Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E32 750i + manualní převodvka E31 850Ci

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
euromen
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od euromen »

Mám dotaz, čistě teoretickej, jde namontovat do E32 750i (u L verze asi taky) namontovat manualní 6 stupňovou převodovku z E31 850Ci(CSi), podle ETK to vypadá stejně(je to stejnej motor), vim že by se musel dát jinej (asi kratší) kardan, přidělat spojkovej pedál a jiný drobnostil, jen jestli to je vůbec možný
Líbí se mi E32 a chtěl bych jí časem a líbí se mi i ten motor, ale nějak mi de proti srsti automat, dík za odpověď
Fugo

#2 Příspěvek od Fugo »

jde to, taky jsem o tom přemýšlel, ale komplet převodovka včetně spojky všech držáku a šroubů 50tis. kč. až se v tom svezeš tak ti bude stačit ten automat.
euromen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od euromen »

Alepoň něco pozbuzujícího, de to
bál sem se odpovědi "nejde to, nedostaneš to tam neni tam prostor" nebo "teoreticky to de,ale neseženeš převodovku(díly)"

alespoň budu vědět až si to koupim co s přebytečnějma 50 tis.
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hitman »

taky si myslim ze jak si na to zvyknes tak uz nebudes chtit "kvedlat" s pakou
euromen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od euromen »

Asi máte pravdu pánové, je to asi zažitej zvyk, ve všech autech co sem zatim jel se "kverdlalo" a nějak mi to pišlo jako povinost furt řadit, hlavně sem se naučil z atmosférickýo dieselu brzdit motorem, ted mě napadá, de brzdit morotem u automatu? asi ne co?
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hitman »

no ja nemam co kecat sam mam manual v sedme a jsem spokojenej;) s tim brzdenim v automatu to moc dobre asi nepujde ;)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

euromen píše:Asi máte pravdu pánové, je to asi zažitej zvyk, ve všech autech co sem zatim jel se "kverdlalo" a nějak mi to pišlo jako povinost furt řadit, hlavně sem se naučil z atmosférickýo dieselu brzdit motorem, ted mě napadá, de brzdit morotem u automatu? asi ne co?
jo jde. manual je napicu
euromen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od euromen »

já sem se ptal taky protže si chci jednou postavit repliku shelby cobra 427 roadster, v nich byly osmyvály od fordu (4,7 nebo 7,0) a pro zachování alespoň vysokooběmovosti bych tam chtěl právě m70 nebo m60 obojí manual
MK

#9 Příspěvek od MK »

...a až si zvykneš na automat, tak začneš kupodivu jezdit pomalejc a až začneš jezdit pomalejc a zakrní ti pravá ruka, tak si dáš sedačku dál od palubky a pěkně se natáhneš a narovnáš si záda a nakonec na veškerý veškerý honění na silnici a možná i v životě uděláš :mad: (i když ne tak doslova, protože na tu spotřebu si musíš nějak vydělat :huh:
euromen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od euromen »

pěkně řečený,jo bejt to tak jednoduchý tak si vyřešil problém rychlý jízdy aut po silnici, všem dát automat a je po problému :D
jinak i manualu se dá sedět dost daleko od palubovky, třeba já musim, mám dlouhý nohy a rád je mám natažený(=> chudák kdo jede na sedačce za řidičem)[/i]
Odpovědět