Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Chladící systém M62(740i)

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hozdic

#1 Příspěvek od Hozdic »

Snažím se vyměnit kapalinu v chladícím systému u motoru M62, jenže potřeboval bych poradit od vás pánové.......sím, sím, a to kde se vypouští....Udajně to musí být šroub někde na bloku motoru???? Protože, když jí vypouštím tak že vyndám i celej chladič tak se mi podaří nalejt a dolejt pouze cca 6,5l chladící kapaliny a oběm by měl být 12,5l. Tak vás prosím o radu co a jak..
Hozdic

#2 Příspěvek od Hozdic »

Hozdic píše:Snažím se vyměnit kapalinu v chladícím systému u motoru M62, jenže potřeboval bych poradit od vás pánové.......sím, sím, a to kde se vypouští....Udajně to musí být šroub někde na bloku motoru???? Protože, když jí vypouštím tak že vyndám i celej chladič tak se mi podaří nalejt a dolejt pouze cca 6,5l chladící kapaliny a objem by měl být 12,5l. Tak vás prosím o radu co a jak..
gogoho
Klubové ID: 1902

#3 Příspěvek od gogoho »

Vše určitě nevypustíš....Něco ti zůstane v topení atd...Vypouštění musí být někde na spodku chladiče...
Hozdic

#4 Příspěvek od Hozdic »

gogoho píše:Vše určitě nevypustíš....Něco ti zůstane v topení atd...Vypouštění musí být někde na spodku chladiče...
no jo ale povídám, ten chladič jsem celej sundal, otočil a vylil to samí jsem udělal s expanskou,která je mimochodem přidělaná k chladiči,ale jde oddělit., no a pak je nekde zůstává ještě chladící kapalina, pravděpodobně v topení, ale to vše je přeci vejš nežli chladič ne????Díky zy radu Gogolo ale tudy cesta nepovede.....
Hozdic

#5 Příspěvek od Hozdic »

gogoho píše:Vše určitě nevypustíš....Něco ti zůstane v topení atd...Vypouštění musí být někde na spodku chladiče...
no jo ale povídám, ten chladič jsem celej sundal, otočil a vylil to samí jsem udělal s expanskou,která je mimochodem přidělaná k chladiči,ale jde oddělit., no a pak je nekde zůstává ještě chladící kapalina, pravděpodobně v topení, ale to vše je přeci vejš nežli chladič ne????Díky zy radu Gogolo ale tudy cesta nepovede..... :cry:
Fugo

#6 Příspěvek od Fugo »

na M60 je to v oblasti výfukových svodů na úrovní válce 4 a 8, dle bentley, tak snad na M62 to bude stejný.
Hozdic

#7 Příspěvek od Hozdic »

Fugo píše:na M60 je to v oblasti výfukových svodů na úrovní válce 4 a 8, dle bentley, tak snad na M62 to bude stejný.
Díky moc...hned jak se dostanu k autu tak na to juknu..
Hozdic

#8 Příspěvek od Hozdic »

Tak to nemůžu najít asi jsem slepej nemáte nějakej podrobnější popis?????????????Prosím
ajfel
Klubové ID: 321

#9 Příspěvek od ajfel »

ja menil tak, ze jsem tolikrat proplachoval destilkou (vypustit, nalit destilku, pak pojezdit tak 50km se zapnutym topenim), az byla cista (snad 5x), vypustil a nalil nemrzku ..
jedna vymena - vypusteni chladice a okoli byla za 10minut .. a ani jsme se neuspinil :) destilka zas tak draha neni ...
petr
hoboj
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hoboj »

Hozdic píše:Tak to nemůžu najít asi jsem slepej nemáte nějakej podrobnější popis?????????????Prosím
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10

16
Hozdic

#11 Příspěvek od Hozdic »

Tak chladící systém zdárně vypuštěn, a to systémem vyndání celého chladiče a dalších dílů.... :P no ....nová chladící kapalina se nevešla všechna a to my bylo divné, pote jsem zjistil že auto netopí....Tudíž momentálně mám vzduch v topení.....Nevíte někdo co stím????Jinak už bych měl vyhráno.
gogoho

#12 Příspěvek od gogoho »

Musíš to znova vypustit.....Nahoře vedle hrdla je pak sroub na odvzdusnování....Až to pak znova doplníš.Tak Zacpat hrdlo na nalivani a povolit ten sroub....
Hozdic

#13 Příspěvek od Hozdic »

Ještě mě napadlo, postavit auto proti cumákem do kopce otevřít expanzní nádobu a odvzduňovák a pak čekat.....ješte vyzkouším tohle a pak už fakt nevím. Protože při nalévání kapaliny jsem samozžejmně odvzdušnovák měl otevřenej. Jelikož jsem kupoval novou expanzku tak i vim jak to je pod tím deklem zadělaný. Akorád sem nenašel nikde žádnej výpušták na chladící kapalinu. Ten asi u sedmičky není :cry:
gogoho

#14 Příspěvek od gogoho »

To víš,že je tam vypoušťák....Jak by se to asi vypustilo.......to má každej chladič na vodu....Mě minulej týden měnili chladič v BMW tak jsem se tam na to koukal...
Hozdic

#15 Příspěvek od Hozdic »

no asi mám speciální auto a nebo sem slepej jak patrona, ten výpušták musí být na bloku motoru.....ještě se skusím po tom vypuuštáku na chladiči podívat. zatím diky moc.....dám vědět jak pokračuju. Jo akce čumák do kopce bublinu nepřetlačil.... :cry:
bas

#16 Příspěvek od bas »

Jak to dopadlo? Jak si to odvzdusnil?
krakatit

#17 Příspěvek od krakatit »

jestli muzu radit, tak si taky vycisti chladice od bordelu.... vyplati se to...
Odpovědět