Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zaměna motoru 4 l za 4,4 l
u e 38 r 94 mi umřel motor(třepe se jak ratlik a nepomohli mu ani 3 servisy)Prosim namá někdo skušenost se zaměnou na novější model.Chci vyměnit motor v rv 94 puvodně s manualem 6kvalt za motor z r 97 z tiptronicu (jiný sem nesehnal) kompletní včetně počitače manualní převodovku si chci nechat předpokladám pouze přehození setrvaku a zajimá mne jestli bude pasovat přiruba převodovky dražková hřidel a elektroinstalace a co nato přistrojovka přip. jaké jiné problemy mohu očekavat.Diky
-
- Kontaktovat uživatele:
Anonymous píše:u e 38 r 94 mi umřel motor(třepe se jak ratlik a nepomohli mu ani 3 servisy)Prosim namá někdo skušenost se zaměnou na novější model.Chci vyměnit motor v rv 94 puvodně s manualem 6kvalt za motor z r 97 z tiptronicu (jiný sem nesehnal) kompletní včetně počitače manualní převodovku si chci nechat předpokladám pouze přehození setrvaku a zajimá mne jestli bude pasovat přiruba převodovky dražková hřidel a elektroinstalace a co nato přistrojovka přip. jaké jiné problemy mohu očekavat.Diky
1. Kolik ten motor najel km?
2. Kolik si představuješ za ten KO motor? Nepotřebuju ho do auta, jen jako dekoraci.
už jsem ho tam dostal ale zatim nemaká ,problem je v že u 4,4 je čidlo snimaní polohy klikové hřidele na setrvaku a u 4 l je na přední řemeničce,puvodní setrvak neni přispusoben na čidlo novy za 20 t stary dvouhmotnostní provozuschpný nemožno sehnat, prý se to dá předělat na předek tak řeším elektro jsem už častečně rozchodil (jinak shanim planek zapojení na 4,4 kdyby někdo věděl o nějakem budu vděčen.4 l mám)bylo potřeba přehazet par drátu v hlavnim připojovacim konektoru tak aby pasovali barvy dratú,propojit 4 zdiřky automatu na parking,předělat lambda konektory které nepasuji.mrtvolu asi neprodám čert vi co ještě klekne
-