Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

SPZ a šrouby!!!???...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lion
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Lion »

Tak jsem zhlédnul předevčírem televizní zprávy a co mé oči nevidí..Byla tam reportáž o novým zákonu který přikazuje, že každý musí mít na svým autě SPZ-tku přišroubovanou šrouby a aby buzerace nebylo dost tak ještě mít zatřený hlavičky šroubů bílou barvou nebo nasadit bílé čepičky..A to jsem si ještě před časem liboval v tom, že mám SPZ-tku nasunovací a že nikde nemusím lovit šroubovák, abych SPZ-tku sundal..
Podle mě je to snad uplně jedno ne, jestli tam mám nebo nemám šroubky, hlavně že tam tu SPZ-tku mám a drží tam..
A to jsem ještě ted před nedávnem uvažoval o tom až budu mít NEW přední nárazník tak tam dopředu SPZ-tku dávat vůbec nebudu..( Jaká smůla, ted se to bude víc hlídat)..
No jinak pokud vás chytí bez šroubků tak prej pokuta ve výši až 1000,-Kč..V začátku to bude prej ještě omluvitelný a bude se dávat pokuta za symbolickou cenu..:eek:
Fakt nevím už mě fakt serou, oni asi už neví do čeho by rejpli..:321: :321: :321:

P.S.:Stejně to vrtat nebudu, uříznu hlavičky od šroubů a nalepím to silikonem na SPZ-tku..
Páč co jsem si tak všimnul neni auto co by mu nerezatělo pod šroubkem..:gobeer: :bigok:
Unregistered

#2 Příspěvek od Unregistered »

SPZtka nemusi byt prisroubovana, ale registracni znacka... ;-)

SPZ = starej forat AAA
Registracni znacka = 1A1
Unregistered

#3 Příspěvek od Unregistered »

forat = format
d.aemon

#4 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Unregistered
[B]SPZtka nemusi byt prisroubovana, ale registracni znacka

:eek: Helemese, to je pro mě novinka...
stealth
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stealth »

Jojo, taky jsem to videl. A po tech zkusenostech s upadlou SPZ na Jizni spojce taky rikam, kdyz SPZ, tak vruty ;-) Z tech ramecku to pri tech tukancich vodpadava ;-)
Lion
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lion »

[B]SPZtka nemusi byt prisroubovana, ale registracni znacka... ;-)

SPZ = starej forat AAA
Registracni znacka = 1A1

Tak jasně to máš pravdu s tím rozdílem názvů, ale přišroubovaný musí být i ty starý "SPZ"..Prostě tady se nebere jestli je to stará SPZ nebo nová Registrační značka..:)
Lion
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lion »

Originál zaslal stealth
[B]Jojo, taky jsem to videl. A po tech zkusenostech s upadlou SPZ na Jizni spojce taky rikam, kdyz SPZ, tak vruty ;-) Z tech ramecku to pri tech tukancich vodpadava ;-)

Jo to pak chápu, těm co to ulítává tak at si to šroubnou ale mě se teda ještě nikdy nestalo že by mě odlítla SPZ-tka a to jsem taky nejel po asfaltu jakej je na závodních okruhách..

Spíš bych to udělal takový volnější.Kdo chce at si to šroubne a kdo si myslí že mu to drží dobře tak at to necha jak to má dosud.
Můj názor.
Ale příjde mě to jako buzerace abych platil poldům za to že tam nemám nějaký dva šrouby.
Unregistered

#8 Příspěvek od Unregistered »

Originál zaslal Lion
[B]Tak jasně to máš pravdu s tím rozdílem názvů, ale přišroubovaný musí být i ty starý "SPZ"..Prostě tady se nebere jestli je to stará SPZ nebo nová Registrační značka..:)

O vysvetlení situace byl redakcí požádán také reditel celorepublikové dopravní policie Zdenek Bambas. Bez zaváhání a obratem odpovedel na otázku: Bude neprišroubované SPZ policie pokutovat? "...Šrouby nebo nýty musí být pripevnena registracní znacka, nikoliv SPZ. Tedy to císlo, které vydávají okresní úrady v soucasnosti. SPZ jsou císla, které vydávala Policie CR a není to totéž. SPZ se to netýká. Upevnení registracních znacek je predmetem kontroly ze strany Policie CR a za porušení vyhlášky muže být udelena pokuta..." Záver celé "šroubované" aféry je možno videt v posledních ctyrech slovech reditele Bambase: ...muže být udelena pokuta. A když reditel všech dopraváku ríká, že "muže", pak urcite dobre ví, že neríká "bude"!

zdroj: auto.idnes.cz
Lion
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lion »

[B]O vysvetlení situace byl redakcí požádán také reditel celorepublikové dopravní policie Zdenek Bambas. Bez zaváhání a obratem odpovedel na otázku: Bude neprišroubované SPZ policie pokutovat? "...Šrouby nebo nýty musí být pripevnena registracní znacka, nikoliv SPZ. Tedy to císlo, které vydávají okresní úrady v soucasnosti. SPZ jsou císla, které vydávala Policie CR a není to totéž. SPZ se to netýká. Upevnení registracních znacek je predmetem kontroly ze strany Policie CR a za porušení vyhlášky muže být udelena pokuta..." Záver celé "šroubované" aféry je možno videt v posledních ctyrech slovech reditele Bambase: ...muže být udelena pokuta. A když reditel všech dopraváku ríká, že "muže", pak urcite dobre ví, že neríká "bude"!

zdroj: auto.idnes.cz

No pokud je to takhle tak si můžu oddechnout.:ucta:
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pivson »

No ještě mám tu starou, ale i přesto asi budu šroubovat.

Opět návrat ke starým časům, bude se šroubovat. Můj názor je, že je to dobře, přecijenom, když někdo ?ukne koulí tak vypadávaj z rámečků.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od darmon »

tak tak, ja ztracel co ctvrtrok, pak jsem pul roku jezdil bez predni, pak sem si vyridil novou a zas to samy, ted naposledy jsem hodil ramecek do hajzlu a placku pritah vrutama rovnou do toho prolisu na narazniku, takze se ohla podle narazniku, imho to bez toho ramecku co odstaval vypada lip
TT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TT »

Originál zaslal darmon
[B]tak tak, ja ztracel co ctvrtrok, pak jsem pul roku jezdil bez predni, pak sem si vyridil novou a zas to samy, ted naposledy jsem hodil ramecek do hajzlu a placku pritah vrutama rovnou do toho prolisu na narazniku, takze se ohla podle narazniku, imho to bez toho ramecku co odstaval vypada lip

...moje řeč ve předu rámeček není potřeba, a vypadá to mnohem líp:)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od bpytlik »

Ve predu neni potreba SPZka vubec a vypada to nejlip :)
Dave
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Dave »

Originál zaslal bpytlik
[B]Ve predu neni potreba SPZka vubec a vypada to nejlip :)

Jak je to s vyhláškout a SPZ (registrační značkou) ve předu? Musí být nebo nemusí?
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Klakson »

registrační značka musí , SPZ nemusí nebo dokonce nesmí, protože tím ji vlastně poškodíte, jako já :D
lubosh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lubosh »

tak tak :D
d.aemon

#17 Příspěvek od d.aemon »

Tak moment... jak to je? Musí být SPZ vepředu, nebo nemusí? Jestli ne, hned ji shodím. :D
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od patras Čestný člen »

Čert by se v tom vyznal co? Já jsem dal dozadu rámeček a vepředu jsem šrouboval napřímo (rámeček vypadal divně, moc velkej a neforemnej. :bigok:
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Odpovědět