Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
	Uživatel serveru Bazoš thomas3315@seznam.cz
- 
				Marry
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
jedna velmi nepříjemná zkušenost. Na bazos.cz jsem narazil na originální kola z M3 E46 styling 164 za neodolatelnou cenu 7000Kč. Ihned jsem kontaktoval inzerenta, že mám o ně zájem a aby mi zaslal detailnější fotky. Kola vypadala na fotkách výborně, foto zadní části disku s logem výrobce bylo samozřejmostí. Jelikož je prodejce z Ostravy, požádal jsem ho, zda by mi je nezaslal poštou. Po dohodě jsem poslal peníze na účet a za celkovou cenu i s poštou 7500Kč byly disky na cestě ke mně. Jaké překvapení bylo, když jsem doma kola rozbalil, byla omlácená, odřená od chodníku a co je nejhorší, jedná se o bezcenou repliku firmy Route Company. Inzerenta jsem tedy kontaktoval, a tvrdil mi, že to není možné a abych mu našel na internetu výrobce těch replik, že se takové repliky ani nevyrábí, a že pokud to dokážu, vrátí mi peníze. Hledal jsem ani ne 5minut, našel a poslal mu odkaz na mail. Jeho reakce ale byla taková, že mě obvinil z toho, že jsem měl doma tyto repliky, on mi poslal originály a já ho teď chci nařknout z podvodu a dát mu své repliky.
Krev mi vaří v žilách, ale z právního hlediska jsem asi bezmocný.
V případě zájmu mohu poslat jeho další údaje někomu do SZ,aby se nenachytal někdo další.
Jo a nemáte někdo radu, jak postupovat?
Díky

jedna velmi nepříjemná zkušenost. Na bazos.cz jsem narazil na originální kola z M3 E46 styling 164 za neodolatelnou cenu 7000Kč. Ihned jsem kontaktoval inzerenta, že mám o ně zájem a aby mi zaslal detailnější fotky. Kola vypadala na fotkách výborně, foto zadní části disku s logem výrobce bylo samozřejmostí. Jelikož je prodejce z Ostravy, požádal jsem ho, zda by mi je nezaslal poštou. Po dohodě jsem poslal peníze na účet a za celkovou cenu i s poštou 7500Kč byly disky na cestě ke mně. Jaké překvapení bylo, když jsem doma kola rozbalil, byla omlácená, odřená od chodníku a co je nejhorší, jedná se o bezcenou repliku firmy Route Company. Inzerenta jsem tedy kontaktoval, a tvrdil mi, že to není možné a abych mu našel na internetu výrobce těch replik, že se takové repliky ani nevyrábí, a že pokud to dokážu, vrátí mi peníze. Hledal jsem ani ne 5minut, našel a poslal mu odkaz na mail. Jeho reakce ale byla taková, že mě obvinil z toho, že jsem měl doma tyto repliky, on mi poslal originály a já ho teď chci nařknout z podvodu a dát mu své repliky.
Krev mi vaří v žilách, ale z právního hlediska jsem asi bezmocný.
V případě zájmu mohu poslat jeho další údaje někomu do SZ,aby se nenachytal někdo další.
Jo a nemáte někdo radu, jak postupovat?
Díky
- 
				patriot
- Klubové ID: 1556
- Kontaktovat uživatele:
Jak nemusel ?ARMAN píše:proto vždy chci vidět a ošahat věci co kupuju, adresu ani psat nemusel prachy měl na učtě i kdyby kola nedorazila na misto tak by mu to mohlo byt jedno
 Na poště ti balík nevezmou nez zpáteční adresy odesílatele...
   Na poště ti balík nevezmou nez zpáteční adresy odesílatele...Pošta musí přeci vědět komu ten balík vrátit, pokud by si ho adresát nevyzvedl. A musel určitě vyplnit podací lístek

Horší by bylo, kdyby adresa odesílatele byla např. Magistrát města Ostravy, kde je několik tísíc blbů/bezďáků přihlášených. No to radši potom smažu, ať tady nedávám někomu tip jak s někým vymrdat....

V každém případě je to ale xindl

Je toho čím dál víc. Přečti si obchodní zákoník okolo § 597 - 600. 
((má-li zboží vady, o kterých prodávající ví, je povinen na ně dle § 596 občanského zákoníku upozornit – a to na vady faktické a vady právní, Pokud jde o dodatečně zjištěné vady, platí dle ustanovení § 597 obč. zákoníku, že jestli vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady. Jde-li o vadu která činí věc neupotřebitelnou ve smyslu jejího využití, má též právo od smlouvy odstoupit))
PS: Nasbírej si důkazy a ce nejrychleji odstup od smlouvy, stačí doporučený dopis. ( zabalených několik kamenů do všech oken několikrát do týdne ).

((má-li zboží vady, o kterých prodávající ví, je povinen na ně dle § 596 občanského zákoníku upozornit – a to na vady faktické a vady právní, Pokud jde o dodatečně zjištěné vady, platí dle ustanovení § 597 obč. zákoníku, že jestli vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady. Jde-li o vadu která činí věc neupotřebitelnou ve smyslu jejího využití, má též právo od smlouvy odstoupit))
PS: Nasbírej si důkazy a ce nejrychleji odstup od smlouvy, stačí doporučený dopis. ( zabalených několik kamenů do všech oken několikrát do týdne ).
- 
				Marry
- Kontaktovat uživatele:
Všechny inzeráty toho šmejda najdete, když si na bazos.cz dáte sekci "moje inzeráty" a tam zadáte emailovou adresu, co je v topicu. Jinak já jeho jméno a adresu mám, mám tel. číslo, atd. Ale co mi to je platný? Chlap je z Ostravy, to mám 300km. A navíc nejsem žádnej bouchač, abych věci řešil na vlastní pěst.

- 
				patriot
- Klubové ID: 1556
- Kontaktovat uživatele:
Diplomatiky, musíš diplomaticky   Ale je to tak ...
   Ale je to tak ...
http://www.bazos.cz/search.php?hledat=t ... mit=Hledat
Mu ještě napiš a pohroz mu 

Ale je to tak ...
   Ale je to tak ...http://www.bazos.cz/search.php?hledat=t ... mit=Hledat
Mu ještě napiš a pohroz mu

- 
				Marry
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě jedna novinka:
Tato kola jsem inzeroval za 6tis Kč jako repliky a asi před týdnem jsem je prodal. Zanedlouho volal kupující, že všechna 4 kola jsou křivá a bez rovnání je nelze ani obout. Kola jsem od něj samozřejmě vzal zpět a vrátil peníze. Takže hra ještě neskončila. Podávám trestní oznámení.

Tato kola jsem inzeroval za 6tis Kč jako repliky a asi před týdnem jsem je prodal. Zanedlouho volal kupující, že všechna 4 kola jsou křivá a bez rovnání je nelze ani obout. Kola jsem od něj samozřejmě vzal zpět a vrátil peníze. Takže hra ještě neskončila. Podávám trestní oznámení.
- 
				MattyX  
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
to byl asi kamosMarry píše:Tak ještě jedna novinka:
 nebyli ste domluveni na prevzeti v dukovanech ?
 nebyli ste domluveni na prevzeti v dukovanech ?E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance

E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
nákup soukromé osoby od další soukromé osoby se řídí obchodním zákoníkemsir-kiss píše:Je toho čím dál víc. Přečti si obchodní zákoník okolo § 597 - 600.