odesel a presel ke Kooperative...

Tak to je fakt legrace, já mám u Allianzu všechny automoto a k povinnýmu na BMW mi samozřejmě nabídli a uzavřeli extra pojištění skel (limit plnění 20.000,- spoluúčast 10%) celkem za 1392, ale bylo to v roce 2002 a já doufám, že to pořád platí :)
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od coupe328 »

to se spolehni,ze uz tohle u Alianz neplati,pouze na nova vozidla :twisted:
psena
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od psena »

coupe328 píše:to se spolehni,ze uz tohle u Alianz neplati,pouze na nova vozidla :twisted:

Ale stavajici smlouva plati pokud mu ji nevypovedeli.
kutil

#13 Příspěvek od kutil »

U české mám taky pojištěné 2 buřty asi 3 roky a mohu řict že 2x jsem měnil sklo na jednom a v pohodě teda dávali mi tam nahražku ne origo. A jinak jaké mate skušenosti když chcete origo a k tomu nový bauset neprskají :?:
Kaca2

#14 Příspěvek od Kaca2 »

No jen dotaz....
Kdyz bude mít nové auto připojištěné sklo , tak jak dloho mu to připojištění bude teda trvat? Protože když Gelty má 98 jako starý auto na připojištění skla, tak za pár let tomu bude i u novýho....??? Je tam nějaký limit ?
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marty_ »

To je blbost, ja mam rv 99 a mam pripojestene okno normalne, tusim neco okolo 1400,- na rok... Pojistovna Triglav.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matal Moderátor »

Já mám 95rok a u České mi ho loni v poho pojistili, tuším, že za 500kč
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Misa Moderátor
Moderátor

#17 Příspěvek od Misa Moderátor »

matal píše:Já mám 95rok a u České mi ho loni v poho pojistili, tuším, že za 500kč

Jsem úplně stejnej případ!
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
Pavel

#18 Příspěvek od Pavel »

dannyM píše:Já v tom taky nevidím problém,mám to u Generali a úplně lehce to udělali a hlavně v poho.

Já mám taky u Generali a úplně v pohodě :wink: .A to mám starou mrdku :? :D :D
gelty
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od gelty »

Martyn píše:To je blbost, ja mam rv 99 a mam pripojestene okno normalne, tusim neco okolo 1400,- na rok... Pojistovna Triglav.

Nevím, jestli to je blbost, nebo kdy jsi to připojiš?oval, já jen říkám, že mi bylo zděleno, že od ledna 2005 je to změněno a že to neplatí a ty pojistky, co to mají uzavřeno ve starém roce, tak platí dál, ale nově už uzavřít nejdou. 8) :evil:
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pivson »

kutil píše:U české mám taky pojištěné 2 buřty asi 3 roky a mohu řict že 2x jsem měnil sklo na jednom a v pohodě teda dávali mi tam nahražku ne origo. A jinak jaké mate skušenosti když chcete origo a k tomu nový bauset neprskají :?:

kutil: ja mel novej bauset primo origo BMW. U ČP bezproblémů.
Odpovědět