Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kdo mi poradí - přetočené kilometry.

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

Tak jsem naletěl, koupil jsem 330i r.v. 2000, stav km 79tis. V bazaru slíbili servisní knížku, ale nedodali. Před koupí jsme zajeli do autorizovaného servisu na moji žádost, aby auto bylo prověřeno, prošlo bez závad. Teď po 6-ti týdnech jsem se objednal na pravidelný servis v Praze a z klíče přečetli , že vůz byl v servisu naposledy ve 218tis. km. To měli udělat v BMW Enselad Olomouci při koupi. Možná byli domluveni s bazarníkem, protože autorizovaný servis má počítač ke klíči vždy. Kdyby to bylo méně, mávnu nad tím rukou , ale tohle je opravdu hodně. Nevíte někdo , co dělat? Půjdu za právníkem, protože je to podvod, ale uvítal bych radu dřív.
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RedBaron »

Bohužel, tohle je tady normální. E34ky co tu jezdí, maj snad všecky kolem půlmiliónu a na tachu číslo mezi 100 a 200 tkm. Kamoš prodal Peugeota do bazaru za 112 tisíc, měl 168 tis. najeto. Byl se na něj podívat za tejden. Auto bylo na prodej za 160 tisíc a mělo najeto jen 110 tkm :roll:

Takže auto chci jenom od známého a jenom ze Švýcarska, tady na to zvysoka kašlu.
Cantona

#3 Příspěvek od Cantona »

Hm.... to snad ani nejde komentovat
Anonymous

#4 Příspěvek od Anonymous »

Je mi jasné, že se to děje. Proto jsem kupoval auto po prvním majiteli, koupený v Čr a se všemi doklady. Na nový nemám. Problém je, že v tom autorizovaném servisu neodvedli práci, za kterou jsem zaplatil bud?o schválně , nebo z nedbalosti. To mě vadí možná víc , než prodejce,nebo bazarník , který ty kilometry stáčí. Jinak ta kára je supr a není poznat , že má mnohem víc najeto, ale nevim , co se bude muset všechno opravovat a vyměňovat navíc. Je to moje první BMW a můžu říct, co tady na fóru zaznělo mnohokrát, že když sedneš do BMW, jiný auto už nechceš.
Anonymous

#5 Příspěvek od Anonymous »

A přitom stačí zavolat původním majiteli. Podle reči jde vždy krásně poznat, jestli kecá, nebo mluví pravdu. Pokud auto bylo koupené u nás a mělo všechny doklady, tak není problém zjistit servis kam chodilo na prohlídky. Když se tam zavolá, tak ti řeknou pěkně všechno - od kilometrů při poslední kontrole až po vyměňované věci.

Taky jsem to tak dělal. Nabízeli mi pěknou E36 328i a měla najeto jen nějakých 90tkm. V servisu mi řekli, že při poslední kontrole měla 230tkm, tak jsem ji nebral - kdoví, co by tam všechno ještě bylo. Pak jsem se dostal k E36 320i, taky pěkná, chlápek mi přes telefon zrovna řekl co na tom autě je, co se měnilo, kolik má najeto 240tkm a že na pravidelné kontroly už dva roky nechodí. V servisu potvrdili při poslední kontrole mělo auto 218tkm a potvrdili veškeré věci co mi řekl. Tak jsem vzal auto, které mělo najeto sice víc, ale nic mi u něj nebylo zatajeno.

A ktomu tvému, ani s právníkem neuspěješ, protože ti bylo určitě nabízeno auto, které má na tachometru 79tkm a né najeto 79tkm - tady už vlastně souhlasíš s tím, že auto může mít najeto několikanásobně víc. Poku jsi měl ve smlouvě něco ve smyslu, že auto přebíráš tak jsi s ním byl seznámen, tak máš taky smůlu. Taky nevím proč jsi kupoval auto staré tři roky, u kterého servisku něměli (nějaké kecy že ji dodají....) - buď je a bazar ji má při prodeji k dispozici, nebo prostě není. A proč u tak mladého auta asi není....? Vždy? ji stejně potřebuješ pro ev. záruku na lak a prorezivění.
Anonymous

#6 Příspěvek od Anonymous »

Majitel byl nějaká a.s., to se těžko zjiš?uje, kdo to byl osobně. Přednost jsem dával tomu, aby to nebylo kradené, i s možným rizikem přetočených kilometrů , ale nečekal jsem tolik. Rozdíl v ceně by mohl být tak 100tis., dle mého nekvalifikovaného odhadu? Je to moje třetí auto, příště si dám větší pozor. Ano, máš pravdu , v inzerátu je uvedeno :tachometr 79tkm. Spíš mě vadí ten autorizovaný servis a dealer (kterých je v republice asi 10) , který mi to neřekl ani na výslovný dotaz a přitom je tak banální a na počítači to museli vidět, když zadávali data vozu. Smutný příběh. Asi napíšu stížnost do centrály v Německu, to je tak všechno , co můžu dělat, jak to zatím vypadá.
Prox

#7 Příspěvek od Prox »

Jit do toho bazaru a chtit vratit prachy, vubec se s nima nesrat..... :evil:
Anonymous

#8 Příspěvek od Anonymous »

Ale 100% nebudou mít cash hned když přijedu neohlášenej, telefon mi neberou (můžu zavolat z jinýho) . A je to 300km. Zatím sonduju situaci, než je budu kontaktovat. Šlo by i to , kdyby vrátili část kupní ceny a auto by mi zůstalo (už jsem v tom za 80k, všechno spotřební jsem vyměnil . A ještě to měli odhlášený na nějakou fyzickou osobu (prej zaměstnanec) a ne na bazarový sročko. A hledej někoho. Jestli tam pojedu , bude sranda.
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od 530DAT »

to by chtelo vzit sebou nejaky Kolji a Sergeje... 8) , to se hned pak lip jedna
Anonymous

#10 Příspěvek od Anonymous »

Co je to test Modic? to by mělo být prověření přes počítač, ne? To mám na účtence (spolu s prohlídkou vozidla). Tam by se měly ukázat údaje v uložené v počítači?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No to máš těžké,je jasné,že pokud je auto koupeno v čr a nemá servisku tak na 99% má upravený tacho,to tě mělo ?uknout.Druhá věc je za kolik si ho koupil a za kolik se běžně takové auto prodává...Jestli si zaplatil balík ,to znamená horni hranici tohoto modelu tak by měla být v 1a stavu.Pokud si ,ale zaplatil o 60k míň než se prodává běžně mělo ti to dojít.Každopádně byli v BMW s tím típkem domluveni.Dostaneš talířek a je to,prostě ti řeknou že je to mrzí a že na to uplně zapomněli.Mimochodem ve kterém BMW to bylo a? víme vo co GO?Každopádně to je na dlouhé lokty to řešit,nejlépe by bylo,jim to na férovku říct,že chceš nějaké kačky zpět pokud si už do něho narval prachy.A pokud budou dělat krky tak jim řekni ,že ještě 5k obětuješ na půl stránky v tisku a myslím,že každý obchodník to bude chtít vyžehlit i když ti budou tvrdit ,že to oni né,že to musel udělat ten pův.majitel atd.
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od 530DAT »

Je fakt, že by to mohlo pomoct, ale ja vedet ze jsem to neudelal, tedy jako prodejce tak bych pak na nekom za krivou reklamu (pomluvu) vysoudil nehorazny veci,,,je jen otazka kdo dyl vydrzi a kam az kdo chce zajit. Legalni cestou se ale mnohdy clovek nikam nedostane a je potreba mnohdy pritvrdit ale ne tak ze ja ale nekdo jiny....
Petr_1

#13 Příspěvek od Petr_1 »

Tohle je vždycky na levačku. Můžeš akorát obvinit ten servis, že jsi zaplatil za práci, kterou neodvedl. Stejně nikdo nepřizná, že je přetočenej tachák. Původní majitel bude tvrdit, že jak to bylo tak to postavil do bazaru a maník z bazaru zase, že jak auto přivezli, tak tam stálo.
Anonymous

#14 Příspěvek od Anonymous »

BMW Enselad v Olomouci? Nemám co dodat! Měl jsem nedávno problém se žhavením a v Enseladu mi po testu řekli, že je vadné žhavící relé. Auto tam měli půl dne! Koupil jsem nové relé a nechal ho vyměnit, ale problém byl pořád!! Sebral jsem se a zajel do Renocaru. Tam asi po hodině zjistili, že je vadný konektor v řídící jednotce a auto jede na nouzový program. Taky mi řekli, že v tomto stavu nebylo možné navázat s řídící jednotkou komunikaci!! Ale mě ji v Enseladu účtovali stejně jako nové relé, celkem asi 5500,-, takže dnes už tam jezdím jen do skladu pro náhradní díly. Opravdu super značkový servis plný odborníků!
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od 530DAT »

tak mi uz konecne nekdo reknete kam se daq jezdit a muzu bejt v klidu???? Copak tady mame mechaniky co akorat smrdej korunou a tak musej setrit na oleji, na praci atp??? :shock:
Cantona

#16 Příspěvek od Cantona »

A kterej to byl bazar?? A? víme kde nemáme nakupovat. Bylo to někde v Olmiku????
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od patras Čestný člen »

podle me podle zakoniku jsi byl pri koupi uveden v omyl a muzes odstoupit od kupni smlouvy ... urcite se to dokazat da. Za pravnikem si urcite zajdi ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Anonymous

#18 Příspěvek od Anonymous »

Auto jsem koupil v bazaru Autoimport CZ s.r.o. v Olomouci, Lipenská ul., výpadovka na Ostravu, možná nějvětší bazar (po AAA?). A byl v servisu Enselad Olomouc na prohlídku. Majitelé podniků si tykali , znaj se.
Jak mi možná řeknou, byla chyba , že byli nedůslední a že jim je to líto. Příští týden uvidíme,budu to řešit , pak Vás budu dále informovat, a? nenaletíte jako já.
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Shrek »

Mrzák píše:Auto jsem koupil v bazaru Autoimport CZ s.r.o. v Olomouci, Lipenská ul., výpadovka na Ostravu, možná nějvětší bazar (po AAA?). A byl v servisu Enselad Olomouc na prohlídku. Majitelé podniků si tykali , znaj se.
Jak mi možná řeknou, byla chyba , že byli nedůslední a že jim je to líto. Příští týden uvidíme,budu to řešit , pak Vás budu dále informovat, a? nenaletíte jako já.
Každopádně je to podvod a způsobená škoda není zanedbatelná. Pokud tě odmítnou, sděl jim, že hodláš celu věc nahlásit jako podezření ze spáchání trestného činu podle $250 tr. z. s sazbou od... do...
Martinéz
Klubové ID: 356

#20 Příspěvek od Martinéz »

tak tos dopadl o hodne hur nez muj tata. ten si koupil rok stary auto konkurencni znacky s 25tis na tachaku od dovozce zanovnich aut. melo sjety gumy, ale prej se menili kola. pozdeji v jednom servise rekli, ze sou nezvykle sjety kotouce a necelej rok na to v jinym, ze auto melo pri posledni prohlidce v nemecku nalitano asi 80k. tata se celkem nasral, ale info ze servisu nebylo oficialne pouzitelny, muselo by se o to ofiko zadat a spousta papirovani atd., tak si tata oklikama sehnal papiry z celnice o prevozu auta a co nevidi...auto melo nalitano asi 90k a na prilozenejch fotkach bylo odstrojeny a fiktivne vybouchlej airbag (asi nalepenej). cena k cleni odpovidala asi desetine realu. no a tak stacilo uz jen zajit k sefovi ty povedeny firmy a jednat a jednat...par obedu, slibeny jiny auto a nakonec vysolil 300k jako odskodneni a za umlceni...GOOD WORK
Odpovědět