Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

SERVIS STORY....

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
TOMMANO_V12
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od TOMMANO_V12 »

Cus.. Mate podobny pribeh, napiste jej...

Jak se mi vysrala prevodovka na 750ce tak sem kontaktoval myho kamose, kterj dela automechanika v servisu v Brne Bystrci (hned za konecnou na Rakovci), ten mi rekl ze me to tam v pohode vymeni jen to chvilku bude trvat, nez dodelaji auta predemnou. Tak sem si spokojene rikal, ze pockam tyden a uz to budu mit.. Sem se s nim dohoukal a auto sem za par stovek nechal dotahnout do servisu. Zacali ho delat az treti den po dovezeni. V praci mi v ten den zvoni telefon a vola hlavni technik a majitel: Dobry den, sme zjistili ze se nam to vase auto nevejde na hydrauliku a tudis ho nemuzeme opravit, a navic by jsme museli vytahnout celej motor. Ja na to: Hmmm.. tak to je spatny, ta prevodovka se da urcite vytahnout ze spodu bez vyndani motoru, to by jste mohli vedet... Servis: Ne to urcite nejde pane!!! Kdyz vam to nekdo udela tak klidne, jo a muzete si pro to auto teda prijet, stoji asi 0.5km od servisu na parkovisti mezi panelakama... / Sem mu rekl, ze si snad dela prdel?? Nespravi me auto, nerozumi tomu a jeste to postavi kamsi do rite kde kolem toho chodijou sami nacci a vochlasti a stoji to vedle same 120ky a tuzingu typu kadet a pod.... :evil: Tak sem domluvil cas po praci, ze si v servisu vyzvednu klice a ostatni veci a auto teda odvezu.... Volam nez vyjizdime a on ze uz tam nebude a at to tam necham pres noc mezi tuzingama na parkalu... Tak to ne, vzal sem si nahradni klic a jeli sme pro auto. Pro prevodovku a origo klice sme zajeli hned dalsi den jinym autem a tak me tahnuti na lane a ostatni doprava jen tak stala spoustu casu, sil a cely petikilo, a to byla doprava po Brne..... :evil: :evil: Ted uz mam domluvenyho schopnyho mechose primo na BMW a varuju ostatni aby si toto nikdy nezkusili, je to pekna svinarna... :evil: END of STORY :evil: :evil: :evil: :!:
Radek

#2 Příspěvek od Radek »

TOMMANO_V12 píše:Cus.. Mate podobny pribeh, napiste jej...

Jak se mi vysrala prevodovka na 750ce tak sem kontaktoval myho kamose, kterj dela automechanika v servisu v Brne Bystrci (hned za konecnou na Rakovci), ten mi rekl ze me to tam v pohode vymeni jen to chvilku bude trvat, nez dodelaji auta predemnou. Tak sem si spokojene rikal, ze pockam tyden a uz to budu mit.. Sem se s nim dohoukal a auto sem za par stovek nechal dotahnout do servisu. Zacali ho delat az treti den po dovezeni. V praci mi v ten den zvoni telefon a vola hlavni technik a majitel: Dobry den, sme zjistili ze se nam to vase auto nevejde na hydrauliku a tudis ho nemuzeme opravit, a navic by jsme museli vytahnout celej motor. Ja na to: Hmmm.. tak to je spatny, ta prevodovka se da urcite vytahnout ze spodu bez vyndani motoru, to by jste mohli vedet... Servis: Ne to urcite nejde pane!!! Kdyz vam to nekdo udela tak klidne, jo a muzete si pro to auto teda prijet, stoji asi 0.5km od servisu na parkovisti mezi panelakama... / Sem mu rekl, ze si snad dela prdel?? Nespravi me auto, nerozumi tomu a jeste to postavi kamsi do rite kde kolem toho chodijou sami nacci a vochlasti a stoji to vedle same 120ky a tuzingu typu kadet a pod.... :evil: Tak sem domluvil cas po praci, ze si v servisu vyzvednu klice a ostatni veci a auto teda odvezu.... Volam nez vyjizdime a on ze uz tam nebude a at to tam necham pres noc mezi tuzingama na parkalu... Tak to ne, vzal sem si nahradni klic a jeli sme pro auto. Pro prevodovku a origo klice sme zajeli hned dalsi den jinym autem a tak me tahnuti na lane a ostatni doprava jen tak stala spoustu casu, sil a cely petikilo, a to byla doprava po Brne..... :evil: :evil: Ted uz mam domluvenyho schopnyho mechose primo na BMW a varuju ostatni aby si toto nikdy nezkusili, je to pekna svinarna... :evil: END of STORY :evil: :evil: :evil: :!:

Tak mas vlitnout do monterek a behem vikendu to v pohode udelas :wink: Neni na tom nic slozityho, jen povolis par sroubu,dve hadice,par konektoru a je venku. Jestli si trochu zrucnej tak to zvladnes v poho za jeden den. :wink:
Radek

#3 Příspěvek od Radek »

ups :oops:
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zave »

Tommano: A jeste si nerekl ze ti zkurvili baterku a rozebrali pulku auta a nedali dohromady...
Marek-is
Klubové ID: 181

#5 Příspěvek od Marek-is »

Nekteri jsou banda hajzlu...ja cekam uz 3tyden na auto z laku a ti smejdi na to serou...tak to je kdyz to je pres zname...
TOMMANO_V12
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TOMMANO_V12 »

Zave_M50 píše:Tommano: A jeste si nerekl ze ti zkurvili baterku a rozebrali pulku auta a nedali dohromady...

JJ... a navic me zjurwili baterku (je narazena, asi jim spadla na zem) a rozebrali panel od radicky, zadni sedadla a v kufru mi rozlili destilku a kyselinu z baterky.... :evil: :evil: Proste totalni P*CE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asi jim tam pudu neco udelat.
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

TOMMANO_V12 píše:a navic me zjurwili baterku (je narazena, asi jim spadla na zem) a rozebrali panel od radicky, zadni sedadla a v kufru mi rozlili destilku a kyselinu z baterky.... :evil: :evil: Proste totalni P*CE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asi jim tam pudu neco udelat.

Já říkal Petrovi, že ti ji vyměním, potřebuju akorát 14ku Torx-ořech a nějakej vercajkkufr, tady mám k dispozici akorát dědův pou?-kufřík :) Výměna 2 motorů mi trvala SO+NE, nejdřív vše odstrojit, jeden ven, druhej ven a zase oba z5. Za víkend to zvládne i laik, co se vrtal doposud jen v 2T-motorech z Jaway :lol: Automata jsem ještě nerozebíral, ale co na tom může být jiný, samočinná spojka :? Přes víkend jsem neměl do čeho píchnout... Teď už je program zase plnej.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

Ja sem dnes vypustil olej z prevodovky... Sem to hezky zahral, povolil vypoustak a jaxi toho tam bylo moc a asi tak pul litru mi vyteklo do xichtu a za zada... :roll: Aspon ze byl zahratej, nebylo me zima... :lol: Ale moc dobre prevodovej olej nechutna... :roll:
Fenri
Klubové ID: 120
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fenri »

Zave_M50 píše:Ja sem dnes vypustil olej z prevodovky... Sem to hezky zahral, povolil vypoustak a jaxi toho tam bylo moc a asi tak pul litru mi vyteklo do xichtu a za zada... :roll: Aspon ze byl zahratej, nebylo me zima... :lol: Ale moc dobre prevodovej olej nechutna... :roll:

Co fotodokumentace?To by byla paráda :lol:
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

Fenri píše:
Zave_M50 píše:Ja sem dnes vypustil olej z prevodovky... Sem to hezky zahral, povolil vypoustak a jaxi toho tam bylo moc a asi tak pul litru mi vyteklo do xichtu a za zada... :roll: Aspon ze byl zahratej, nebylo me zima... :lol: Ale moc dobre prevodovej olej nechutna... :roll:

Co fotodokumentace?To by byla paráda :lol:

voe... :twisted: Mel sem celej hnedej xicht a cela zem byla zasrana vod voleja a ja se valel v oleji a mel ho plnou drzku a jeste sem se snazil ten ventyl zasroubovat z5 a zavrit to... :roll: :lol: U toho jeste fotit... to by bylo RULEZZZZ.... :D :D 8) 8) :lol: :lol:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

A nebyl ten olej černej? No moc dobře asi nechutnal :?
Zave
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

Jawak píše:A nebyl ten olej černej? No moc dobře asi nechutnal :?

Ne byl hnedo/zlutej, zkratka jako trochu zaspinenej olej... :wink: Chut byla jako kdyby to byl prevodovej olej... :lol: :lol: :lol: :lol:
Zitra jdu koupit novej, dam tam ATF dextron co patri do automatu... Sem zvedavej jake to bude... :wink:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Kup Mogul Trans PP80 nebo PP90, jak hustej chceš a ser na to :))
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od darmon »

Jawak píše:
TOMMANO_V12 píše:a navic me zjurwili baterku (je narazena, asi jim spadla na zem) a rozebrali panel od radicky, zadni sedadla a v kufru mi rozlili destilku a kyselinu z baterky.... :evil: :evil: Proste totalni P*CE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asi jim tam pudu neco udelat.

Já říkal Petrovi, že ti ji vyměním, potřebuju akorát 14ku Torx-ořech a nějakej vercajkkufr, tady mám k dispozici akorát dědův pou?-kufřík :) Výměna 2 motorů mi trvala SO+NE, nejdřív vše odstrojit, jeden ven, druhej ven a zase oba z5. Za víkend to zvládne i laik, co se vrtal doposud jen v 2T-motorech z Jaway :lol: Automata jsem ještě nerozebíral, ale co na tom může být jiný, samočinná spojka :? Přes víkend jsem neměl do čeho píchnout... Teď už je program zase plnej.

a autogen na vejfuk, jinak se lehce zeseres pri sundavani :)
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matal Moderátor »

Tommano: To bych si asi líbit nenechal...!!!
Jinak sem dnes kónečně vyměnil olej v motóru.. Šlo to lehce..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Zave »

matal píše:Tommano: To bych si asi líbit nenechal...!!!
Jinak sem dnes kónečně vyměnil olej v motóru.. Šlo to lehce..

Ja dnes v prevodovce... slo to spatne... :roll: :lol:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

darmon píše:a autogen na vejfuk, jinak se lehce zeseres pri sundavani :)

Proč? U e36 je to přesně 10 šroubů... 3+3 svody, 2 pod katem a 2 drží koncový tlumič ;)
Zave
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Zave »

Jawak píše:
darmon píše:a autogen na vejfuk, jinak se lehce zeseres pri sundavani :)

Proč? U e36 je to přesně 10 šroubů... 3+3 svody, 2 pod katem a 2 drží koncový tlumič ;)

To je u dvoulitra. Ne? protoze ten ma u katu jen jednu spojku o dvou sroubech a dvaapula je ma dve. Jo a jeste si zapomel dole u prevodovky na ten dlouhej plech, tam je jeden M8 sroub...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Zave_M50 píše:To je u dvoulitra. Ne? protoze ten ma u katu jen jednu spojku o dvou sroubech a dvaapula je ma dve. Jo a jeste si zapomel dole u prevodovky na ten dlouhej plech, tam je jeden M8 sroub...

No a ještě to visí za katem na takových gumových potvorách, co jsem je pořád ztrácel :)
Ty máš 2apůlu? To je mi novinka...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Zave »

Jawak píše:
Zave_M50 píše:To je u dvoulitra. Ne? protoze ten ma u katu jen jednu spojku o dvou sroubech a dvaapula je ma dve. Jo a jeste si zapomel dole u prevodovky na ten dlouhej plech, tam je jeden M8 sroub...

No a ještě to visí za katem na takových gumových potvorách, co jsem je pořád ztrácel :)
Ty máš 2apůlu? To je mi novinka...

No ja ne, ale ty jo... psal si na e36... :wink:
Odpovědět