Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
"velky" brzdy M3 E36 3.2
O vikendu jsem auto vzal na okruh a neprijemne me prekvapilo, kdyz se po 2 kolech mokreho okruhu dostavilo obligatni klepani do volantu (podotykam ze kotouce jsou velmi dobre a desticky nove). Doufal jsem, ze problem prehrivajicich se brz jiz soudruzi od dob E30 M3 odstranili, ale zrejme ne. Vysledkem je, ze uvazuju o koupi nejake lepsi sady na predek.
Problemem je, ze kdyz jsem vetsi brzdy kdysi daval na E30, tak vysledek nebyl uplne optimalni, a to ani po vymnene hlavniho brzdoveho valce za vetsi. Brzdy nesly optimalne davkovat (po zmacknuti pedalu se dlouho nedelo nic a pak najednou bylo vse nalepene na celnim skle a auto stalo...).
Takze z teto situace vyplyvaji nasledujici dotazy:
1)Chci nadale jezdit na origo 17" kolech, jake max brzdy se pod ne vlezou? (rekl bych ze kotouce tak do cca 330mm?, jaka sirka 32mm?)
2)Ty sady na predni osu, co se prodavaji (BREMBO, TAROX, AP) staci je jen namontovat bez dalsiho (tedy beze zmeny brzdoveho valce, regulatoru tlaku nebo tak neco)?
3)Mate nekdo s konkretni sadou zkusenosti?
4)Doporucite mi nekdo nejaky cenove zajimavy shop (i v zahranici)? Koukal jsem ze v ruznych shopech je cenove rozpeti za totozne brzdy az +-25tkc (min 50000 max 75000)...
Predem diky
Problemem je, ze kdyz jsem vetsi brzdy kdysi daval na E30, tak vysledek nebyl uplne optimalni, a to ani po vymnene hlavniho brzdoveho valce za vetsi. Brzdy nesly optimalne davkovat (po zmacknuti pedalu se dlouho nedelo nic a pak najednou bylo vse nalepene na celnim skle a auto stalo...).
Takze z teto situace vyplyvaji nasledujici dotazy:
1)Chci nadale jezdit na origo 17" kolech, jake max brzdy se pod ne vlezou? (rekl bych ze kotouce tak do cca 330mm?, jaka sirka 32mm?)
2)Ty sady na predni osu, co se prodavaji (BREMBO, TAROX, AP) staci je jen namontovat bez dalsiho (tedy beze zmeny brzdoveho valce, regulatoru tlaku nebo tak neco)?
3)Mate nekdo s konkretni sadou zkusenosti?
4)Doporucite mi nekdo nejaky cenove zajimavy shop (i v zahranici)? Koukal jsem ze v ruznych shopech je cenove rozpeti za totozne brzdy az +-25tkc (min 50000 max 75000)...
Predem diky
- voTon
- Kontaktovat uživatele:
mam bohuzel podobnou zkusenost odesly mi takhle na m3, jak originaly 3.2 tak uplne novy bremba na 3.0, par prudsich zabrzdeni vyhrejou se a je ponich , po kadym zabrzdeni hazou jakxvin, obavam se ale ze vetsi kotouce uz se ti tam nevejdou pokud si chces udrzet 17" sel bych spis cestou lepsiho vyrobce resp. kvalitnejsiho materialu. a nebo pak vicepistokovy brzdy s vetsim prumerem, obevujou se docela casto i na nemeckym ebay. ale pod 1000 euro nejsou snad ani jety 

myslim, ze problem bude jinde... jezdil jsem na okruhu na suchu a no problem... mam vrtany Zimermany s Ate deskama... spis bych se zameril na kvalitu kotoucu/desek ci jejich vzajemnou kombinaci... a pak samo nestat na "horke" brzde kdyz se kola netoci a pod... stoji za zvazeni instalace "nafuku" na brzdovej stit, podstatne se zlepsi odvod tepla...
“Ability is what you're capable of doing.”
O kvalite materialu jsem take samozrejme premyslel. Co tam konkretne mam nevim, ale kotouce jsou origo 2-dilne a desticky nejake nove (udajne origo BMW). Takze jsem si rikal, ze je trosku moc velky risk, koupit znova serii (byt i Redstuff, nebo mintex) a pak skoncit tam co predtim.(K okruhu jen tolik, ze SPA je zrovna na brzdy vyrazne narocnejsi okruh nez treba Brno, predpokladaje, ze mluvis o nem...)
Zlepseni chlazeni je samozrejme na miste, ale momentalne jsem v hodne polnich podminkach a potreboval bych leda nejakou jiz "hotovou sadu", kterou bych "jen prohodil". Takze pokud bys o necem vedel, tak budu rad...
Zlepseni chlazeni je samozrejme na miste, ale momentalne jsem v hodne polnich podminkach a potreboval bych leda nejakou jiz "hotovou sadu", kterou bych "jen prohodil". Takze pokud bys o necem vedel, tak budu rad...
srle píše:jogurt píše:za rozumnou cenu se daji poridit D2 330x32 a udajne fungujou dobre
D2 je pry cinska kopie taroxu a v evrope je zakazan jeji prodej. neni zarucena jejich bezpecnost.
taky premyslim nad upgradem brzd ale nevim nevim za ty prachy....
zakazanej neni, byl to kec, tarox se stim nemohl smirit, tak vypustil ty maily
stejne se mi to nejak nechce libit. nasel jsem ale docela dobrou alternativu - stoptech.
http://www.stoptech.com/
nebo
http://www.ca-automotive.co.uk/companie ... 9ODA=.html
http://www.stoptech.com/
nebo
http://www.ca-automotive.co.uk/companie ... 9ODA=.html
PET77 píše:jo, ale koukej na ty ceny... ve finale se za kit se vsim okolo pod 2000E nedostanes...
jinak brzdy na zakazku dela nekdo u Dobre u Hradce, ale nemam na ne dostatek referenci... co jsem s nimi mluvil, tak zatim vypadali docela seriozne, tak uvidim...
nebyl to nahodou Kabrt http://www.marijan.cz/
srle píše:PET77 píše:no zrovna vcera koncily americkym ebay luxusni stoptechy primo pro E46 330i a za smesnych 770USD...
tak to je smula!
Úhel pohledu, stop-tech - další sh*t následující po D2. Netěsní a často mívají špatnou kvalitu závitů pro montáž potrubí/hadic. O kvalitě materiálu nemluvě. Prostě kvalitní sada pod 50tis. je stejná blbost, jako si kupovat vysavač Tesco za 899,-
streety píše:srle píše:PET77 píše:no zrovna vcera koncily americkym ebay luxusni stoptechy primo pro E46 330i a za smesnych 770USD...
tak to je smula!
Úhel pohledu, stop-tech - další sh*t následující po D2. Netěsní a často mívají špatnou kvalitu závitů pro montáž potrubí/hadic. O kvalitě materiálu nemluvě. Prostě kvalitní sada pod 50tis. je stejná blbost, jako si kupovat vysavač Tesco za 899,-
a kolik stoptechu si uz namontoval ?
jogurt píše:streety píše:srle píše:[quote="PET77"]no zrovna vcera koncily americkym ebay luxusni stoptechy primo pro E46 330i a za smesnych 770USD...
tak to je smula!
a kolik stoptechu si uz namontoval ?[/quote]
Nastesti zadne, pouze AP racing, Bremba, Endless.

srle píše:napadlo me zda by se dali pouziit brzdy z MB AMG nebo sna z porsche? mam pociit ze to jsou Bremba a mozna by se daly sehnat za dobre penize z nejake bouracky....
brzdicu z porsche je ebay hafo ale cenovka take zdna slava
nejlepsi variantou se me jevi AP 343x32 to je max co se vejde do 17" ale cenovka je nekde pres 60k