Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Alpina B10 V8 nebo M5

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
annri

#1 Příspěvek od annri »

Cau.Zvazuju vymenu sveho druheho auta a rad bych prave M5 E39 nebo Alpinu B10 V8.Vykonove nejsou az zas tak rozdilne,ale rad bych se zeptal na nejake zkusenosti,popr.nabidky...
Diky
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Alpinu B10 V8 jsem zvažoval a skoro koupil, trochu mě mrzí, že ne :-) je to komplet jiný auto (bavíme se o full Alpina, ne jen spoilery a koberečky), tzn. podvozek, sedačky, interiér, max výbava, výfuk, kola a pod... motor reálně bere méně než 540i a jede nádherně, že je to automat mi přišlo jako výhoda (celkový charakter je komfortní s dávkou sportu oproti M5, kde je to naopak)... co vím, tak nebrat modely před 2001, protože mají nekovové těsnění pod hlavou a ještě nějaký mouchy, takže celková oprava je jen otázka času... V8s má vyšší výkon a vícepístkové přední brzdy
“Ability is what you're capable of doing.”
annri

#3 Příspěvek od annri »

Diky.Samozrejme se bavime o origo Alpina.O tom tesneni jsem uz cetl.Pri pripadne vymene se tam dava tesneni z X5 4,6i. Nejlepe bych se potreboval s obema hned projet abych videl primo ten rozdil...Mne osobne se zas az tak nelibi ty narazniky,M paket je proste bozi
Dally

#4 Příspěvek od Dally »

Tady máš krátkou videorecenzi:

http://www.youtube.com/watch?v=shK_lpwYG8s

M5 je imho nejlepší.
Alpina je sice exklusivnější, má pohodlnější nastavení podvozku na dlouhé cesty, ale jinak je ve všem za M5. Hlavně v ovládání (Alpina např. nemá samosvor. dif.). Pro výkony v reálným světě bude důležitý, jestli umíš/chceš řadit nebo preferuješ automat.
V8s Touring bych bral jako rodinné vozítko :wink: .
annri

#5 Příspěvek od annri »

Dally

#6 Příspěvek od Dally »

annri píše:Znate nekdo tohle auto?

http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/bmw/m5/8068412

Tahle je dovezená nedávno z Itálie, takže ji asi nikdo nezná. Nicméně si všimni, že poslední záznam v servisce je 4 roky starý. :roll:

Ale při koupi M5 klasika:
Nech si předložit/udělat komplet diagnostiku GT1 vč. VANOS testu
Zkontroluj stav "spotřebních" věcí (brzdy, podvozek, spojka...)
Stopy po bouračce (to že má origo předfacelift světla atd. je dobrý znamení...)
Jestli je tichá (tzn. jen mírné cvakání vanosu), hladká a POŘÁDNĚ táhne...
annri

#7 Příspěvek od annri »

Presne tak.Ten posledni zaznam v servisce a jeste k tomu Italie neni zrovna nejlepsi.
Jinak diky za nazor
Odpovědět