Ukaž mi jedinou věc na autě, která má doživotní náplň a tím nemyslím než podle marketingu dožije. Takže odpověď je na snadě. Čistým, novým olejem jsem ještě nikdy nic nepokazil. Raději dříve než později. Už jsem měnil v obou autech a klidně to udělám znovu.
Já jsem téhož názoru. bylo tady toho řečeno na tohle téma už dost ale ja si myslím, že výměnou se nemůže nic zkazit. Jde možná trochu o to, kdo ti výměnu provádí protože až taková sranda jako vyměnit olej v motoru to neni ale pokud to bude dělat někdo zkušenej a vyměníš i filtr, tak si myslim že životnost poměrně slušně prodloužíš. To je můj názor.
To nevím, ale když si přečtete, co píše přímo výrobce (v mém případě ZF), tak to bude snad jasný. V dokumentaci se píše, že výměna oleje se doporučuje mezi 80 - 120 tis Km a nejpozději 8 let. Pokud je auto více zatěžované tak i dříve. Tahle informace je z dokumentu ZF z 1.10.2009.
Je to přesně tak, jak píšete. U nás na servisu se v automatických převodovkách vyměňuje olej včetně fitru každých 100.000km. Marketing je sice účinný nástroj, ale tady raději poslouchejte svůj vlastní rozum.