Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kontrolky
-
- Klubové ID: 64
- Kontaktovat uživatele:
MAm e34 TDs a nejak jsme se bavil s kolegou v praci o abs a podobne a do hlavy mi dostal brouka....
TAkze se chci zeptat. Kdyz startuji, nebo žhavím, to je jedno, jaké kontrolky by se mi měli rozsvítit? Rozsvítí se mi abs, brzdový obložení, ručka svítí dokud je zatáhnutá a pak ještě baterka, nebo co to je, samozřejmě žhavení a asi předvstřik, či co to je, ale nesvítěj mi Airbagy? To je asi zásadní problem, co? Nebo ty svítit, nebo při startu bliknout nemaj? To bude asi praskla dioda, nebo schvalne vyndana,ne?
Poradte mi.......
Zitra se pokusim vlozit foto toho, co mi sviti a co ne. Nebo se o to same pokuste vy.
Dekuji predem...
TAkze se chci zeptat. Kdyz startuji, nebo žhavím, to je jedno, jaké kontrolky by se mi měli rozsvítit? Rozsvítí se mi abs, brzdový obložení, ručka svítí dokud je zatáhnutá a pak ještě baterka, nebo co to je, samozřejmě žhavení a asi předvstřik, či co to je, ale nesvítěj mi Airbagy? To je asi zásadní problem, co? Nebo ty svítit, nebo při startu bliknout nemaj? To bude asi praskla dioda, nebo schvalne vyndana,ne?
Poradte mi.......
Zitra se pokusim vlozit foto toho, co mi sviti a co ne. Nebo se o to same pokuste vy.
Dekuji predem...
odsroubovat 2 torxy co jsou nahore tesne pred pristrojovkou, nejlepsi je sundat oblozeni valantu a rukou pristrojovku vytlacit ven
e36 to jsou celkem 9sroubku tusim vcetne tech co drzi tu pristrojovku + volant a airbag
jakmile budes mit pristrojovku venku tak tam je uz vsechno pekne pospane kam ktera zarovka patri
podle me je blbost prehazovat zarovky jen aby jsi zjistil jestli je ok pac musis kvuli tomu z5 pripojit airbag atd. radsi bych si tech zarovek par koupil a tu co by mela svitit a nesviti bych rovnou vymenil.
vsechno to delat s odpojenou baterkou pokud nechces aby ti pak ta kontolka bagu svitila furt a taky si budes jistej pokud bude svitit, ze svitila kdyz si to kupoval...
e36 to jsou celkem 9sroubku tusim vcetne tech co drzi tu pristrojovku + volant a airbag

jakmile budes mit pristrojovku venku tak tam je uz vsechno pekne pospane kam ktera zarovka patri

podle me je blbost prehazovat zarovky jen aby jsi zjistil jestli je ok pac musis kvuli tomu z5 pripojit airbag atd. radsi bych si tech zarovek par koupil a tu co by mela svitit a nesviti bych rovnou vymenil.
vsechno to delat s odpojenou baterkou pokud nechces aby ti pak ta kontolka bagu svitila furt a taky si budes jistej pokud bude svitit, ze svitila kdyz si to kupoval...
JJ, žárovky do zásoby a pak menit podezřelé. U Míšinýho kompatka chlap tvrdil, že to nemá ABS a žárovka tam byla, leč prasklá. Takže žárovku jsem vymenil, čidlo na kole jsem vymenil a ABS tam najednou bylo
Jinak mě se bag rozsvítí při startování a pak zhasne.
A 3. věc, já mám na svém autě ten standrardní 3-ramený volant a přístrojovku vyndám skrz něj. Stačí trošičku zapáčit a pootáčet volantem.

Jinak mě se bag rozsvítí při startování a pak zhasne.
A 3. věc, já mám na svém autě ten standrardní 3-ramený volant a přístrojovku vyndám skrz něj. Stačí trošičku zapáčit a pootáčet volantem.
Me donedavna svitila kontr. oblozeni, aj kdyz sem to zapojil porad svitila asi tri mesice vsechny desky byly uz novy,uz me to sralo zadny odpojovani bagu kdyz mas trochu sikovny ruce nemusis jen si ten volant das na stehna a nemusis nic odpojovat ale to je u e36 bez stavitelnyho volantu.Sem to nepatri ale napisu to do konce.oddelat oblozeni volantu a pac se pristrojovce nechtelo ven oddelal sem si jak se zapinaj svetla ten mechanizmus ven a zevnitr sem mu popomohl ven.Dal uz psat nemusim.
a jak jsi to prosim te delal? bag ma kratky draty na to aby jsi si volant hodil na klinDande píše:Me donedavna svitila kontr. oblozeni, aj kdyz sem to zapojil porad svitila asi tri mesice vsechny desky byly uz novy,uz me to sralo zadny odpojovani bagu kdyz mas trochu sikovny ruce nemusis jen si ten volant das na stehna a nemusis nic odpojovat ale to je u e36 bez stavitelnyho volantu.Sem to nepatri ale napisu to do konce.oddelat oblozeni volantu a pac se pristrojovce nechtelo ven oddelal sem si jak se zapinaj svetla ten mechanizmus ven a zevnitr sem mu popomohl ven.Dal uz psat nemusim.

a jak jsi to prosim te delal? bag ma kratky draty na to aby jsi si volant hodil na klinDande píše:Me donedavna svitila kontr. oblozeni, aj kdyz sem to zapojil porad svitila asi tri mesice vsechny desky byly uz novy,uz me to sralo zadny odpojovani bagu kdyz mas trochu sikovny ruce nemusis jen si ten volant das na stehna a nemusis nic odpojovat ale to je u e36 bez stavitelnyho volantu.Sem to nepatri ale napisu to do konce.oddelat oblozeni volantu a pac se pristrojovce nechtelo ven oddelal sem si jak se zapinaj svetla ten mechanizmus ven a zevnitr sem mu popomohl ven.Dal uz psat nemusim.

Moje kontrolka airbagů mi taky vrtá hlavou. Po zapnutí zapalování se rozsvítí, tak jak má s ostatními kontrolkami. Po nějaké vteřině kontrolky zhasnou až na airbag - ta jen mrkne a svítí dál ještě po dobu cca 2min., pak zhasne.
V manuálu mám napsáno, že chyba je, když se kontrolka nerozsvítí vůbec, nebo když svítí pořád, nebo když po počátečním rozvícení začne blikat.
Předchozí majitel se ptal v servisu a tam mu maník řekl, že když to nakonec zhasne, tak je to OK.
Tak nevím, co si o tom mám myslet. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
V manuálu mám napsáno, že chyba je, když se kontrolka nerozsvítí vůbec, nebo když svítí pořád, nebo když po počátečním rozvícení začne blikat.
Předchozí majitel se ptal v servisu a tam mu maník řekl, že když to nakonec zhasne, tak je to OK.
Tak nevím, co si o tom mám myslet. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Taky jsem kontrolky revidoval. Měl jsem e36 bez stavitelného volantu a budíky šli povyndat bez sundání volantu, dalo se tam +-dostat, ale musím říct, že přístup na.... a navíc varring: jak to tak vyndáváš, škrábneš si vrch náběhu k volantu...asi je fakt lepší ten volant sundat, pokud stěma kontrolkama chceš nějak víc operovat, dráty tam byly docela dlouhý, tak odpojovat se nic nemusí, řekl bych.
Slo to tak ver miskautik píše:a jak jsi to prosim te delal? bag ma kratky draty na to aby jsi si volant hodil na klinDande píše:Me donedavna svitila kontr. oblozeni, aj kdyz sem to zapojil porad svitila asi tri mesice vsechny desky byly uz novy,uz me to sralo zadny odpojovani bagu kdyz mas trochu sikovny ruce nemusis jen si ten volant das na stehna a nemusis nic odpojovat ale to je u e36 bez stavitelnyho volantu.Sem to nepatri ale napisu to do konce.oddelat oblozeni volantu a pac se pristrojovce nechtelo ven oddelal sem si jak se zapinaj svetla ten mechanizmus ven a zevnitr sem mu popomohl ven.Dal uz psat nemusim.