Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Co se stane kdyz vyhodím kat.

upravené vozy :)
Zpráva
Autor
e36power

#1 Příspěvek od e36power »

Zdarec. chci se optat. Mam 318is a chci dat do pryč katalizator. Bude to mít na něco vliv. Nebo jestli mam koupit nejakej ten sportovni.. Nebo co by bylo nejlepsi..
bmwfil

#2 Příspěvek od bmwfil »

Bude to víc žrát a možná trošičku líp jet v určitých otáčkách...
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BMWPower »

Kat vydrží tak 50 000-80 000km pak je stejně ve sračkách. Sportovní kat je dobrá věc ale lepší je ho vyhodit do řiti a mít ho nahrazenej rezonátorem popř. dynamizérem...
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

kdyby byl ve sračkách, tak na 150ti neprojdeš emisema..
chitos

#5 Příspěvek od chitos »

Stopro ti to přidá 10-15psi a je to jeden z menších zásahů do výkonu.Není nic jednodužší si ho nechat a vždy na emise si ho tam na chvilku vyměnit :D
bmwfil

#6 Příspěvek od bmwfil »

chitos píše:Stopro ti to přidá 10-15psi a je to jeden z menších zásahů do výkonu.Není nic jednodužší si ho nechat a vždy na emise si ho tam na chvilku vyměnit :D

No, ale zapoměl jsi dodat, že taky 1-1,5L větší spotřeba :lol:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Spajky »

bmwfil píše:
chitos píše:Stopro ti to přidá 10-15psi a je to jeden z menších zásahů do výkonu.Není nic jednodužší si ho nechat a vždy na emise si ho tam na chvilku vyměnit :D

Nemusí,je to auto od auta,já uvažuju že ho prostě vystřihám zevnitř,ani tak nemám strach o spotřebu jako o to, že pojedu a všichni o tom budou vědět :roll:
Slid

#8 Příspěvek od Slid »

Spajky píše:
bmwfil píše:

Nemusí,je to auto od auta,já uvažuju že ho prostě vystřihám zevnitř,ani tak nemám strach o spotřebu jako o to, že pojedu a všichni o tom budou vědět :roll:

pokud ho zevnitř vymlátíš bude to rezonovat a zvuk vevnitř jak když mlátíš do popelnice, když už tak místo něj dej buď trubku a nejlépe rezonátor
DAVe_1

#9 Příspěvek od DAVe_1 »

taky na d timhle dumam....dat ho pryc nebo ho vykuchat...nebo dat misto nej trubku...nechci aby to delalo moc bordel no, maximalne nad 3000 3500 treba.
Rezonator dela asi vetsi bordel nez trubka ne?
Killca

#10 Příspěvek od Killca »

ja mam kat vypalenej jak svine a nejak nic nepozoruju, jen mi sviti check engine ze druha lambada hlasi chybu, ale auto frci svizne

SPAJKY: no a ted o tobe nevi? s tim filtrem to prece ma riz a vykuchanej kat podle me nic moc na zvuku neprida :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od patras Čestný člen »

10-15 psi ? .. nechci ti kazit radost ale psi je jednotka tlaku :D :D ... jestli jsi myslel ze mu to priuda 15 PS tak jsi se zblaznil :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Trhyy

#12 Příspěvek od Trhyy »

Taky mam místo katu trubku a na spotřebu to vliv nemá, spíš naopak sem se divil že to auto nějak málo žere :lol: Jinak na zvuku to je znát až tak od 3500 vejš, je to takový správně plechový a přidání výkonu ? No možná kůň dva a to je fakt šíleně poznat no :lol:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Spajky »

Killca píše:ja mam kat vypalenej jak svine a nejak nic nepozoruju, jen mi sviti check engine ze druha lambada hlasi chybu, ale auto frci svizne

SPAJKY: no a ted o tobe nevi? s tim filtrem to prece ma riz a vykuchanej kat podle me nic moc na zvuku neprida :)

no ale je to decentní zvuk a je tak nějak poznat, že se toho zvuku dosáhlo laděnym koncovym dílem vejfuku a né tim, že někdo vyvrtal díru do svodů :lol: Známej vykuchal kat u 1.6tky compacta, na spotřebě prej nic nepoznal a ve středním spektru otáček to prej jelo znatelně vejš, tak já nevim, stejně tu napíšu že o tom přemejšlim a nakonec se na to vyseru 8)
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BMWPower »

Maikl píše:kdyby byl ve sračkách, tak na 150ti neprojdeš emisema..

Nemyslím, že je nefunkční-bylo tím myšleno, že už jeho funkčnost není taková jaká má být a zbytečně brání zplodinám v odcházení...
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Maikl »

BMWPower píše:
Maikl píše:kdyby byl ve sračkách, tak na 150ti neprojdeš emisema..

Nemyslím, že je nefunkční-bylo tím myšleno, že už jeho funkčnost není taková jaká má být a zbytečně brání zplodinám v odcházení...

no tak to je jasný, to potom jo.. :D
Slid

#16 Příspěvek od Slid »

Klakson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Klakson »

vyhodit kat u obyč třeba M50 motoru a IS je něco jinýho, u IS je KAT již konstruován jako sportovní katy (sladěný trychtýře) akorát má menší propustnost než sportovní, jinak těch 10 - 15 koní je blbost sám jsem IS E36 měl a vím o čem mluvím, pokud chceš aby ti auto líp jelo tak kup novej vzduchovej filtr, nový svíčky, případně zapalovací kabely, pak teprve se pouštěj do nějakejch úprav, začni hlavou (vačky, vyšší komprese, vyleštění kanálků a jejich sladění se sáním a svody) pak se u IS dostaneš na nějakejch 15 koní na víc, tenhle motor je už z výroby naladěněj na lepší výkon než obyč 1,8, když vyhodíš KAT tak ti to pojede možná líp ve spodních otáčkách, ale nahoře to bude stejný nebo horší, aby to jelo líp musel by jsi vyměnit celej výfuk, protože origo výfuk je již sladěněj s katem. :wink: jinak bych všem doporučil aby si všechny svoje domácí úpravy typu vyhodit KAT a nebo dát bavlněněj kužel. filtr do motoru změřili výkon před jejich úpravou a po jejich úpravě :lol: je to jednoduchá rovnice, když jde více vzduchu do vnitř musí ho taky jít více ven a opačně :wink:
e36power

#18 Příspěvek od e36power »

Hezký dík za rady.. Chci se jese zeptat co by bylo lepsi. Mam to tak: Origo kat, střed tlumič a pak poslední ladenej díl od sebringu.. Tak jestli mam teda ten kat dat do pryc dat tam ten rezonator a nebo tam koupit ten sportovní kat. A jestli by ste mi kdyztak poradili nejaky znacky. Zatim se koukal na tyhle: http://tuning.autodoplnky.cz/airdevil/s ... r/?smid=99
e36power

#19 Příspěvek od e36power »

Jde oto že když jsem to přitáh z rakous. Tak jsem koukal kdyz sem to mel na zvedáku jak to dokazali tak zblastlit..Ani mi tak nejde o to jestli to pojede lip, ale abych ten vyfuk dal nejak do kupy. Každopadne chci tamten skurv** kat dat do pryč. Samozrejme pokud to bude mit trosku ostřejší ahezčí zvuk nevadí :)
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od honzibmw »

e36power píše:Jde oto že když jsem to přitáh z rakous. Tak jsem koukal kdyz sem to mel na zvedáku jak to dokazali tak zblastlit..Ani mi tak nejde o to jestli to pojede lip, ale abych ten vyfuk dal nejak do kupy. Každopadne chci tamten skurv** kat dat do pryč. Samozrejme pokud to bude mit trosku ostřejší ahezčí zvuk nevadí :)

mam tam misto katu dva rezonatory a pohoda.spotreba stejna,zvuk nijak znatelny a vykon ,,mozna lepe jde do tocek" :D
Odpovědět