Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

autobox

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Georgis
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Georgis »

Hmm.... Měsíc před odjezdem na dovolenou, řeším prostor, který ve svém sedanu nemám. Prakticky jednou do roka potřebuji větší auto a to když s rodinkou jedeme si dovolovat. Švagr mi říká (má koktávku v kombajnu a stále málo místa), kup si autobox (rakev) a střešní nosič a je to v pohodě. No dost si to neumím představit. Asi jsem ještě bávo (E36) s rakví na střeše neviděl. Máte někdo s tím zkušenosti??? Používá to někdo???

Odpovědi typu: kup si 5ku kombajna a máš klid nepotřebuji.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No zkušenosti.... riziko,že ti to uletí,když pojedeš víc než máš,spotřeba nahóru,rychlostní omezení.... někde jsem čet doporučení,raději vyházet manželce různé večerní a koktejlové šaty,kuchyňské roboty a určitě to tam naskládáš... :D já bych to nekupoval,ale je to věc názoru...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Když tak bych doporučil něco značkového, třeba THULE. Jednou jsem s tím jel do Chorvatska a dalo se s tím jet i 160 km/h, ale už to pěkně hučelo. Taky jsem viděl jeden box ze supermarketu s vytrženým úchytem. Raděj si nedokážu si představit, co to může udělat, když to ulítne.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Když tak bych doporučil něco značkového, třeba THULE. Jednou jsem s tím jel do Chorvatska a dalo se s tím jet i 160 km/h, ale už to pěkně hučelo. Taky jsem viděl jeden box ze supermarketu s vytrženým úchytem. Raděj si nedokážu si představit, co to může udělat, když to ulítne. Vůbec netuším, proč to odešlo dvakrát.
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

My s tím jezdili jako 4-člená rodina na hory (byly v tom lyže a nějaký hadry) a pohoda, sice to vypadá, jak když vezeme mrtvolu, ale je to stříbrný (THULE Polar 500) tak to není tak strašný. Horší je že to žralo minimálně o litr ropy víc a strašně hučelo, maximálka tak aby se to neutrhlo je 150-160, drží to jen na 4 bodech-plast, takže docela na pikaču, ale praktický na dovolenou. V e46 saloon se fakt nedá jezdit ve 4ech a se psem na dovolenou...
Dan td

#6 Příspěvek od Dan td »

Já to používám úspěšně při dovolených - tak jednou do roka - už pár let. Mj. i na E30, která je menší, než E36. Chce to nějakou kvalitnější, než z Tesca za trojku. Jel jsem s tím skoro dvě kila a v pohodě. Hluk nebyl tak hroznej, spotřeba tak půl litru až litr navíc. Ale zas s tím nezdíš furt, žejo...

Chce to rakvičku z nějakýho lepšího materiálu, nevím, jak se to jmenuje, ale stojí lehce přes 10k. Myslím, že to je Neumann - půjčuju si to od kámoše za flašku 8)
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od patras Čestný člen »

trojka je docela nachylna na bocni vitr a jeste s timhle ??? :?
musis opatrne :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Zave
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

Ja myslim ze je to urcite dobry... Bereme to vzdycky na hory. Jinak by se to vubec nedalo...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Taky s tím v zimě jezdime na hory a v německu jsou E36 kombi s rakvi na kazdym rohu. Ale v létě nevím..
Odpovědět