Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

řidiči

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
vally
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od vally »

Téma se stodvacítkama mě přimělo k napsání tohoto příspěvku. Před dvěma roky jsem si pořídil své první BMW 525 tds E-34 a začal postupně zrychlovat a zjiš'tovat, jak lidé různě reagují na modrobílý znak ve zpětném zrcátku.

První skupina řidičů jede stejným tempem a bawo za sebou více-méně ignorují :super: .

Druhá skupinka ( bohužel nejméně početná ) se zařadí na krajnici a pokojně pouští dopředu. :ucta:

Třetí skupinka ( bohužel čím dál početnější ), dupne na plyn a chce se s vámi honit. :mad: Nejvíce v tom vynikají piloti Fabii, zejména 1,4 MPi. To mě vždycky dokáže pěkně natočit a na nejblížší volné rovince mu ukážu kufr. Problém je, když na někoho takovýho narazim v nepřehledným terénu, kde se nedá předjíždět. Nevím, co si tím chtějí dokázat, ale pěkně mě s tím se... :bang2:
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pivson »

Tak to fakt souhlas, ale hlavně se k modrobíle značce chovaj ohleduplně a nedělaj takový prasárny jako když třeba jedu fáčkem.
:D :D :fuckoff:
Georgis
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Georgis »

Až na nějaké vyjímky si nemůžu stěžovat. Většinou mě pouští. Mám červené parkovačky (krásně svítí)a když ráno spěchám do práce, nebo jedu večer, musí být ve špíglu těch přede mnou pěkně vidět. Asi si ti řidiči říkají:" to je nějakej magor - radši ho pustím" No a já jsem v klidu. Spíš obavy mám z Bengů.....:dunno:
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Klakson »

nejhorší jsou nakřivo sedicí Fáčkaři
d.aemon

#5 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Georgis
[B]Mám červené parkovačky (krásně svítí)...

Tak tohle nepochopím... červený světla vepředu? Modrý chápu. Zelený chápu. Ale červený patřej dozadu a hotovo.
Si vem, že to třeba necháš v noci stát s parkovačkama někde u silnice a bude hnusný počasí a nebude vidět... třeba hustej déš?. Kdybych jel v protisměru a najednou před sebou uviděl červený světla, začnu uhýbat doleva, což bych taky nemusel rozchodit. Je to extrém, ale je to o principu. Prostě čebrená dozadu, ostatní barvy kam chceš.
d.aemon

#6 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Klakson
[B]nejhorší jsou nakřivo sedicí Fáčkaři

jj, přesně :mhihi: :mhihi:
Kriznik

#7 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal Klakson
[B]nejhorší jsou nakřivo sedicí Fáčkaři

nemyslels nahodou vyskoliozovany Golfisty? ....

facko nema loketku ;)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od bpytlik »

Originál zaslal d.aemon
[B]Tak tohle nepochopím... červený světla vepředu? Modrý chápu. Zelený chápu. Ale červený patřej dozadu a hotovo.
Si vem, že to třeba necháš v noci stát s parkovačkama někde u silnice a bude hnusný počasí a nebude vidět... třeba hustej déš?. Kdybych jel v protisměru a najednou před sebou uviděl červený světla, začnu uhýbat doleva, což bych taky nemusel rozchodit. Je to extrém, ale je to o principu. Prostě čebrená dozadu, ostatní barvy kam chceš.

Presne tak, pamatuje na to i zakon a benga na to budou urcite prisni (popravu)...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal d.aemon
[B]Tak tohle nepochopím... červený světla vepředu? Modrý chápu. Zelený chápu..
stastny to muz, ja nechapu ani cerveny ani zeleny, jen chapu ze to vypada debilne, no co vcera sem potkal v kladne nejaky cikansky piano se stroboskopama, lidi sou divni
TT
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TT »

Originál zaslal vally
[B]Třetí skupinka ( bohužel čím dál početnější ), dupne na plyn a chce se s vámi honit. :mad: Nejvíce v tom vynikají piloti Fabii, zejména 1,4 MPi.

:) jo tak to je přesně můj švára (Fabie 1,4MPi, jeli jsme z Lib do Prag a on vyjel o 10min dříve na dálnici jsem ho dojel a on né a né uhnout , nebejt to příbuznej tak mu dám snad boďara na zadek a točil by se tam ještě teď,...jo všiměte si , jak všichni jezdi v levém pruhu, a v pravém volno , jen je vidět náklaďák asi tak 1km daleko, leč je to čuňárna řeším to podjížděním z prava, většinou je všechny podjedu až k onomu zmiňovanému kamionu a v klidu se zařadim do levého a pokračuji
TT
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TT »

Originál zaslal TT
[B]:) ...jo všiměte si , jak všichni jezdi v levém pruhu, a v pravém volno , jen je vidět náklaďák asi tak 1km daleko, leč je to čuňárna řeším to podjížděním z prava, většinou je všechny podjedu až k onomu zmiňovanému kamionu a v klidu se zařadim do levého a pokračuji

ehm, sem dnes trošičku pomalejší a nevšim sem si že se diskuze alá levý pruh rozvinul v "pomsta 120 nebo jak to je nazvaný":cry: :)
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Klakson »

Originál zaslal Kriznik
[B]nemyslels nahodou vyskoliozovany Golfisty? ....

facko nema loketku ;)

to neva oni si poradí:walk:
Kriznik

#13 Příspěvek od Kriznik »

no vsichni co by nekoho "bodarovali" "teckovali" "bili" "odirali" "urazeli zrcatka" ap. picoviny by se nad sebou meli zamyslet
... nerikam ze sranda na silnici je spatna, ale co je moc je prilis
kdyz ti tam zavazi predjed ho pravym a nestarej se o nej...

howgh

Originál zaslal Klakson
[B]to neva oni si poradí:walk:

noo ... paterni tuning .. mas rechta :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RuDoSh »

a co takovi ridici kamionu (resp. ti co vozi kontejnery - ne ty na odpad, ale ty vlakove atp.) standartni vec u nich je pri predjizdeni ti maximalne pridat, coz mi treba v kopci s tim diizlem dela problemy......jendou me jeden ten kreten chtel vytlacit ze silnice.......mel jsem pujcene auto....lepilo mi jak nikdy predtim.....chybeli milimetry od neho a z druhe strany od prikopu.........ale minuly mesic me celkem odvarila jedna 206.....prilepil se za me a drzel sem jak kliste.......vypadal seriove, ale zrychleni mel lepsi.......
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

asi nema smysl popisovat MEGATRAPNOU scenku, kdyz jsem jel z Brna po tuning srazu a co nevidim---SAXO a v nem 4 maseri... tak jsem pridal /325TDs-Marwal:-) / a ze je maznu... jake bylo prekvapeni, kdyz z tech 120 bylo uz 150 a ja je mijel sotva krokem... nakonec jsem je predjel tak v 170 /coz vzhledem ke stavu nasich okrsek nebyl zadnej med/, zaradil se a tise nechapal... byl jsem v tom aute sam a mel idealne podrazeno :-( /asi to zas tak moc seriovy SAXO 1.0i nebylo :-) /
“Ability is what you're capable of doing.”
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RuDoSh »

saxo neni růžový bonbonek 206 :)
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal Kriznik
[B]no vsichni co by nekoho "bodarovali" "teckovali" "bili" "odirali" "urazeli zrcatka" ap. picoviny by se nad sebou meli zamyslet

Ale bohužel, s některejma zamindrákovanejma pakama to jinak nejde. Mají komplexy že za nima jede auto na který se nikdy nezmůžou, tak tě aspoň vycukaj. Bohužel.

Originál zaslal Kriznik
[B]kdyz ti tam zavazi predjed ho pravym a nestarej se o nej...

A teď si představ, že takovej strejda se náhle rozhodne se zařadit v momentě, když jsi vedle něj. Ne že se staneš účastníkem nehody, ale ke všemu jseš i vyník :( . Pamatuje na to i zákon. Pokud není zbytí, podjíždět na dálnici s max pozorností a hodně rychle, ale spíš se to snažím vyblikat - většinou to zabere.:)
Kriznik

#18 Příspěvek od Kriznik »

kdyz se vycukat nechas tvoje minus...
prece kdyz jedu tak je mi jedno jestli tam budu o 3min nebo o 7min driv... a kdyz jedu 200 pocitam s tim ze v levym jezdi i "normalni" auta 130! a nebudu nadavat kdyz musim zpomalit, co bych z toho taky mel? jenom to ze bych si zanadaval na "kokota" co jede "jenom" 150? ...

a pokud porad nekdo nadava na lidi v levym pruhu... no tak... trosku ohleduplnosti by neskodilo ne? to ze kazdej nema BMW neznamena ze nema povoleni jezdit v levym pruhu
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal Kriznik
[B]a kdyz jedu 200 pocitam s tim ze v levym jezdi i "normalni" auta 130! a nebudu nadavat kdyz musim zpomalit, co bych z toho taky mel? jenom to ze bych si zanadaval na "kokota" co jede "jenom" 150? ...

O.K. ale o tom tu řeč není, ale otom že někteří strejdové netuší že maj na autě tři zpětný zrcátka a když na ně nezatroubíš nebo nezablikáš je schopnej jet v levým z PHY až do Brna a možná se zařadit až když už vůbec nic není v dohledu. Kapíto.

Originál zaslal Kriznik
[B]a pokud porad nekdo nadava na lidi v levym pruhu... no tak... trosku ohleduplnosti by neskodilo ne? to ze kazdej nema BMW neznamena ze nema povoleni jezdit v levym pruhu

Ale ta ohleduplnost musí být oboustraná, no ne?:)
Kriznik

#20 Příspěvek od Kriznik »

samozrejme... ale kdyz se snizis na uroven toho "kokota" tak ses stejnej jako on ... bud lepsi :)
Odpovědět