Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE

FAQ - E36 motor nejde vypnout, vadná spínačka

Návody, fotopostupy na opravy, úpravy, implementace a výměny
Zpráva
Autor
krtek
Klubové ID: 2549

#1 Příspěvek od krtek »

Mám velký problém, stojím před barákem nastartovaný a nelze vypnout zapalování a klíček jsem vyndal bez problému lehce ven, nejde otočit ani na jednu stranu, mám klíček venku a auto je nastartované, zajímá mě co s tou spínačkou múže být, jinak auto vypnu odpojením baterky nebo ho nechám chcípnout, ale pak už znova nenastartuji! Nikdy s tím nebyl problém až dnes z ničeho nic. Jedná se o E36 323i r.v. 95 a samozřejmě mám imobilizer. Díky za všechny rady..Opravdu to celkem spěchá.

MOD Killca: hned zde uvedeno řešení problému z posledních příspěvků, pod tímto příspěvkem dále jen detailní diskuze k tématu
krtek píše:Takže vyřešeno :potlesk: , sundal jsem el. část a tam vykukoval takový "bazmek" který zapadal do té el. části, jak někdo psal, že se to dá nastartovat šroubovákem, tak s tím nemohu souhlasit, poněvadž se ten šroubovák nedá nikam zastrčit (jedině do té el. části a tam otočit, to jo), možná kombinačky a otočit s tim, to jo, ale já jsem vzal šroubovák a zkoušel jsem to pootáčet na jednu a pak na druhou stranu a nějak jsem na to zatlačil a ono to zalezlo dovnitř (nejprve jsem si myslel, že jsem to ulomil :lol: ) tak jsem pak zkusil pootočit klíčem a na jednou bum a šlo to, tak jsem to chtěl zkusit a najednou mi vše zhaslo, takže pojistka, vyměnil, nastartoval a zatim to vše fachá tak jak má,takže díky všem za rady :palec: 8) Jen nechápu jak se to mohlo seknout v té el. části :whaasup:
ekofresh píše:Tiez sa mi to teraz nedavno stalo, klucik sa pretacal az nakoniec som ho vybral a motor isiel dalej.

Obrázek

1.) Zhodil som dole plast pod volantom
2.) Pri elektrickej spinacke su 2 skrutky zaliate voskom #4 (cervenym)
3.) Treba oskrabat a jemne vybrat tu #3 el. cast von.
4.) El. spinacka bola ok, co som spravil bolo ze som kombinackami jemne pootocil tu cast ktora do nej vchadza a skocila do pozicie 0. (klick)
5.) Hned nato som vedel s klucom hybat do vsetkych poloh 0,1,2,start a volant sa zamkne ako ma.

+ fotky z prace

Obrázek

+ dobre video z youtube

http://www.youtube.com/watch?v=tETEtb5Yr_o&e
ARMAN

#2 Příspěvek od ARMAN »

zkus otačet klič směrem k vypinani a třast rukou třeba se zaseklo, mě to udělal zamek(meloh jsem nastartovat) profouknul jsem do něj WDčkem a otačel klič a přitom třas rokou... snad to dava smysl 8O bacha nezlom klič
krtek

#3 Příspěvek od krtek »

no právě že jsem to i prostříkl WéDéčkem a dělám přesně to co píšeš,zkouším vše co jde,ale vůbec se to nehne. Odpojil jsem baterku,abych to vypl, ale s tou spínačkou je to mrtvé.
ARMAN

#4 Příspěvek od ARMAN »

Mě to taky trvalo pěknou chvilku ji oživit, WDčkem jsem střikal i kolem zamku do každe škviry. Stal jsem v centru prahy kolem půlnoci v tmave uličce po praci s tim že v 7 mam byt zpět... nakonec se rozhejbala a dodnes(pulroku) funguje bez problemu. Od WDčka na kliči jsem pak usvinil kravatu a par košil :roll:
krtek

#5 Příspěvek od krtek »

díky,budu zkoušet dál,ale kdyby náhodou to nešlo, tak když zajedu do BMW, tak objednám tedy novou spínačku a oni budou potřebovat kód klíče že? (key code) a nevíte tedy kde ten kód zjistim? Nebo to zjistí oni nějakým způsobem? A co imobilizér? Jsem v tom trošku ztracený...
xSAFA
Klubové ID: 1477

#6 Příspěvek od xSAFA »

Není to uplně k tématu ale jen chci podotknout že WDčko není na promazání zámků moc vhodné... doporučuji speciální přípravek třeba od FAB...
Leveler
Klubové ID: 1133

#7 Příspěvek od Leveler »

To vypadá, že spínačka odešla do věčnejch lovišt :?
Myslím že uživatel Wenc měl stejný problém a musel kupovat novou spínačku.
majklBMW

#8 Příspěvek od majklBMW »

me se stalo to same,nejdriv to slo spatne startovat a jednoho dne jsem prijel,otocil klickem a motor porad bezel,ale kdyz jsem vratil klicek zpet do 2. polohz a zatlacil ho dovnitr tak jsem to chcipnul,to bzlo posledni,ulomila se tam ta tycka ktera otaci spinackou,zamek byl ok,takze se zadna vymena celeho zamku nekonala,jen te tycky,co je uvnitr spinacky a odblokovava zamek volantu.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jestli to něčím mazat, tak grafitovým olejem na zámky. WD je prostředek na čištění.
krtek

#10 Příspěvek od krtek »

Nejhorší na tom je, že nikdy s tím nebyl problém, startoval jsem úplně v pohodě až prostě včera si to asi řeklo "dost" a z ničeho nic klíček zůstal v pořád stejné poloze akorát s tím, že nejde ani na jednu stranu otočit a jde vyndat velmi lehce ven.. :(
Brody
Klubové ID: 1772

#11 Příspěvek od Brody »

koukni sem.Posledni prispevek odemne!

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=61632

Ja nemoh nastartovat.Zamek se mi protacel.Byla zlomena ta tycka.U tebe bych to videl na totez co u me.
Sehnal sem si komplet spinacku z vrakoviste a tu tycku jsem vymnenil. :wink:

EDIT:Ted sem si precet tvuj posledni prispevek.No tak to asi budes mit v haji ten zamek.A v jaky poloze ho vyndas a zastrcis?Jestli v nulove,tak mozna jeste ta tycka.Pokud nejde otacet tak by se mohla ulomena cast zaseknout.
POkud v jakykoliv jiny poloze tak ten zamek asi.
Gravka

#12 Příspěvek od Gravka »

je to jak rika majklBMW,nejspis neni potreba menit celou spinacku,ale jen tu tycku (nebo ji sikovne opravit),jen musis najit dobreho mechanika :twisted:

asi pred pul rokem jsem mel uplne stejny problem, prijel jsem ke garazi a s klickem uz neslo nic delat...obcas se teda protocil o 360°, nicmene stale zustaval v poloze 2...pak jsem asi 4 dny startoval sroubovakem,nez se mi podarilo najit schopneho mechanika - nekteri tvrdili,ze je treba objednat uplne novou spinaci skrinku, nekdo rikal,ze to muze jedine odvrtat a mozna tak zkurvit vse okolo apod., az mi tady na foru nekdo poradil, ze se mam obratit na uzivatele s nickem "kosa", rano jsem mu hodil auto to servisu a po praci uz startoval klickem :-D timto mu jeste jednou dekuji :respect: ale kvuli tomu se do brna asi nepozenes...
krtek

#13 Příspěvek od krtek »

Tak jsem se teď vrátil z garáže zmrzlej jak sv..a a ani jedna věc nefungovala, promazal jsem zámek speciálním mazadlem přímo na zámky, poklepal jsem celej zámek, klíč jsem poklepal, zkoušel víc dovnitř a pak ven, zkoušel otočit na obě strany a prostě vůbec nic! Vše je pořád stejné - klíček se neotočí ani na jednu stranu, prostě vůbec nic nejde. Takže poraďte mi prosím někdo jak to demontovat. Koukal jsem na to a ze zadu jsou nějaké drátky, od immo kroužku také 2 drátky a nikde nevidím žádné šroubky nebo něco na čem to vše drží..opravdu už mi z toho jebe...
krtek

#14 Příspěvek od krtek »

Můžete mi někdo poradit co mi tedy vlastně odešlo,popřípadě co vše vyměnit? http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-32_0909/
Brody

#15 Příspěvek od Brody »

typuju dil cislo 5

Akorat sem nenasel ten dil co jsem menil ja.Je to od toho dilu 5 k dilu cislo 3.
krtek

#16 Příspěvek od krtek »

Taky myslim že díl č. 5, ale uvidim, dnes to jdu sundat, tak doufám že to nějakým způsobem půjde vyndat.
Brody

#17 Příspěvek od Brody »

no abys to sundal tak ten zamek musis mit povolenej v poloze 1
Pak je tam takova mala dirka jakoby pod klicem do ktery musis zatlacit slabouckej drat aby se moh zamek vyndat.To me na tom trvalo nejdyl nez sem tu polohu nasel.Pak uz sel krasne!
krtek

#18 Příspěvek od krtek »

Hm ale to je ten probém,já nemůžu dát klíček do polohy jedna,já s ním neotočím ani na jednu stranu, tak to asi nepujde ven co?
krtek

#19 Příspěvek od krtek »

Takže vyřešeno :potlesk: , sundal jsem el. část a tam vykukoval takový "bazmek" který zapadal do té el. části, jak někdo psal, že se to dá nastartovat šroubovákem, tak s tím nemohu souhlasit, poněvadž se ten šroubovák nedá nikam zastrčit (jedině do té el. části a tam otočit, to jo), možná kombinačky a otočit s tim, to jo, ale já jsem vzal šroubovák a zkoušel jsem to pootáčet na jednu a pak na druhou stranu a nějak jsem na to zatlačil a ono to zalezlo dovnitř (nejprve jsem si myslel, že jsem to ulomil :lol: ) tak jsem pak zkusil pootočit klíčem a na jednou bum a šlo to, tak jsem to chtěl zkusit a najednou mi vše zhaslo, takže pojistka, vyměnil, nastartoval a zatim to vše fachá tak jak má,takže díky všem za rady :palec: 8) Jen nechápu jak se to mohlo seknout v té el. části :whaasup:
Brody

#20 Příspěvek od Brody »

No tu el.cast musis nejprve odmontovat a teprve potom startovat sroubovakem.Takto jsem startoval mozna dva tydny :lol:

Ale hlavne ze si to vyresil :wink: