Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

navigace MK1 v e38 help :)

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Snejk »

Tak nemam auto ani tejden a už to má muchy. Z ničeho nic sednu do auta, otočim kličkem a na bordmonitoru litaj černy pruhy. všecky funkce funguji jak maji jen přes tu obrazovku litaj pruhy. a ruzně. rychle pomalu.. prostě jak špatně naladěná telka.

vyndal sem monitor ovladani i vše z palubky, vyndal jsem i jednotky z podběhu... nereaguje to za běhu na jakykoli pohyb, na ohybani tištáků kroucení s dráty... ale v závislosti na čase, nestartování apod to reaguje. ale ne na pohyb. mužu tam s tim cvičit jak chci ale pruhy stejne... pak to samo jednou přestalo a zase začlo. když nastartuju začne to zběsile pruhovat, ale když chcipnu motor tak to trvá (takže to neni VF rušení motoru). nic zajimavyho jsem jinak nezjistil. snad otazka kde všude to má moduly, kam vede modul ovládání do jake jednotky a kde je ? odkud se bere ten obraz na tom monitoru(všecko je to nějaké s-video) kde je nějaký přepínač a řadič co ovládá ta klavesnice a vybírá co bude na monitoru? ja jinak nevim, a na co je na TV modulu ty ohromny krabici ten druhej konektor? po odpojeni se nic nestane, kdyyž odpojim ten prvni tak zhasne ten monitor. takže to je nějakej videomodul... no prostě na prášky.
kralik

#2 Příspěvek od kralik »

Signal do monitoru ti jede u Mk1 z videomodulu co je v kufru. Mne prez monitor litaj cary dokud neotocim klicek do tusim 1. polohy. Pak se spusti modul a je i obraz. Kdyz mi svitil jen bile, tak to bylo konektorem prave na videomodulu (stacilo rozpojit a zapojit). U Mk.3 tohle vsechno umi uz jednotka GPS a videomodul netreba ;(
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Snejk »

mam tu dva obrazky a v něm par otazek

http://www.motolsnake.wz.cz/navi1.JPG

http://www.motolsnake.wz.cz/navi2.JPG

kam kurva vede to ovladani :D přece se to z te palubky neovlada bezdratově:) ten svazek někam vede :) do toho videomodulu musi někudy tect data z telefonu a navi jinak by to nezobrazilo nic? to je celý takový pošahaný tohle :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Snejk »

me to nereaguje na žadnej pohyb dratu konektoru prostříkat. za běhu sem i ten videomodul otevřel ten konektor drží jak přibitej žadný studenáky... no prostě vopruz. rozpojeno vypojeno tisickrat. baterka vypojena tisickrat. propstě nic.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

pokud nemam kliček v zapalovani a kliknu na tlačitko hodin. rozsviti se display a dole v rohu hodiny a všecko je krásné statické bez chyby
Fugo

#6 Příspěvek od Fugo »

dle fotek vydím jen jednu závadu, a tou je ten potah volantu, promiň musel jsem. :)
Hyri
Klubové ID: 712
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hyri »

tak ten bily je ciste vstup nekde tu mal vlasta aj presny pinout tych dvoch konetorov , a komunikuje to vsecko pres ten neco BUS (kulaty konektor a v nem 2 piny vypada jak coax)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

to je tuning. eště mam na sedadle ty masážní kuličky ze stodvácy.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

héj to je tip. to by mohlo byti ono. ten coax co vede do toho videomodulu a jeden je i v te cdromce k NAVI (vypadaji oba stejně) a ja mam ty konekturky trochu rozprasený. tak to čeknu. ale jak to komunikuje s BC, raidem a tak? to musi mit někde ještě nějakou jednotku, kde je radiotuner?? je to možný že je ten canbus rušenej. a¨le to by to nemělo asi vliv na obraz bc radia apod... no ale tip to vypada dobrej. zkusim ty konektory lip odizolovat. a pořádně zapojit. ten v tom videomodulu je dost navolno
kralik

#10 Příspěvek od kralik »

Mozna se pletu, ten konektor co je na monitoru ma protipol modry konektor na videojednotce. Ten bilej na videojednotce je vstup video signalu z mechaniky GPS. BUS konektor (kulatej s dvema piny) je pro komunikaci mezi jednotkami = "takovej jako ze LAN v BMW". Beha po nem veskera datova komunikace jednotek, takze treba i to ovladani neb jsou na tom pricvaknute vsechny jednotky.Mozna by ti pomohlo kouknout na http://www.e38.org/ je tam cela sekce k Navigaci a i o BUSu se dozvis v BMW onboard monitor and navigation systems (PDF) Samotny videomodul neni jen generator RGB, ale take datamemory GPS a ovlada se prez nej i audio (urcite prez nej jde zvuk audia z GPS) ... Vic nevim.
Mnoho zdaru.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Snejk »

mno možny je všecko ale ten modrej konektor co vede z té klávesnice vepředu ma asi tři prdele drátů který vedou někam a rozzhodně to není ten videomodul ani nic podobneho. tam musí ještě něco být. ale co. každopadně zkusím ten bus ty konektory rozkuchat. ale podle mě to vede jen vzadu, dopředu do auta to nikam nevede
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Snejk »

uff tak to je celý napojený na nějakou sběrnici.. kdo ví jak jí poznam jaký sou to dráty?:) a kde je radio? tuner!
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Snejk »

tak děkuji za tip opravdu dělal bordel ten tlustej datovej coax mezi videomodulem a gps jednotkou. parada,.dal sem ho do kšá a vše funguje jak má. ten tlustej koax vede jen y videomodulu do te cdrom nebo i někam jinam? jestli ho mam oopravovat protože ty konektory jsou hnusný a nebo koupit novýáá v bmw... každopadně děkuji. aspon troišku vim jak ta schizoidní navigace funguje. to sou kybertechnologie, dvoumegovej koax a analogovej signál. to by se jeden pos*al :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Snejk »

nechci zakladat zbytečně dalši tema když už sem si udělal tohle:)

mamdotaz na nadrž, tam je nějaká dvojitá pod sedákama a nějak se to přepouští mezi sebou? jsou tam i dva plováky nebo jak to funguje? plovák mi doted ukazoval naprosto precizně a najednou z ničeho nic když už sem měl asi 10 litru po každem nastartovani začal ukazovat min a min, dojezd mi porad klesal a ted už tam je absolutni nula. ještě jsem netankoval tak nevim, ale do 30minut mi z 10ti litru a dojezdu asi 85km to kleslo na absolutni nulu a to sem ani nevyjel. a ten benzin tam je. tak jestli se nezasekl benzin v te jedne nadrži kde neni plovak, nebo se nezasekl ten pplovak? dneska natankuju tak se kouknu jestli zase ukáže nebo je KO. ale doted fungoval bezchybně. hmm a taky bych rad věděl jak ty dvě nadrže tam fungují, někde sem četl o problemu ucpávání té hadice nebo se to přečerpava elektronicky?
kralik

#15 Příspěvek od kralik »

Nadrz je tam jenom jedna. Je to velka “dvojledvina” a je plechova :( Fakt to nejsou dve nadrze spojene hadicema... De fakto nad kardanem je jen takovy placaty krk ktery ty dve pulky spojuje. V kazde pulce je zvlast plovak. Je to fakt maly plovacek na raminku s potenciometrem. Pristupne jsou bez demontaze nadrze. Staci sundat zadni sedacku. Za ridicem je jen cidlo - plovacek, za spolujezdcem je na jednom viku pridelan jak plovak tak i palivove cerpadlo. Prepousteni – cirkulace je podle mne resena jen spojityma nadobama (trubkou mezi obemy dny pulek). Plus mozna natokem z obehu paliva. Kazdopadne, kdyz jsem menil palivove cerpadlo, tak jsem tam zadne dalsi na prepousteni mezi pulkama nenasel.
At se to co nejdriv vyresi :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Snejk »

Hodně jsem natankoval a zase to ukazuje. Mě jen zarazilo že sem natankoval 20L, ujel par km a najednou to když sem ruzně zapinal zapalovani tak to klesalo až to prostě padlo na nulu. do te doby to ukazovalo normalně, až do konce jak mělo. tak se to asi jen zaseklo, ale tak budu to sledovat:) mě jen zajimalo jak to je vymyšlené
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Snejk »

otázka na Vás... mam navinu MK1ku 4:3 , jdou tam zobrazit tajne funkce nějak jako na normalnim OBC (e32) nebo na MID (e38) ? prostě funkce o aktualni spotřebě,rychlosti, napětí apod. takove ty pičovinky okolo... ?? ma to nějake testy tajne apod?
Odpovědět