Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Olej do samosvoru

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#1 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

pred cca pul rokem jsem kupoval tady v Renocaru olej do samosvoru, bez problemu v origo 1l flasce od Castrolu, cena za dva litry cca 1200,-
ted jsem jej chtel koupit opet a co se nestalo: Brno-jen ze sudu, Plzen- sud, Praha- sud... Brno- od Parizka za "lidovejch" 680,- litr ze sudu :-)))
tak me to trochu dojalo /nebot na zuppa nabidky prodejce, ze mi jej skoci natocit do PET flasky nekam dozadu jsem se jen optal, jestli vypadam jako retardovanej :-) / a poresil primo u prodejce Castrolu- vysledek: ofiko cena za SAF-X 75W-140 cca 550,- /litr (takze pres znameho ve finale jeste mene)....
zaver? mam olej v uzavrenem origo obalu a stal me tak 60% "nejakyho" oleje v umasteny pet flasce...
+asi pulhodinova debata, nez prodejce nahr. dilu pochopil co chci /ten olej je jen jeden, zkratka kdyz nekdo dojde a rekne, ze chce olej do samosvoru, tak jdu, dam mu jej z regalu a nedebatuju o tom pul hodiny, uplne nesmyslnyma otazkama, jestli je to sedan nebo coupe a pod kokotiny.../
zkratka a dobre jsem byl tezce zklamanej z profesionality nasich dýlerů...
“Ability is what you're capable of doing.”
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Castrol SAF-X neni doporucen do BMW diferaku. Starsi dnes uz pry nevyrabeny byl SAF-XLS a nahradily ho dva:
SAF-XO pro diferaky bez samosvoru nebo s viskozovym samosvorem
SAF-XJ pro diferaky se samosvorem.

SAF-XJ je bohuzel firmou Castrol dodavan jen v 25 ltr sudech. Zdroj informaci? TIS a http://www.castrol.cz
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Je to mozny, ale ten olej ma jen jiny oznaceni X-XJ, je to ten samej a da se koupit prave po litru. V lonskym prospektu /tistenym/ je jeste schvalenej od BMW ten SAF-X.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Hanz píše:Je to mozny, ale ten olej ma jen jiny oznaceni X-XJ, je to ten samej a da se koupit prave po litru. V lonskym prospektu /tistenym/ je jeste schvalenej od BMW ten SAF-X.

8O Kdyby to byl ten samy, proc by meli dvoji znaceni? Jako ze jedno znaceni pro sudy a druhe pro lahve? Nevim nevim, asi ti nekdo trochu lhal :-)
323ti stock condition
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

pockej, jako ze mi lhal tistenej prospekt od Castrolu? :-) btw- moc do oleju nedelam, ale dost na to, abych vedel, ze kdyz ma nejakej specifikaci 75W-140 je uplne jedno, jaky ma oznaceni od vyrobce nebo ne?
tak jako tak, radsi tam naleju neco z uzavreny flasky nez riskovat "ne-vymenu" necim pofidernim mozna spravnym v servise...
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Hanz píše:... kdyz ma nejakej specifikaci 75W-140 je uplne jedno, jaky ma oznaceni od vyrobce nebo ne?

Ne. 75W-140 vyrabi i Mobil a dalsi vyrobci a presto nejsou mezi doporucenymi oleji pro BMW. Ja to radsi risknul a nechal si odlit ze sudu 2 litry SAF-XO nez abych dal "obycejnejsi" SAF-X

Stejnou specifikaci splnuje jeste MTX Synthetic, proc vyrabeji pro motorky jiny?
323ti stock condition
Odpovědět