Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE

FAQ - E36 E46 Kontrolka airbagu

Návody, fotopostupy na opravy, úpravy, implementace a výměny
Zpráva
Autor
blackwire

#1 Příspěvek od blackwire »

Potřeboval bych poradit, svítí mě kontrolka airbagu a nechce se mě s tím jezdit na diagnostiku, nevíte jak ji odmáznout :?:

MOD Killca
zde je rovnou postup nahrazeni zatezove decky spolujezdce pro deaktivaci problemu s airbagem

http://forum.e46fanatics.com/showthread ... highlight=

zde je pojednani o tom, proc a jake odpory, diody a co to kde provede
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=15
Pepin

#2 Příspěvek od Pepin »

Jde to pouze diagnostikou.
kastro

#3 Příspěvek od kastro »

mám stejný problém. Občas mi ze začátku jízdy svítí, pak zhasne. Nevím jestli není špatný airbag. Auto bylo prý mírně bourané na předek, ale kdo si tim mírně může být od předchozího majitele jistej. Třeba už tam vubec ten bag neni.
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7

#4 Příspěvek od patras Čestný člen »

jak asi ??? ... voddelej palubku a vyndej zarovku :D .... jasne ze diagnostika
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#5 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Bag jak se jednou rozsvitit, tak by uz sam zasnout nemel. jhestli zhasne, tak to bude nejaky bastl bo neco takovyho.
Pepin

#6 Příspěvek od Pepin »

Jestli chceš tak ti to můžu přečíst (zdarma - vánoce).
JaraX
Klubové ID: 482

#7 Příspěvek od JaraX »

Mě to u E36 dělá taky, nastartuju a kontrolka airbagu svítí cca dvě minuty pak zhasne, jsou dvě vysvětlení:
- auto mělo nějakej problém s bagem, odpojenej nebo něco, prostě se mu něco nelíbilo a ted sice airbagy fungují ale mělo by se s tím někam zajet at se na to mrknou
- airbagy jsou vystřelený a někdo to zbastlil tak že tam dal časovač aby se kontrolka rozsvitla po zapnuti kličku a zase zapla.

pravděpodobnější je to první, protože tatovi to dělalo vito který jsme měli od novoty a nikdy nebylo ani tuklý, btw v mercedesu vůbec nevěděli co s tím.
JaraX
Klubové ID: 482

#8 Příspěvek od JaraX »

kdyby vyndali zarovku, tak se nerozsviti nic, to znamena ze to nejde urcite :D
Chce to zajet na diag, mozna bych jeste zkusil na chvilku odpojit baterku.
Petr_1

#9 Příspěvek od Petr_1 »

U BMW pamatují na koumáky a kontrolka bagů je u e36ky zdvojená, jedan žárovka klasicky zezadu, druhá je uvnitř přístrojovky téměř nedostupná. Takže vyndat žárovku zezadu nestačí, kontrolka funguje dál. Musel by se přerušit signál z jednotky bagů do přístrojovky někde cestou.
blackwire

#10 Příspěvek od blackwire »

kastro píše:mám stejný problém. Občas mi ze začátku jízdy svítí, pak zhasne. Nevím jestli není špatný airbag. Auto bylo prý mírně bourané na předek, ale kdo si tim mírně může být od předchozího majitele jistej. Třeba už tam vubec ten bag neni.
No já mám auto z Německa a prý tam nějaká "gertruda", najela na obrubník, sic boční airbag nevystřelil, ale kontrolka se rozsvítila (no dejme tomu :? ) Pravdou je, že jsem ho nekontroloval.
pepino

#11 Příspěvek od pepino »

Mě se po startu taky rozsvítí a po chvíli zhasne (asi do těch 2 minut).Jel jsem do bmw serv.na diagnostiku a tam mi řekli že je vadný čidlo pod sedačkou řidiče.
Tchán měl na audi a6 ten samej problém a bylo to předpínačem pásu.
Takže příčin může být asi víc.
bobo-mb

#12 Příspěvek od bobo-mb »

Mam stejný problém....s autem už jezdim rok a vždycky kontrolka zhasla okamžitě. Teď z ničeho nic mi po nastartování kontrolka ještě cca ty 2minuty svítí. Je možný, že je to způsobený teď těma mrazama? Auto parkuju venku.
Beefeater-64
Klubové ID: 1940

#13 Příspěvek od Beefeater-64 »

na bmw s nejveci pravdepodobnosti cidlo obsazeni sedacky spolujezdce. dela to naprosto na vsech modelovejch radach a je to standartni zavada. dojde bud k poskozeni (protlaceni snimaci rohozky) napr. penezenka v kapsi, opreni do sedacky rukou nebo kolenem nebo je zoxidovanej konektor pod sedackou spolujezdce (staci prostriknout a vycistit, jsou i opravny sady), vetsinou je to ale prvni moznost spatna snimaci rohozka.
bobo-mb

#14 Příspěvek od bobo-mb »

dík za nápad...jenže-ono to vždycky cca za ty 2 minuty zhasne,aniž by se s tou sedačkou něco dělo.

Admin edit:
Nekopíruj citace posledního příspěvku. Viz pravidla pro tuto sekci!
-iceman-
Klubové ID: 2267

#15 Příspěvek od -iceman- »

Ja mam v pytli zátěžovou dečku a kontrolka mi taky svítí. Kontrolka signalizuje snad i předepínač pásů, takže to může bát cokoliv...
Cello Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 1681

#16 Příspěvek od Cello Výkonná rada »

bobo-mb píše:
Beefeater-64 píše:na bmw s nejveci pravdepodobnosti cidlo obsazeni sedacky spolujezdce. dela to naprosto na vsech modelovejch radach a je to standartni zavada. dojde bud k poskozeni (protlaceni snimaci rohozky) napr. penezenka v kapsi, opreni do sedacky rukou nebo kolenem nebo je zoxidovanej konektor pod sedackou spolujezdce (staci prostriknout a vycistit, jsou i opravny sady), vetsinou je to ale prvni moznost spatna snimaci rohozka.
dík za nápad...jenže-ono to vždycky cca za ty 2 minuty zhasne,aniž by se s tou sedačkou něco dělo.
Mám ten samej problém, jenže mi kontrolka svítí neustále. Chvíli jsem po tom pátral, až mi bylo řečeno že je to to čidlo v sedačce spolujezdce. Musim na diagnostiku.....
Jiri

#17 Příspěvek od Jiri »

Měl jsem taky problém se svítící kontrolkou. Tak jsem zajel na diagnostiku a tam se objevila chyba dečky. Mechanik mi řekl ať několikrát posunu sedadlo spolujezdce dopředu a dozadu . Udělal jsem om smáznul chybu a od té doby to nesvítí. už je to asi měsíc. Diagnostika pak napsala že je vše OK. Cena 300,- pro mě.
-iceman-
Klubové ID: 2267

#18 Příspěvek od -iceman- »

To s tim posuvem sedačky zkusím :wink:
Maikl
Klubové ID: 644

#19 Příspěvek od Maikl »

tak to vypadá na konektor pod sedačkou...

bobo: až to budeš rozpojovat, nezapomeň odpojit baterku :)
george01

#20 Příspěvek od george01 »

Beefeater-64 píše:na bmw s nejveci pravdepodobnosti cidlo obsazeni sedacky spolujezdce. dela to naprosto na vsech modelovejch radach a je to standartni zavada. dojde bud k poskozeni (protlaceni snimaci rohozky) napr. penezenka v kapsi, opreni do sedacky rukou nebo kolenem nebo je zoxidovanej konektor pod sedackou spolujezdce (staci prostriknout a vycistit, jsou i opravny sady), vetsinou je to ale prvni moznost spatna snimaci rohozka.
Presne tohle dela i me a jen kdyz nekdo vedle sedi a tuhle mi znamej povidal ze je v sedacce nejaky cidlo...
Prosimte jak se dostane na tu rohozku?