iFilda píše:vim že v M3 byla smg II fajn i když manuál je manuál. Proto mě u šestky lákal protože manuál se schání hodně špatně, aspoň že automat je v tiptronicku tak si může aspoň trošku hrát
Bacha na to SMG, v non–M šestkách je jiná generace SMG a jinak nastavená, než co znáš z ///M a je upřímě dost tragická a problémová, doporučuju se vyhnout obloukem.
Co se Steptronicu týče (aspoň v těch letech 2004–6 cca), tak si moc nepohraješ, je pomalej a např. fyzicky "podřadí" až s plynem, tj. na agresivní ježdění s nim spíš nepočítej.
Dally píše:a drobnou úpravou (CDV ventilu...) je i odezva z jedničky na dvojku velmi rychlá a bez škubání z prodlevy
Aaaa, takže přeci tady je někdo, kdo to má… Ptal jsem se na to v technickym fóru (
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=108943 …) a dost bez reakce, vypadalo to, jako by to nikdo neměl udělaný… Můžu tě poprosit o zkušenosti?
iFilda píše:hlavně 650 má i HUD plus klíč alá jenom ta krabička […] jedna s podmínek jsou sportovní sedačky, navigace profi a pokud pánbůh dá tak krémovou kůži inter a Logik 7 aparaturu
Tak HUD byla i v 645, záleželo na příplatkové výbavě… Ale doporučuju jí, koukal jsem na HUD–retrofit a 60k jen to hvízdne. Takže pokud máš možnost vzít auto s HUD, jedině lépe…
Sportovní sedačky oproti komfortním taky můžu jedině doporučit, spodní podpěra je super. Aspoň člověk z té sedačky nevypadne ;) Tehdejší sportovní jsou jakés takés použitelné minimum, dneska už se přifukujou bočnice a kdesicosi, tehdy to člověka ještě tolik nedrželo na místě, t.j komfortní jen pokud jezdíš po rovné dálnici, sportovní pokud máš po cestě jedinou zatáčku… 0:)
Dally píše:Třeba pro mě je panorama vyklápěčka a všechny povrchy v kůži důležitější než HUD…
Hmm… luxusní… asi se budu muset brzy stavit za čalouníkem, aby mi nacenil potažení palubky kůží ;]
(BTW super fotky, co to je? Canon 5D + 24–70L?)
Marda píše:A manuál v 6er? To je tak pro smích a ostudu
Smích a ostuda nastupuje spíš pokud ti pak ujede Mondeo, protože to není úplně na superrychlé řazení ;) Resp. ten manuál (=spojka) úplně dobře neumí 1–2 stupeň, takže rozjezdy jsou oproti automatu nebo SMG dost pomalejší.
Marda píše:Je to luxusní auto a ten automat k tomu patří. […] Chtělo by si to ujasnit, na co auto chci […] Každopádně každý má rád něco jiného, takže pokud chceš manuál protože tě baví kvedlat pákou, tak si kup manuál. […] Hlavně přeji šťastný výběr, šestka je mazel, sám jsem maximálně spokojenej, pohodlné na běžné ježdění a vypadá pořád hodně dobře…
Přesně, jde o to, jakou má člověk povahu a jak moc chce buď přesunovadlo A–B, nebo srandu na víkendy (a když zároveň třeba nemá rozpočet na M6…). Mám jedno GTčko v automatu a jedno v manuálu a oboje má svoje…
No jinak vypadá skutečně pořád skvěle, ještě i dneska přitahuje pozornost i v centru Prahy, kde jinak ulice lemují úplně jiné ligy (parkuje kolem mě Alpina, S8, RR Phantom Coupe, X6 M…) a i cajti si při namátkovkách radši povídají o autě, než že by na něm něco hledali… :D
Přestože muj kousek je o rok starší, než AMGčko který měl nahradit, tak vypadá stokrát líp a "současně":
http://cl.ly/2E1a423p012b0z2O1T0A