Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jakou značku tlumičů.
-
- Klubové ID: 66
- Kontaktovat uživatele:
Lukáš píše:Mam podvozek od FK(vyrabi je pro ně KONI), stal me 10 tis komplet i s pružinama (na E30) na 34 stojí do 400Euro
no mám doma v časáku reklamu na KW kde se uvádí že tlumiče dodává AL-KO, ale mohli to třeba změnit, AL-Ko jsem měl a vydržej docela hodně, něco jako SACHS

teď mám originál od BMW a ty jsou tuhý jako sviňa

-
- Klubové ID: 178
- Kontaktovat uživatele:
Pivson píše:Koukal jsem že origo se davaj SACHS/BOGE
Sloučení dvou velkých německých výrobců tlumičů Fichtel-Sachs a BOGE ve společný podnik s názvem Mannesmann Sachs
Už jsme to probírali na E30 a můj žebříček je jednoznačnej: KONI-Bilstein-KYB.
Sachsy mi na přední nápravě vydržely 20 tisíc (slovy dvacet tisíc kilometrů) a totálně se vylágrovaly celý kovový vnitřky, ani nestačily vytéct a mlátily jak hovado, o nulovém tlumení a poskákaných gumách ani nemluvě. Takže na kvalitu SACHS klidně zapomeň. Origo díly, který jdou do bavorů, jsou super, prémiová kvalita a hodně aut potkáš s najetýma 150 tisícema i víc a mají ještě origo tlumiče. Jenže to, co dostaneš od SACHSu po distributorech dílů, to je proti tomu opravdu hodně slabej čajček.
Měnil jsem za seřiditelné KONI, dostal jsem je z AutoPrimy přes známého za pořizovačku takže mě vyšly ještě míň než kayaby normálně. Až teď vím, co vlastně v E34 vězí.
-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
Lukáš píše:darmon píše:chtel si rict proflex, ne ?Speedy píše:[quote="darmon"][quote="Vlasta"]A co takhle přidat do ankety něco pořádnýho - třeba KONI.Mno, řekl bych, řže Pivson zrovna nechce tlumiče za 300 000,-
tak HP

HP bude darda

ne ja bych volil spis koni nebo neco takovyhonez SACHS......[/quote]
neni to darda, kdyz chce nekdo sport tlumice tak to je zacatek. Kdyz ne tak bych doporucil bud sachs nebo boge, na setreni kayaby.