mám nabídku na jednu luxusní e53 v benzínovém třílitru...
otázka je spotřeba oleje, co jsem mluvil s pár lidma, tak 3i si prostě olej berou... podle prodávajícího má spotřebu do 1L/5000km (jsem celkem čučel že to přiznal) - ale to mi u auta za >300k přijde fakt hodně, abych musel každých 5tis kontrolovat jestli nejedu nasucho a nalejt tam flašku :c(
to má fakt benzínový třílitr takovou spotřebu oleje? nebo se to dá nějak ošetřit (četl jsem o odvětrání a labyrinty ap., ale to jsou závady u kterých to žere oleje ještě víc)...
EDIT - ještě by mohla být zajímavá informace, že auto má najeto 250kkm
m54b30 olej bezne berou, jedno v jake kastli a to i 190kW v e60
zlepseni je vymena odvetrani, tesneni pod domkem olej filtru, pripadne dalsi uniky... nekdo dava i hustejsi olej, coz mi neprijde jako good napad...
Mám 3.0 rok 2002 najeto poctivých 170 000 a vezme si cca 2litry na 5000,- 5W40Castrol. Rok po výměně odlučovače oleje, který v poruše a díky krátkým jízdám v zimě zvedl spotřebu na 1l/500km.Kontrolovat "jízdu na sucho" nemusíš, zařve si to samo a včas
Mam taky 3.0 170kw a olej žere..Já daval 5w30 a je to tak 1l na 2tis/km.. Někdy ale i na 4tis.. Nevim včem je chyba.. Slyšel jsem ,že když žere olej tak dát 10w60 a zlepší se to..
ps: Ano, až je potřeba dolít tak ti to nahlasí že je málo oleje.. Vždy tam naleju 1l, na rysku ani nekoukám..