Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E38-reset čidel opotřeb. brzd. obložení a výměny mot. oleje

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Professor
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Professor »

zdravím kolegové s E38-ami,

na svoji jsem právě montoval komplet nový brzd. systém zadní i přední nápravy (kotouče, destičky, pakny, brzd. kapalina). Potřebuji ale vědět, jak si v Check Control mohu vyresetovat ono hlášení "opotřebené brzd. obložení" a případně vynulovat čidlu hodnotu..? Pozn. Máte také čidlo brzd. obložení pouze na pravém kole (u zadní nápravy)?

Podobná situace u výměny motorového oleje vč. filtrů (pro vzduch a olej).. "Oil Inspection" mi neustále bliká a upozorňuje na výměnu (již červeně), ovšem olej mám již nový, tak bych potřeboval vyresetovat i tuto hlášku vč. vyresetování počítadla ujetých km na "Oil Inspection"..

Má někdo zkušenost a ví jak? :idea: :?:

Možná to neříkám vše úplně přesně, ale zkrátka potřebuji vše vyresetovat, jelikož došlo k naprostým výměnám těchto záležitostí, tak aby palubní systém o tom věděl a začal tedy opět počítat od "nuly" :wink: :D

Všem vám moc děkuji za výpomoc :!:
fishmaker Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

k čidlu : když si vyměnil brzdy....vyměnil si i čidlo ? pokud ne, tak ti to bude dal svitit....az vymenis cidlo, tak to zhasne samo...viz http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&p=564292
jinak čidlo je na každý nápravě jenom 1x ;) (vlevo vpředu a vzadu pravo)

reset oil service už se tady taky řešil...stačí pohledat ;) je to zkratovanim pinu 7 a 19 v ty diag. zasuvce v motoru na 4s
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Professor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Professor »

Aha, to neměnil. Budu muset tedy koupit ještě dvě čidla (na přední a zadní nápravu). Kde je mohu nejlépe sehnat? :wink:

Jinak moc díky za informace.. Ještě snad, co se týče té výměny brzd. kapaliny, kterou jsem měnil také.. Musím tam též měnit nějaké čidlo, nebo tam si to hlídá samo pouze hladinu kapaliny, nikoliv však její stáří (měla by se zpravidla správně měnit každé dva roky) :wink: A jak opět dosáhnu vymazání hlášky "Bremsflüssigk. Prüfen"v panelu Check-control..?

Velké díky :D
Srandik32

#4 Příspěvek od Srandik32 »

Nevím jestli u e38 stačí výměna čidla ale na e65 nestačí..musí se to vynulovat známým způsobem "přes budíky",a to jak obložení tak interval výměny oleje.Návod třeba zde: http://www.mjauto.cz/inspekce/bwm.htm
fishmaker Moderátor
Moderátor

#5 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

cidlo na opotrebeni brzdovejch desticek kdyz je novy tak to pak zhasne samo...

co se týká brzdový kapaliny, tak jestli se ti objevily na budikach hodiny...tak to je prave ze uplynuly ty dva roky od predchozi vymeny...a to se musi taky resnout pres tu diag. zasuvku
Srandik32

#6 Příspěvek od Srandik32 »

No mě to nezhaslo,jinak bych to tu nepsal,musel jsem to vynulovat budíkama ale říkám,to bylo na e65 8)
Professor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Professor »

fishmaker píše:cidlo na opotrebeni brzdovejch desticek kdyz je novy tak to pak zhasne samo...

co se týká brzdový kapaliny, tak jestli se ti objevily na budikach hodiny...tak to je prave ze uplynuly ty dva roky od predchozi vymeny...a to se musi taky resnout pres tu diag. zasuvku

fajn. díky moc. a jaké piny mám v té diag. zásuvce spojit pro vymazání symbolu hodin k výměně brzd. kapaliny? na každou hlášku resp. symbol bude hádám patrně extra spojnice dvou pinů.. je někde seznam, jak se resetují všechny možné hlášky či symboly E38, když pak člověk něco potřebuje, že by to bylo na jednom místu..?

a kde si koupil ta nová čidla? :?:
KAMIL740

#8 Příspěvek od KAMIL740 »

fishmaker píše:cidlo na opotrebeni brzdovejch desticek kdyz je novy tak to pak zhasne samo...

dovolim si nesouhlasit je to jenom o casu jakou dobu to zkratujes placam ted 4 s na oil a 12 na inspekci
KAMIL740

#9 Příspěvek od KAMIL740 »

Professor píše:a kde si koupil ta nová čidla? :?:

novy cidla jednu dobu nejlip vychazeli origo jak je tomu ted to nevim ale je to +- 50kc rozdil jsou kolem 300 kdekoli elit i kelly ale presne se musis mrknout sam ale zkus i to etk v bmw
Professor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Professor »

velmi díky, podívám se.. takže pořád zkratuji stejné dva piny, jak pro Oil inspection tak oil service a i clock pro brzd. kapalinu? rozdílné jsou pouze intervaly doby zkratování? :idea: :wink:
fishmaker Moderátor
Moderátor

#11 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Srandik32 píše:No mě to nezhaslo,jinak bych to tu nepsal,musel jsem to vynulovat budíkama ale říkám,to bylo na e65 8)

proto pisu jak je to na e38, kdyz tu resime e38 ;)
KAMIL740

#12 Příspěvek od KAMIL740 »

Professor píše:velmi díky, podívám se.. takže pořád zkratuji stejné dva piny, jak pro Oil inspection tak oil service a i clock pro brzd. kapalinu? rozdílné jsou pouze intervaly doby zkratování? :idea: :wink:

jj nejednodusi je to pres diag pokud mas pobliz nekoho normalniho a ne vychcane kurvy co za to chtej balik :)
jinak se da koupit reseter oil servise a inspection za celekm slusny peniz a pak muzes mene inteligennim kamaradum resetovat intervaly za 50 :(((((((
Professor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Professor »

super, dobré vědět.. a díky..

jak ale poznám, který ten interval (délka zkratu) je pro každé to hlášení správný? dokud mi bude svítit hlášení na palubovce, tak dráty stále ponechat na pinech až dokud ono hlášení nezmizí? :idea: jsem v tomto směru nováček :D
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Snejk »

Bremsflüssigk. Prüfen
to je doliti brzdove kapaliny mas ji malo... apokud je ji dost tak je v pici cidlo
E65DRIVER

#15 Příspěvek od E65DRIVER »

Professor píše:zdravím kolegové s E38-ami,

na svoji jsem právě montoval komplet nový brzd. systém zadní i přední nápravy (kotouče, destičky, pakny, brzd. kapalina). Potřebuji ale vědět, jak si v Check Control mohu vyresetovat ono hlášení "opotřebené brzd. obložení" a případně vynulovat čidlu hodnotu..? Pozn. Máte také čidlo brzd. obložení pouze na pravém kole (u zadní nápravy)?

Podobná situace u výměny motorového oleje vč. filtrů (pro vzduch a olej).. "Oil Inspection" mi neustále bliká a upozorňuje na výměnu (již červeně), ovšem olej mám již nový, tak bych potřeboval vyresetovat i tuto hlášku vč. vyresetování počítadla ujetých km na "Oil Inspection"..

Možná to neříkám vše úplně přesně, ale zkrátka potřebuji vše vyresetovat, jelikož došlo k naprostým výměnám těchto záležitostí, tak aby palubní systém o tom věděl a začal tedy opět počítat od "nuly" :wink: :D

Nebo přijed do Havlíčkova Brodu ti to vynuluju.. :) mám tu nulovačku servisních intervalů.. :D
Frogger
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Frogger »

Potvrzuji plnou spokojenost se zkratováním pinů 7 a 19. Včera udělána údržba, vyresetovány intervaly a jede se dál 8)
Professor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Professor »

E65DRIVER píše:
Professor píše:zdravím kolegové s E38-ami,

Nebo přijed do Havlíčkova Brodu ti to vynuluju.. :) mám tu nulovačku servisních intervalů.. :D

Díky za nabídku. Už jsem si poradil.. Ale beru na vědomí třeba pro příště. Havl. Brod není až tak daleko.. :wink:
Professor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Professor »

Frogger píše:Potvrzuji plnou spokojenost se zkratováním pinů 7 a 19. Včera udělána údržba, vyresetovány intervaly a jede se dál 8)

Je to opět dobrý pocit, že je zase vše, jak má být, že? :D 8)
BMWX5power

#19 Příspěvek od BMWX5power »

jinak ktěm senzorům,já už to delší dobu řeším tím,že mezi sebou proletuji ty dva kontakty v tom senzoru,které jsou třením o kotouč přerušené,a celé to pak zaliji epoxidem,senzor je tak připraven na další použití.

ono vlastně celý senzor je jen drátek který se třením o brzdnou plochu přeruší,ale to určitě zjistila hromada lidí předemnou
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
Professor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Professor »

Ty kolego, :mad: to není vůbec špatný nápad co říkáš.. :wink: Ovšem, musí být splněna celkem důležitá podmínka, aby indikátor z brzdové destičky šel jaksi dobře vyjmout bez porušení.. Já měl oba dost "připeklé", že s tím nešlo nic udělat než je zahodit a nahradit novými.. 8O Ostatně, jak mi tu bylo doporučeno, abych se tak mohl zbavit i té hlášky o opotřebení brzd..
Odpovědět