Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

RADA E34/E36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
schinach
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od schinach »

Prosim o radu - nyni se mi naskytla prilezitost koupe 525i jsou tu obrazky uz jsem s tim tady strasil. Jenze ted jsem na vaskach jestli nemam spis pockat na nejakou E36 nedokazu si mezi temito auty vybrat.
E34 je fajn ale na to jak je to velky auto zase moc mista neskryva ikdyz o to mi ani nejde. E36 se mi libi moc hlavne coupe ale nevim jestli nejaky sezenu v tuhle chvili do 150 000. Jde o to ze ta 525 az na nejaky drobnosti vypada jako nova cili je mi lito pustit tuhle sanci.
Ale nic by se asi nestalo kdybych pockal a pristi rok koupil nejaky coupe E36 kolem 180 000. Dale si myslim ze ta E34 za tri roky bude mnohem min prodejna nez ta E36 ka ze stejneho roku.
Ach jo nevim mam zmatek mate nekdo nejakou radu ?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

kup si petku protoze 5>3 :) za ty prachy ve kterejch se rozmejslis to je rozumnejsi, a nad tim jak budes pak auto prodavat nepremejslej, to je zbytecnost.
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MartyH »

za ty prach co píšeš můžeš s klidem sehnat pěknou E34 nebo i E36, rozhodující by pro tebe měla asi být velikost vozu popř. jaké splnění učelu očekáváš.
E34 je hodně dobrá car! Svýho času velkej krok dopředu a ostatní značky nechala daleko za sebou, E36 je ale generačně novější!!!! Proti E34 nic nemám (naopak, super car) ale oproti e36 je to krok zpět. Je to o tom jak velký auto potřbuješ.
O stavu aut na trhu můžem dlouze polemizovat, já viděl i doooost zubožený E34.
Jedno máš aloe jistý, a? se rozhodneš pro E34 nebo E36 bude to vždy správné rozhodnutí! Proč? ... Protože je to BMW!!!!
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pivson »

Hmmm jako majitel E34 jsem pro ni :-)

Ne objektivne.
E34 je samozrejme o tri roky vyvojove starší, ale možná poctivějc udělaná.
E36 je přecijenom levnější řada a na ní se trošku šetřilo, ale není to tak hrozný.
Nemůžu objektivně soudit E36 jsem neměl a vždy se jen vozil. Znám dva co měli E34 a šli na E36 a přej je to rozdíl. Na E34 každej z nich vzpomínýá v dobrém.
E34 je pohodlná houpačka a prostě velkej vůz.
E36 je sportovnější.
Ale to už psali předemnou.

Zakladním ukazatelem při koupi obouch aut je stav! Ted za ty peníze koupíš super pětku. Trojku jo, ale nějákou 1.6 ci 1.8. Nebo šestihrnek ze začatku výroby třeba hozenej přes boudu.

Je to těžký záleží na vkusu člověka a k čemu to potřebuješ.
Za tři roky bude 3 a 5 na tom tak stejně cenově. E34 spadne pak se ustalí a E36 ji dožene. Nad tím nemá cenu přemejšlet, vždy tratíš a každý auto má svého kupce.
psena
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od psena »

Vybirej podle toho co se ti libi, co te vic oslovi.Rozhodne ovsem se nech obema projet, protoze kazda ma neco do sebe.
E34 je o neco starsi model, ale v zebricku spolehlivosti je na tom o poznani lepe nez E 36, coz ovsem muze byt zpusobenou i prave jnym slozenim ridicu(sportovnejsi jizda)
Mam 525 a jsem dost spokojen, samozrejme chtel bych 540 v manualu ale je jich pomalu.Petka je vyborne auto na dlouhe cesty ovsem to neznamena ze neni sportovni, zrovna ja jezdim dost rychle a nemuzu si chovani auta vynachvalit(da se s ni litat driftama zatacky jedna basen...).Musis pocitat ze trojka se stenym motorem ti to nanda protoze ma o 200 kg min.
Ze trojky jsem mel vzdy pocit trosku mene pohodlneho a mene protornejho auta, ale nemam az takove zkusenosti, jel jsem jen v par kouscich a sice kratke trasy.Ovsem jestli E 36, tak rozhodne 328, tedy jeste neco nasetri.cena kolem 200K.

Samozrejme E 36 design je stale proti E 34 mlady, vyber jak myslis, ale cos psal o te 525 co muzes mit, tak takovou E 36 jen tak nesezenes...
schinach
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od schinach »

Diky za rady moc mi to pomohlo dam vedet jak jsem se rozhodl
Huska
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Huska »

Pokud se opravdu nemůžeš rozhodnout vem auto v co bude v lepším stavu. S oběma budeš spokojený.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Odpovědět