Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Poruchy CD měniče u E38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Professor
Klubové ID: 1499
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Professor »

zdravím :D mám problém. u E38 - r.v. 97 mi v CD měniči (je umístěn v zavazadlovém prostoru) nehraje žádné CD z možných 6, které mohu do něj vložit.. Měnič je po jejich vložení sice načte do palubního PC, ale při výběru jednotl. CD na obrazovce se mi nerozehraje ani jedno.. a to i přesto, že jsem tam dal nějaký CD origo z obchodu jak jsou v klasickým CDA formátu.. jo a pálený CD rovněž v CDA formátu mi to pro změnu nenačte ani do palubního PC.. :cry: Můžete někdo poradit, jak tento problém mohu pokud možno svépomocí odstranit? Budu velmi rád za každou odpověď..! Moc díky všem!!! :wink:
Atila

#2 Příspěvek od Atila »

Giorgio píše:zdravím :D mám problém. u E38 - r.v. 97 mi v CD měniči (je umístěn v zavazadlovém prostoru) nehraje žádné CD z možných 6, které mohu do něj vložit.. Měnič je po jejich vložení sice načte do palubního PC, ale při výběru jednotl. CD na obrazovce se mi nerozehraje ani jedno.. a to i přesto, že jsem tam dal nějaký CD origo z obchodu jak jsou v klasickým CDA formátu.. jo a pálený CD rovněž v CDA formátu mi to pro změnu nenačte ani do palubního PC.. :cry: Můžete někdo poradit, jak tento problém mohu pokud možno svépomocí odstranit? Budu velmi rád za každou odpověď..! Moc díky všem!!! :wink:
Pokud to necte ani nova lisovana CDcka, tak bych tipoval ze ma problemy cteci hlava. Uvedom si, ze je to v podstate deset let stary CD prehravac provozovany v ne zrovna friendly prostredi. Kolik CD mechanik vydrzi deset let provozu?
Opravit by to teoreticky slo tak, ze se to rozebere a vycisti, tedy pokud to neni uplne mrtve, nicmene vetsinou je problemem opravdu jenom zaneseny cteci laser.
T613
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od T613 »

zaprasene to muze byt ... ale vetsinou je problem v zeslablem laseru ze u starim proste prestane cist dobre = vubec
Professor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Professor »

Dobře. Zkusím to tedy z auta nějak vymontovat a pokusit se to vyčistit a uvidíme.. :wink: díky.
kosa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kosa »

no pokud se ti to nepovede jeden mi zbyl a je k dispozici.... :lol:
medvidek

#6 Příspěvek od medvidek »

Urcite bych to vymontoval,vyhledal firmu co opravuje autoradia at se na to mrknou (vymenit leaser,vycistit atd.)
T613
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od T613 »

medvidek píše:Urcite bych to vymontoval,vyhledal firmu co opravuje autoradia at se na to mrknou (vymenit leaser,vycistit atd.)
jo to jde ale for je v tom ze vymena laseru je za cenu skoro noveho menice takze to nema cenu ... sehnat druhy jety a hotovo

osobne bych menic zahodil uplne a vymyslel nejakou dvd zastavbu
Professor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Professor »

a vám někomu, komu origo CD měnič funguje normálně jak má, jdou přehrávat i pálený CD ve formátu CDA? :?:
medvidek

#9 Příspěvek od medvidek »

Me to vezme uplne vsechno,MP3 samozrejme NE
Professor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Professor »

tak to je fajn.. a z jakého roku máš "7"? protože já ji mám 10let starou a nejsem si jistý, zda mi po vyčištění CD měniče (pokud to půjde) bude brát i pálená CD?
Hrnek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hrnek »

Mě to bere taky všechny CD..Zkus čistíccí CD, popř. si kup od někoho z BMW klubu další měnič do kufru ;)
BaDDog

#12 Příspěvek od BaDDog »

Ja ked sem koupil moji Sedmu...tak sem mnel ten istý problém....
Nastrkal sem do CD menice cédečka, ale ani jedno nehrálo... :? :?:
Ehmm...tak sem volal ex-majitelovy a on mi hned řekl že rešil ten samí problém..., ale došel na to sám.. :?
Do toho CD meniče nejdou CD-čka normálne jako do běžných CD prehrávaču (napálenou stranou dole)...ale obrátene...
Mnooo a problém byl vyřešen.... :lol:
dablyk
Klubové ID: 253
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od dablyk »

Giorgio píše:a vám někomu, komu origo CD měnič funguje normálně jak má, jdou přehrávat i pálený CD ve formátu CDA? :?:
E38 ´95 radio business CD changer Pioneer

cte vsechna (i palena) cd v cd audio formatu - nic jineho neumi ale to co umi dela dobre
Atila

#14 Příspěvek od Atila »

BaDDog píše:Do toho CD meniče nejdou CD-čka normálne jako do běžných CD prehrávaču (napálenou stranou dole)...ale obrátene...
Mnooo a problém byl vyřešen.... :lol:
Takhle to maji vsechny CD prehravace od firmy Pioneer, to je vubec firma, ktera vsechno dela obracene nez ostatni. ;-)
Professor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Professor »

jak demontovat CD měnič (pro 6CD) z E38 ze zavazadlového prostoru? víte někdo? ten panel je jakoby spojen s panelem GPS navigace.. nevím si zatím rady jak to odtamtud dostat nepoškozené ven.. chci ho poté rozebrat a vyčistit.. :D předem díky za rady :!:
BaDDog

#16 Příspěvek od BaDDog »

Mno a co tak vymontovat ten CD menič z Kufra...pretáhnou kabely do interieru a tam ho zapojit...
Ale kde??? :wink:
Jednak by sem nemusel pokaždé lést do kufra...a taky by mi furt neskákaly CDčka pri nerovnostech na silnici...., jekoliž je umísten hned nad kolesem... :wink:

Hodte nejaké návrhy??!?!?
medvidek

#17 Příspěvek od medvidek »

Mam jeden menic na prodej,pokud budes mit zajem,ten samej co mas ty
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

K původnímu dotazu: Jsi si jistý, že tam ty CD nedáváš obráceně? Dávaj se tam totiž celkem nelogicky obráceně než by člověk čekal, v pátek jsme se nad tím taky zastavili, když jsme koupili E38 v Německu.
Professor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Professor »

Jsem si jistý.. CD měnič je třeba zkrátka rozdělat a vyčistit.. Tuto variantu jsem zkoušel hned z prvopočátku.. Dal jsem tam CD-čka jak z té tak i z druhé strany a v obojím případě se stejným výsledkem.. Nenačte..
BaDDog

#20 Příspěvek od BaDDog »

Giorgio píše:Jsem si jistý.. CD měnič je třeba zkrátka rozdělat a vyčistit.. Tuto variantu jsem zkoušel hned z prvopočátku.. Dal jsem tam CD-čka jak z té tak i z druhé strany a v obojím případě se stejným výsledkem.. Nenačte..
Tak ked nepomôže vyčistiť Laser...., tak je pravdepodobne asi na 100% v ... (všetci vieme kde...) 8)
Ved ani by som sa nečudoval..., niekto si kúpi lepšie autoradio a po 3-rokoch LASER odíde...a ten CD-menič má istotne daleko viac ako 3-roky... :wink:
Odpovědět