Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E38 a zima

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
P3RF3KT

#1 Příspěvek od P3RF3KT »

Zdravíčko vsichni e38 pozitivie :-) tak zima klepe na dveře a jelikož to bude moje první zima s E38 ( e36 a e30 bylo už dost ale e 38 je premiera ) měl bych pár dotazů.
Předevsim na co si dat pozor pripadne na co se zaměřit než zacnou velké mrazy. To hlavní je si myslim u auta co ma temeř vše v elektrice a motor velkej jak kráva ( u mě konkretně 4,4 ) je dobrá baterka. Já sem pořídil novou 100Ah ta by si myslim mohla bejt dostačujici. Dál provedu klasiku že namažu vsechny gumy kolem dveří a oken indulonou ( ta chudší varianta ) nebo primo silikonem k tomu urcenym do mrazů.
Jak je to se stěračema? Někde sem kdysi četl než sem sedmu koupil, že má e38ma na čelnim skle nekde uplne dole jak sou sterace dva,tři pruhy jako je vyhřev na zadnim okně a ty jsou stále lehce vyhřejvané tudiž nepřimrzají stěrače. Co je na tom pravdy?
Dál sem si dneska všiml když jsem vlezl do auta a venku byl 1 stupen ze mi hlasil neco palubni pocitac ve smyslu dej bacha venku je 1 stupen. Nebo neco v tom smyslu. Moc sem tomu nerozuměl za prve mam rozsypanej lehce displej klasicky a za druhe to na mě mluvi nemecky :-D Co to konkretne znamena?
Pripadne jestli ma nekdo nejake dalsi postřehy či rady sem s nimi, rád ze přiučím :-)
jarda
Klubové ID: 1426

#2 Příspěvek od jarda »

Pruh pod stěrači je vyhřívaný, ano...

Palubní počítače v BMW upozorňují na nebezpeční námrazy pokud je venku míň jak +3 stupně, dělá to i E36.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
100RM
Klubové ID: 675

#3 Příspěvek od 100RM »

na sedmu je potreba v zime hlavne dobre kvalitne zimaky, je to tazka svina ... Baterka by mala byt 110, ale tiez mam 100vku a je to aj v zime v pohode. Gumy staci ked namazes jemne, vnutorne tesnenia na kastli su latkove, takze neprimrzavaju. Stierace aj kliky su vyhrievane, ak by ti primrzla klika, staci pri odomknutom aute chvilu podrzat a rozmrzne. Inac klasika, kontrola nemrzky atd ...
7er. True definition of luxury. Yours.
DOEMIXXX
Klubové ID: 881

#4 Příspěvek od DOEMIXXX »

urazil bych vsem "domacim kutilum" co pryze "ochranuji" silikonem. Vyrabi se spousta kosmetiky prave urcena pro pryz - neplect si s pripravky na PLASTY!

Ja osobne jsem jiz osetril SWISSVAX SEAL FEAD

+ bych jeste doporucil koupit nove sterace, ktery 100% v zime upotrebis + poradne navoskovat kvalitnim voskem a osetrit venkovni plastove,gumove i kovove dily :wink:
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

myslím že nejakej swiss bordel je zbytečně drahej, v bmw maj origo přípravek na gumu, stojí par kč a funguje dobře.
100RM
Klubové ID: 675

#6 Příspěvek od 100RM »

jj, na sterace som zabudol. Neni nic horsie jak rozmazany bordel na skle v tme ked je hovno videt ...
7er. True definition of luxury. Yours.
Odpovědět