Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw rady 1

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od bpytlik »

Toz jsem se dival na bmw.cz a nova jednicka se bude delat s nejsilnejsim motorem 2.0d a vykonu 163kobyl. Takze s cipem to pojede rek bych velice slusne...Podle obrazku se mi to docela libi, takze v nejake uprave od hammana s 200 kobylama to mozna bude stat za hrich :)
Maca

#2 Příspěvek od Maca »

V AUTO-MOTO speciálu se článek o BMW řady 1 a zaujal mě komentář "očima designéra". Jako by mi mluvil z duše :( . Tady je opis:

PAVEL HUŠEK, automobilový designér: Najít výstižná slova o automobilech BMW, jejichž přitažlivý, tvarový šarm mě odjakživa vzrušoval, je mi v této chvíli zatežko. I nová kompaktní "jednička" totiž předvádí, jak se nejmladší generace modrobílé značky provokativně honosí tvarovými schválnostmi, vzbuzujícími přinejmenším rozladěné reakce. A to za požehnání představenstva, které, jakoby slepě povznesené nad vlastní tradicí, ignoruje hodnoty svých předků. Zdá se, že Eberhard von Kuenheim pěstoval mnoho let nadarmo image charismatické sportovní elegance, i když za to byl poctěn. Inu, časy se mění a s nimi i vkus tvůrců na Isaru. Vnímám takřka bolestně, že čím mají inženýrské laskominy BMW vyšší IQ, tím výraznějí ztrácí karoserie na kultivovanosti uměleckého tvarosloví. Neuspokojivé proporce a skurilní tvarová členitost "jedničky" ne mne zrovna příjemně nepůsobí. Horní křivka výkroje bočních dveří, tvar sloupku C a zavěšení zadních světel přímo po rohy okna jsem už nejednou viděli v působivějších tvarech. Konkurenční třída a la Golf je i pro oko stále poutavější. A tak kompaktní "jedničku" pronásleduje hned zpočátku nejistota, zdali více zájemců upřednostní image dokonalosti BMW před estetickým půvabem třeba i méně dokonalé konkurence. Vím ale, že se jednou objeví někdo fundovanější (jako Graf Albrecht Goertz) a razantnější (jako byl Paul G. Hahnemann), kdo v Mnichově bez přízvuku citové vazby přednese moderní parafrázi Andersenovy pohádny Císařovy nové šaty.
Maca

#3 Příspěvek od Maca »

Jo a kdyby někoho zajímala motorizace BMW 1, tak:

116i - 85kw/115k
120i - 110kw/150k
118d - 90kw/120k
120d - 120kw/163k

Předběžná cena za 116i 19.500 euro (základ)
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pitr »

Taky mi to tak pripada s tim designem ... Velmi vystizne vyrceno... Tezko rici jestli si chci na ty nove tvary zvykat nebo ne. Na jednu stranu je to poutave. Ale z druhe to proste neni ta ladna linie BMW. Protazene ukosene ledvinky me neokouzluji, tak jako z predchozi rady a svetla mi nerikaji uz vubec nic. Jako by se snazili trumfnout natazene sikmoocky s Peugeotu, ci specielni japoncovatost. Evokuje to ve me rozmrzelost. Nemohu vsak rici, ze by me nove tvary necim nezaujaly...
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od 530DAT »

jojo, skoda, chtel bych videt modely BMW bez nynejsiho designera...
Odpovědět