Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 725tds - vůle v řízení

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
ignor
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ignor »

mam u sve 725tds sice malou, ale je tam, vuli v rizeni. Da se to opravit? Uz to nekdo delal? Dok vsem
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RedBaron »

Nejdřív si nech opravdu dobře zkontrolovat všechno na nápravě. Když si budeš jistej, že čepy na řízení, spojovací tyč řízení, pomocný čep na pravé straně, všechno tohle je v pořádku, tak potom se dá malinko pomoct vyběhaný středový poloze v převodce řízení. Povolí se šroub nahoře a matka se o čtvrt závitu utáhne. Pak se zase zajistí šroubem. Projet auto a zjistit jestli je ještě vůle. Jestli ano, tak tolikrát o další čtvrtinu dokud to nebude. Když to přeženeš, nebude se ti vracet volant a přes polohu rovně bude řízení zbytečně tuhé. Z této situace se dostaneš zpět povolením matky. Je třeba to prostě udělat tak akorát.

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

u TDs modelu je tyc volantu spojena s prevodkou rizeni pomoci pruzne /gumove/ spojky, ktera je pronytovana... casem se udelaji vule mezi nytama a tou gumou a pak to ma tu "neodstranitelnou" vuli... znam par lidi, ktery zaplatili xy tisic, nez si koupili tuhle prechodku novou... /benzinovy verze maji mene vybraci, tudiz tam maji hlinikovou deformovatelnou prechodku/
“Ability is what you're capable of doing.”
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Huska »

Hmm to je dobrá informace.... :wink: Otec měnil celou skřín řízení a pomohlo to z 80%. Ta druhá co dával byla bez vůlí ale ještě by to trošku chtělo.

"nová" skřín řízení je z auta co mělo proměnnou sílu serva. Nevíte někdo co je dále potřeba ke zprovoznění? Jen dodám je to na 525TDS r.v.94 a původně tam proměnné servo nebylo.

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Dresic

#5 Příspěvek od Dresic »

Hanz píše:u TDs modelu je tyc volantu spojena s prevodkou rizeni pomoci pruzne /gumove/ spojky, ktera je pronytovana... casem se udelaji vule mezi nytama a tou gumou a pak to ma tu "neodstranitelnou" vuli... znam par lidi, ktery zaplatili xy tisic, nez si koupili tuhle prechodku novou... /benzinovy verze maji mene vybraci, tudiz tam maji hlinikovou deformovatelnou prechodku/
Zdravím, mám taky 725tds a taky bych chtěl aspoň trochu odstranit vůli v řízení :( je to otřes honit ten volant i na rovince...
S tou matkou dotáhnout trochu jsem četl už víckrát, mohl by mě někdo navést, kde tu matku hledat a jak se tam prosím dostanu?

A co odpověď viz. výše? dalo by se to trochu rozvést? u TDS se dá koupit zvlášť nějakou "přechodku" ??? Asi jedině v BMW že?

Díky za každou odpověď!
Thang

#6 Příspěvek od Thang »

mel jsem podobny problem na 728i, vymenily se cepy rizeni, tyc rizeni, ihned na zvedaku sla videt zmena, pak se utahl trochu sroub a vule omezena snad na 90%, takze uplna pohoda
Dresic

#7 Příspěvek od Dresic »

Mám taky komplet předek nově udělanej v vůle je i tak dost...
Jak se tam prosímtě dostanu? Abych to mohl zkusit taky utáhnout?
Thang

#8 Příspěvek od Thang »

Ahoj, promin ze odepisuju az ted. Abych ti pravdu rekl, tak nevim jak ti to popsat :) Ukazoval jsem to spoonerovi skrabkou na zada :) Ale popsat to nedokazu, snad tu nekdo uploadne obrazek. U R6 to jde pekne videt a je super pristup, u V12 je to kapanek horsi ... :)
Odpovědět