Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Carbon airbox M3 E36 3.0

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
DFender

#1 Příspěvek od DFender »

Takže jsem v létě, po neskutečnym zážitku, kdy jsem slyšel na vlastní uši zvuk carbonového sání Xaderova M, se nechal ukecat a šel do toho taky :) Teď je snad vše odzkoušeno a zajeto, tak se můžu pochlubit, popřípadě inspirovat další ....
Přehození je poměrně v pohodě, ale chce to si udělat na něj čas-není to za hodinku, já to dělal celý den, s tim, že původní hadice (ač ještě funkční) sem komplet vyměnil za nové. V mým případě-zvolil sem umístění filtru uplně mimo motorový prostor je zapotřebí malinko poladit i okolí světel a přehodit klaxony oba na druhou stranu ... Filtr KN je za náfukem chlazení brzd, který sem tímto zrušil (brzdy nic nepoznaly :-) ) a použil ho jako NÁPOROVÉHO sání, což se odměńuje ve vyšších rychlostech ještě vyšším výkonem, přitom není přiváděný vzduch v ničem degradován teplem motoru :wink:

Výsledky-zvuk nemusím a nemůžu popisovat, to se musí slyšet, ale je to něco famózního, už jen kvůli tomu se vyplatí investovat a zmazat se :-) výkon šel nahoru i jen pouhým pocitem to jede "víc", to znamená že změna tam bude k lepšímu určitě rapidní. Malinko se nahoru posunul kroutící moment, doporučuju "doladit" ma ECU chipem a nejlépe programovatelným, pak je všechno dovedeno k dokonalosti úplné.
Do Alpha N jsem nešel, myslím že pro mě je to nesmysl, neúměrně vzrůstá i spotřeba, a čas kdy bych tuto kombinaci plně využil se počítá na minut, resp. desítky minut, takže pro mě ideál volba popsaná vejš ;-)
Odbržděno zatím není, ale skromně odhaduji v této kombinaci výkon na cca 315-320 HP u M3 3.0 plus zvuk u kterýho budou silnější povahy učurávat a slabší padat do mdlob :lol:

ObrázekObrázek
DFender

#2 Příspěvek od DFender »

Další fotky ... Diplicitní téma, svévolně a samo o sobě vytvořené :roll: prosím smazat, děkuji, ale jsem nevinen :)

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Leveler »

Velká škoda, že jsi nešel na brzdu před a po uprávě.Takle už nepoznáš kolik jsi tam měl před tím skutečných koní a kolik ti to sání přidalo..
Ber to tak, že pokud máš motor v hodně dobrý kondici tak tam máš tak kolem 280Hp a toto sání může dát tak 15 až 20HP :wink:
Ale zvuk musí bejt fakt libózní:)Už jsem ho slyšel a jé krásně syrovej:)
castro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od castro »

co jsem slyšel tak ses připravil tak cca o 50Nm krouťáku. Ty karbonový můstky ke klapce se doporučuje odříznout a nechávat sériový který jsou údajně větší.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

castro píše:co jsem slyšel tak ses připravil tak cca o 50Nm krouťáku. Ty karbonový můstky ke klapce se doporučuje odříznout a nechávat sériový který jsou údajně větší.

já bych netroškařil, co rovnou 72,45Nm? :lol: kde jsi slyšel tahle moudra? když ti NEKDO nebo NECO sebere 50Nm, tak i moje prdel pozna, ze to jede min... 320Nm - 50Nm = 270Nm... takže bys ho měl dát s tvojí 328i, která i váží mín, jako malinu... go for it :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
DFender

#6 Příspěvek od DFender »

Leveler píše:Velká škoda, že jsi nešel na brzdu před a po uprávě.Takle už nepoznáš kolik jsi tam měl před tím skutečných koní a kolik ti to sání přidalo..
Ber to tak, že pokud máš motor v hodně dobrý kondici tak tam máš tak kolem 280Hp a toto sání může dát tak 15 až 20HP :wink:
Ale zvuk musí bejt fakt libózní:)Už jsem ho slyšel a jé krásně syrovej:)

Souhlasim, sem ichtyl, ta brzda mě sama mrzí :? Určitě je to se sáním tak jak píšeš, ale píšu kombinace, tzn. plus odladěná ECU s chipem :wink: .... A píšu střízlivej odhad :lol: ... prostě to jede jako prase :D
DFender

#7 Příspěvek od DFender »

castro myslim že nepřipravil, sání ho posunulo malinko vejš, o tom žádná, ale to jde jednoduše srovnat a ba naopak tim přídáš :wink: ... Přijď se svýzt a uvidíš :wink:
castro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od castro »

DFender píše:castro myslim že nepřipravil, sání ho posunulo malinko vejš, o tom žádná, ale to jde jednoduše srovnat a ba naopak tim přídáš :wink: ... Přijď se svýzt a uvidíš :wink:

tak ses připravil teda o 50Nm ( berte s rezervou) ve spodku :-)

jen řikám že jsem slyšel že jsou ty trubky menší než seriový kolínka a alespoň odspodu to teda ubere. Vlastní zkušenostz s tím nemám, výkon to asi zvýší. Zdroj bude pocházet odněkud z Dobřichovic, takže Kabátník? :-)

jinak zvuk to musí bejt famózní, taky bych rád okusil. Akorát bych se bál jak moc se ten filtr kamarádí s jízdou v dešti ( pokud k ní dochází ) ?
LadenaM3

#9 Příspěvek od LadenaM3 »

Díky za detailní popis a fotky - jako inspěrace to nemá chybu. Chtěl jsem se zeptat, od koho jsi pořídil ten airbox (je to o, co nabízí hanz?)? A případně jestli tady můžeš nadhodit finanční náročnost celé operace... Taky by mě zajímalo, jetli si sleduješ, co to udělalo se spotřebou... Jen souhlasím s připomínkou, že to Tvoje řešení umístění filtru není úplněn nej, co se týká deštivého počasí a možnosti nasát si trochu vody... Díky.
Lion
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lion »

No paráda koukám, že se ty Carbon airboxy začínaj nějak rozšiřovat. :twisted: Jo zvouček to má lahodnej, uplně to změní zvukovej projev.

BTW.: Koukám, že máš taky Dakar Gelb. Hod sem prosím fotku celýho auta. Jinak sem myslel, že máš černou M3. :wink:
DFender

#11 Příspěvek od DFender »

castro hlavně netušim kde si přišel na fakt že tohle koleno má menší průměr než originál? Já sem přesvědčenej že je to naopak-originál kolínko jde DOVNITŘ klapky a na obvodě je těsněno O-kroužkem, kdežto karbon má uplně stejnej vnitřní průměr jako klapka a je to těsněno gumovou podložkou... Takže karbon má vnitřní průmeř stejný jako klapka :wink:
DFender

#12 Příspěvek od DFender »

K vodě-opravdu se tam vody dostane uplně MINIMUM-vemte si že je to schovaný cca 15 cm od hrany vstupu náfuku brzd a vede k tomu jen tento náfuk, z druhé strany od kola je samozřejmě stěna-v tom případě má stejný problém i origo sání-taky jde náfukem až do ledvinek a taky se tam teoreticky voda může dostat :-) .... Spoustu motorů u motocyklů funguje s filtrem nasazeným přímo na motor, takže na přímém dešti a odstřiku ... nehledě na to že na dešti toho moc nenajezdím-a kdyby a pro ty největší rejpaly lze použít toto http://www.svetmoto.com/eshop-19406.htm ... _zvolene=3 a mají klid i největší odpůrci vody :lol:

Jinak původcem je samozřejmě Hanz, je to za moc slušný peníze http://www.streetpro.cz/index.php?id=7

Spotřeba byla s carbon sáním dlouhodobě 10.8l, ale upozorńuju že to příliš nešetřím-je v tom parkrát dálnice LBC-Brno dost nad povolenou nejvyšší rychlost :-D a že by se bez větších problémů dalo jezdit okolo deseti :wink:
Peber

#13 Příspěvek od Peber »

máte někdo zkušensoti s airboxem do E34 3,6 ??
castro
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od castro »

v poho, to nemělo být rejpání, doufám že jsi to tak nebral. Jen jsem se ptal.

to s těma kolínkama, říkám že s tím nemam vlastní zkušenost, tohle tvrdil myslim kabátník co se v těch Mkách šťourá.

každopádně mít M3, tak to tam bastlim hned! ;-)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Peber píše:máte někdo zkušensoti s airboxem do E34 3,6 ??

kdyz se podivas na e30.cz do klubovych aut je tam trica s 3.6 moturkem a ma tam to karbon sani,je tam opravdu natesno :lol: ale zvuk je bestialni :lol: uzivatel se myslim jmenuje marek ?! ale je to kara jeho brachy jmenuje se roman,skus ho kontaktovat a urco ti poradi ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
DFender

#16 Příspěvek od DFender »

castro píše:v poho, to nemělo být rejpání, doufám že jsi to tak nebral. Jen jsem se ptal.

to s těma kolínkama, říkám že s tím nemam vlastní zkušenost, tohle tvrdil myslim kabátník co se v těch Mkách šťourá.

každopádně mít M3, tak to tam bastlim hned! ;-)

V žádnym případě to neberu jako rejpání! :-) Diskutujeme :wink: ...
S těma kolenama si myslím že se má věc jak řikám já-podle mě je průměr karbonových větší než těch origo-alespoň na boxu co mám já :wink: ...
castro
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od castro »

tak už asi vim jak to je, těch karbonových airboxů je zřejmě víc, takže přijde na to od kterýho kutila to asi zrovna pochází.

ten zvuk bych rád slyšel... co nějaký video? ;-)
DFender

#18 Příspěvek od DFender »

Přemýšlím o tom, ale zatím se mi nezadařilo ho zrealizovat, určitě se budu snažit ;-)

Lion: uplně normální M ;-)

ObrázekObrázek
Lion
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lion »

DFender píše:Lion: uplně normální M ;-)

Normální, ale pěkný. :wink: To už zavání opravdu nějakým pěkným srazíkem na příští rok. :twisted:
DFender

#20 Příspěvek od DFender »

Jj určitě nebudeme proti ;-)
Odpovědět