Chci se zeptat, jestli jste měl někdo stejný problém s chladičem jako já.
Mizela mně voda. Když jsem udělal tlakovou zkoušku, tak se objevila kapka na hadici jdoucí ze spodku chladiče. Když jsem hadici vyměnil, tak se na ní objevila kapka při tlakové zkoušce znovu. Nakonec jsem zjistil, že teče voda z plastového kolena na levé horní straně chladiče, na které je napojena odvětrávací hadice z expanzní nádržky. Voda stékala po boku chladiče až na spodní hadici. Plastové koleno je zastrčené do otvoru v chladiči a je těsněno O-kroužkem. V místě O-kroužku koleno prasklo a O-kroužek přestal těsnit. Nikde jsem ale nenašel toto koleno jako náhradní díl. Nevíte někdo, jestli jde někde koleno pro připojení odvětrávací hadice sehnat?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e38 - chladič - lze koupit koleno pro připojení hadice ?
-
- Klubové ID: 1589
Já jsem koupil taky nový, ale na facelift to už není až tak směšný peníz. Dal jsem za něj osm litrů. Štve mě ale principiálně, že taková blbost jako plastové kolínko způsobí, že je potřeba vyhodit celý chladič. Všude se žvaní o ekologii a potom se kvůli pár gramům plastu musí vyhodit hromada hliníku. Kdejaký přiblblý držák se dá koupit jako náhradní díl a tohle pitomé plastové koleno nikde není.