Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vystup pro zesík

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od JaraX »

nevíte někdo jak pořešit výstup pro neorigo zesík ? mam hifi audio
display, radio v kufru u něj hned zesík, ale jak jsem si všiml radio je se zesíkem propojeny už napetovym singalem a to by muj zesik nepřekous, ale podle mě tam musí někde byt i signalovej vystup, přece to nejede všecko z radia. dost dobře nechapu jak ten zesík pracuje když do něho leze takle silnej signal.
3man3

#2 Příspěvek od 3man3 »

pokud do nej jde zesilenej signal tak ma funkci "hi-imput" tu ma i vetsina dnesnich zesilovacu... Ja osobne taky nechapu k cemu tam vubec ten zesilovac je kdyz si vse obstara radio samo :)
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Snejk »

o vikendu jsem přiidělaval do sve e38 mp3 radio a zesilovač s wooferem na navinu, napich sem vstupy z kazetovy mechaniky (kupodivu ma mechanika předzesilovač asi 5W takže žadnej linkovej vstup do toho radia neni. ani od CD changeru. je to uplně v prdeli.). subwoofer zesilovač jsem napojil na přední levý repro - výstup přímo z tuneru, mám ověřené dvě metody... nazesilovači mam Hi-input... po připojení, nahovno. impedance se stejně posere, zesilovač je nelinearně krmen, takže date to potichu a je to přebasované, date nahlas a už se to nelibi impedančně tomu radiu, přehřiva se a repra na leve straně začnou zkreslovat.. no a tak připada v uvahu linkovej vstup, napojit na silovej vzstup ale přes 1M odor a je to. prostě takovej attenuátor tam dát. impedančně to bude OK... no vlastně vyrobit vlastní hi-input na zesilovači kterej ho nemá...
jo a docela bacha na zkrat. ten autozesilovač fakt nema ochranu proti zkratu. teda jeden mi vydržel ale rozdejchaval to hodinu... než se ochladil :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

Snejk píše:o vikendu jsem přiidělaval do sve e38 mp3 radio a zesilovač s wooferem na navinu, napich sem vstupy z kazetovy mechaniky (kupodivu ma mechanika předzesilovač asi 5W takže žadnej linkovej vstup do toho radia neni. ani od CD changeru. je to uplně v prdeli.). subwoofer zesilovač jsem napojil na přední levý repro - výstup přímo z tuneru, mám ověřené dvě metody... nazesilovači mam Hi-input... po připojení, nahovno. impedance se stejně posere, zesilovač je nelinearně krmen, takže date to potichu a je to přebasované, date nahlas a už se to nelibi impedančně tomu radiu, přehřiva se a repra na leve straně začnou zkreslovat.. no a tak připada v uvahu linkovej vstup, napojit na silovej vzstup ale přes 1M odor a je to. prostě takovej attenuátor tam dát. impedančně to bude OK... no vlastně vyrobit vlastní hi-input na zesilovači kterej ho nemá...
jo a docela bacha na zkrat. ten autozesilovač fakt nema ochranu proti zkratu. teda jeden mi vydržel ale rozdejchaval to hodinu... než se ochladil :)

přesne todle řeším, potřebuju linkovej vystup z navi, telefonu, radio, changeru a kazety.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

vim. prostě se chytni na reprak. nejlepe přední (zadní jsou vesměs dopočet). pokud nemáš vysokoimpedanční vstup na zesilovači (hi-input) tak prostě normální linkáč vstup cinchovej do zesiku napoj na ten reprák ale přes velkej odpor ..10k-1M.. to si ozkoušej. nejlíp potenciometrem .. jako ja to chvili pral z toho vykonaku i do toho linkáče... ale přes odpor je to v klídku. 10k bude stačit.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Snejk »

funguje paradně na telku navi i telefon. čistě linkáč výstup tam rozhodně nikde neni .
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

ale nespálíš si tím časem koncák origo zesíku? a jak jsi spojil ty tři signály?
Fugo

#8 Příspěvek od Fugo »

na spojení těch signálů tak aby se to neovlivňovalo stačí na každej 10k odpor.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

uf, jaraxi. co to plácáš. ten radiokřáp tuner je taková řídící jednotka. kdybys koukal na svzazek tak z telky, i z kazety, i z měniče, i z navi vedou mono a stereo signaly do toho jednoho konektoru na tom radiošmejdu. a z něj im druhym konektorem už vede ten 4kanálovej výstup (prostě komplet zvuk namixovanej ze všech těch vstupů zrovna kterej je třeba. takže prostě když se chytneš repráku, tak prostě bereš signál kterej slyšíš, je jedno co máš zaple jestli navi telefon telku nebo cokoli. prostě do zesilovače na woofer pouštíš to, co slyšíš. hotovo. finýto. žadný přepínače, nic netaháš třikrát. prostě seš paralelně na repráku a co hraje reprák tak jde do wooferu. nemáš tam tři sady repro pro tv navi a¨radio zvlášt.. 10k odpor na vstup zesilovače linkovej a hotovo.
Odpovědět