Prosim o radu,mam 740iL r.v.98 a mam ve predu jednopistkovy trmeny a chtel bych si poridit brzdy z 750 ctyrpistkove.Nevite nekdo jestli musim vymenit i persny?????? S novyma kotoucema samozrejme pocitam. Mate nekdo zkusenost,nebo prosim majitele e-38 750,jestli by me nezmerili roztec uchyceni trmenu a nebo koukli do ETK jestli to je stejny. Moc diky
dle ETK to nepoznám protože moje brzdy prostě nemají v té verzi ETK co mám obj. číslo takže ani nelze zjistit na co všechno se dávali, a když zadám e38 750iL tak mě to dle obrázku vyhodí je plovoucí třmen s dvoupístkem.
Teď jsem ještě dohledal obj.číslo na ty moje tím ETK co je vlevo v liště a po zadání do ETK mě to napsalo pouze 750iL e32.
e32 má rozteč šroubu u čtyř... a jednopístáku stejnou, akorát je u čtyř... větší kotoč jak na průměr tak na sílu. Já to zase chci předělat ze čtyř na jedno.
ja beru ted od hanze čtyřpístky bremba co byli za příplatek na 740i, myslím že uchycení je stejný jen sou jiný kotouče. hanz píše 315, ale sem myslel že normálně sou větši
Tak jsem trochu vedle,podle katalogu autokelly ma normalni kotouc na jednopistek prumer 324mm a kluci psali ze na ctyrpistek je vetsi kotouc a prumer 315mm.Ma nekdo vysvetleni kde je chyba??????????????????????
medvidek píše:Tak jsem trochu vedle,podle katalogu autokelly ma normalni kotouc na jednopistek prumer 324mm a kluci psali ze na ctyrpistek je vetsi kotouc a prumer 315mm.Ma nekdo vysvetleni kde je chyba??????????????????????
Takže ja mam kotouč na e32 750 / 91 ( čtyřpist ) = 324X30
a u e32 735 / 92 ( jednopist ) = 302X28
a podle ETK je u e38 750L / 96 ( jednopist )= 334X32
a e38 735 / 95 ( čtyčpist ) = 316X28
medvidek píše:Tak jsem trochu vedle,podle katalogu autokelly ma normalni kotouc na jednopistek prumer 324mm a kluci psali ze na ctyrpistek je vetsi kotouc a prumer 315mm.Ma nekdo vysvetleni kde je chyba??????????????????????
a to je přesně ono, kupuju od Hanze kotouče i s brzdičema a sou menší než jednopístky
a to je přesně ono, kupuju od Hanze kotouče i s brzdičema a sou menší než jednopístky
Vzdyt nedavno Hanz psal ze prodava poradny brzdy ne jako original (petikoruny) a ve finale jsou mensi.Ja mam nastesti obednany jen trmeny a jestli tam maji byt mensi kotouce tak upravim uchyceni trmenu (prechodkou) a dam tam vetsi kotouce.Az mi prijdou tak neco vymyslim a dam vedet,co se stim necha delat.Kazdopadne origo brzdy jsem utavil
Vzdyt nedavno Hanz psal ze prodava poradny brzdy ne jako original (petikoruny) a ve finale jsou mensi.Ja mam nastesti obednany jen trmeny a jestli tam maji byt mensi kotouce tak upravim uchyceni trmenu (prechodkou) a dam tam vetsi kotouce.Az mi prijdou tak neco vymyslim a dam vedet,co se stim necha delat.Kazdopadne origo brzdy jsem utavil
hanzova message:
Brembo 4 pistkove trmeny s deskama (90%), kotouce zanovni, ale orezle, nutno bud opiskovat nebo stocit...puvodne na 740i, r.v.96, ale lze pouzit s upravou (značná) i na e36/46, na e60 nelze. Roztec 113mm, pisty 40 a 30mm, max kotouce 315/30mm.