Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Trable s audio na 735 :-]

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
motokuba
Klubové ID: 1557
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od motokuba »

Tak mam na Vas klici par dotazu.
Je v aute original zesilovac? jelikoz po namontovani noveho radia mi nesli repro az po zapojeni nejakeho bileho kabelu na 12V to zaclo hrat bez zapojeni to hralo jen kdyz jsem to napojil primo na repro.A dale by mne zajimalo jakym stylem je resen to kolecko co zhlasuje nebo zesiluje zadni nebo predni repro jelikoz mi z toho vedou jen 4 kable 2 plusy a 2 minusy ale mely by tam byt 4 ne? jsem z toho jelen a pak mi to delalo to kdyz jsem pridal vice volume tam mi to praskalo a nechtelo hrat ale jen kdyz sem moc pridal. Co stym?

dekuji
Fugo

#2 Příspěvek od Fugo »

zesilovač vyhodit, pokud ho máš tak je vzadu v pravém podběhu, pod tapecírunkem nebo v kastliku pro telefon, záleží jakej máš kufr. Ze zesilovače zachovat pouze výhybky, koukni na http://www.e30.cz na foru jsem někdy minulý týden někomu na to odpovídal a jsou tam i linky na fota.
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od motokuba »

Fugo píše:zesilovač vyhodit, pokud ho máš tak je vzadu v pravém podběhu, pod tapecírunkem nebo v kastliku pro telefon, záleží jakej máš kufr. Ze zesilovače zachovat pouze výhybky, koukni na http://www.e30.cz na foru jsem někdy minulý týden někomu na to odpovídal a jsou tam i linky na fota.
proc vyhodit?
Fugo

#4 Příspěvek od Fugo »

protože jsou v něm použity kocové zesilovače TDA2005 což je dnes docela zastaralé a zbytečně šumí a většinou mají menší výkon než dnešní rádia.
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od motokuba »

Fugo píše:protože jsou v něm použity kocové zesilovače TDA2005 což je dnes docela zastaralé a zbytečně šumí a většinou mají menší výkon než dnešní rádia.
no ja mam 4x60w
Fugo

#6 Příspěvek od Fugo »

a je dobré bavit se RMS či Sinus výkonu a zbytečně sem netahat Hudební který je několikanásobně vyšší jak RMS.
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od motokuba »

Fugo píše:a je dobré bavit se RMS či Sinus výkonu a zbytečně sem netahat Hudební který je několikanásobně vyšší jak RMS.
nevim jedna se o toto radio http://www.eva.cz/zbozi/autoradia-s-mp3 ... nbu6l55o03
T613
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od T613 »

ten origo zesilovac fakt zahod aj s rukama ... kazde dnesni radio od 2000 nahoru ma v sobe uz predzesilovac aspon 4 x 50 W ... pokud chces jeste vic tak si kup novy zesik neajky 4 kanal ktery novy sezenee za 3000 jak nic ... ale pocitej s tim ze si budes muset natahnout vsechny nove kabely k repro
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od motokuba »

T613 píše:ale pocitej s tim ze si budes muset natahnout vsechny nove kabely k repro
:cry: :cry: :cry: no tak na to se tesim :twisted: :twisted: :twisted:
T613
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od T613 »

motokuba píše:
T613 píše:ale pocitej s tim ze si budes muset natahnout vsechny nove kabely k repro
no musis/nemusis zalezi co tam budes cpat za repraky .. k tem origo zase nema cenu davat externi zesik, na ty staci ten v radiu ... ale pokud jsi magor jak ja ze tam zacnes cpat silenosti ze mi to uz nezvlada uhrat ani pincek za 7 tak zesilovac je nutnost a dalsi kraviny kolem toho
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od motokuba »

T613 píše:
motokuba píše:
no musis/nemusis zalezi co tam budes cpat za repraky .. k tem origo zase nema cenu davat externi zesik, na ty staci ten v radiu ... ale pokud jsi magor jak ja ze tam zacnes cpat silenosti ze mi to uz nezvlada uhrat ani pincek za 7 tak zesilovac je nutnost a dalsi kraviny kolem toho
no silenec jsme ale uz jsem z toho vyrostl, na mem byvalem aute byla jen v ropro a zesik 20tis a pri plnem hrani se mi chvel zadni sterac a v aute se nedalo sedet natoz tak v nem jet :lol:
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od motokuba »

Tak jsem se s tím dnes popral :) radio jsem tam nemohl vubec nacpat ale nakonec se povedlo :) jiank jsem ten origo zesík tak nechal a hraje to moc pěkně :) snad Vám to nafotím a pošlu
Fugo

#13 Příspěvek od Fugo »

mě neskutečně vadilo, že když to hrálo potichu tak to dost šumělo. V autě byl origo BMW HiFi system s 10 repro, jako radio je SONY CDX M1000TF, takže jsem vyhodil ty koncáky a zachoval pouze vyhybky, do kufru přidal subwoofer a zesilovač pro dokreslení basů a je to OK.
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Snejk »

ten origo zesilovač tam ma 4x10w. to fakt nema už dneska smysl. nehledě že když ho napojíte na radio co už jeden zesilovač má.... no brutální zkreslení, o impedancích ani nemluvě..
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od motokuba »

Fugo píše:mě neskutečně vadilo, že když to hrálo potichu tak to dost šumělo. V autě byl origo BMW HiFi system s 10 repro, jako radio je SONY CDX M1000TF, takže jsem vyhodil ty koncáky a zachoval pouze vyhybky, do kufru přidal subwoofer a zesilovač pro dokreslení basů a je to OK.
no to sumeni me trapi taky :(
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Snejk »

no co sem měl v 735 ten zesilovač... tak tam vedly na každou stranu tři dráty jedna zem... a plus předního levýho a plus zadního levýho. To samé i pro pravou stranu. pokud to bylo takhle zapojeno tak to hrálo přes ten origo zesilovač... pokud jsem tu "zem" vypojil, a nechal třeba levý kanál jen na těch dvou drátech (plus levý přední a plus levý zadní) tak pak se to chovalo jako dva repráky v serii bez zesilovače a jelo to na zesilovač z radia ... ale je podivný že ty píšeš že tam máš zesilovač a přitom tam máš to kolečko na fader (váha přední/zadní). to mají jen auta která mají 4 repráky zapojené jako stereo :). ono těch variant je strašná spousta. každopadně pokud mužeš tak se toho zesilovače zbav. budeš mile překvapen jak dokaže e32 hrát
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Marty_ »

motokuba píše:
Fugo píše:a je dobré bavit se RMS či Sinus výkonu a zbytečně sem netahat Hudební který je několikanásobně vyšší jak RMS.
nevim jedna se o toto radio http://www.eva.cz/zbozi/autoradia-s-mp3 ... nbu6l55o03
Jesus, k cemu to; 8O to budes koukat na dvd pres lupu? Imho vyhozene prachy, nebude to ani poradne hrat (tohle radio bude mit tak 4x15W RMS a kvalitu reprodukce na bodu mrazu) ani se na to nebude dat koukat na filmy / klipy.. Bud si porid nejakou 1 DIN vyjizdecku od alespon trosku slusnejsiho vyrobce (Zenec ma fine pomer cena / vykon) nebo se spis vyflakni na dvd a za ty kacky porid slusnejsi cd HU (Alpine, Clarion, Pioneer).
Hitman
Klubové ID: 166
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hitman »

Martyn píše:
motokuba píše:
Jesus, k cemu to; 8O to budes koukat na dvd pres lupu? Imho vyhozene prachy, nebude to ani poradne hrat (tohle radio bude mit tak 4x15W RMS a kvalitu reprodukce na bodu mrazu) ani se na to nebude dat koukat na filmy / klipy.. Bud si porid nejakou 1 DIN vyjizdecku od alespon trosku slusnejsiho vyrobce (Zenec ma fine pomer cena / vykon) nebo se spis vyflakni na dvd a za ty kacky porid slusnejsi cd HU (Alpine, Clarion, Pioneer).
i kdyz se v tom nevyznam jako martin ale to radio je uz od pohledu/ceny/znacky paskvil :-D rozhodne nebrat :)
motokuba
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od motokuba »

No jo ale ja nepotřebuji mít v autě jen v audiu 50tis :) v minulem autě jsem měl jen repro za20tis + radio za 7tis a v autě se nedalo při poloviční volume sedět a při plné palbě mi vibrovalstěrač :) takže toto radio mi bohatě stačí a navic na delší trasy mam ještě jeden klasický velký display ktery se dá na to rádio připojit :wink:
Odpovědět